自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
洗個澡都可以跌死……
真的唔好諗住死亡只會在患上絕症的人或老人家身上才會發生,人生無常,真的要當每天是最後一天,有多少人做到呢?

funfun759    發表於 3 天前
SiuBBee    發表於 3 天前
Sadonnahon    發表於 4 天前

公爵府

2020勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我的生命由我主宰.

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

今日唔知聽日事,所以要珍惜身邊人!

伯爵府

2020勳章 親子王國15週年勳章

真係好化學

珍珠宮

2020勳章

我一向咁覺得,之前有個帖話咩53歲退休早唔早,有人話而家人好長命有8.90歲…我覺得而家好多人都以為自己係好長命咁,我就覺得自己唔係禁長。c6同事退休冇耐又係家中唔知跌倒定暈左就走左。

男爵府

2020勳章 2018復活節勳章

世事無常,所以要活在當下,珍惜眼前人

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

kf08058 發表於 20-9-16 17:11
今日唔知聽日事,所以要珍惜身邊人!

大宅

2020勳章

生命真係好脆弱

侯爵府

sabun 發表於 20-9-16 17:05
洗個澡都可以跌死……
真的唔好諗住死亡只會在患上絕症的人或老人家身上才會發生,人生無常,真的要當每天 ...

當睇得多,就會明白,唔係每個人都有老去的機會。

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

係呀, 生命真係好脆弱, 今日唔知聽日事, 所以我而家做人唔會咁執著, 開開心心過每一天, 唔好浪費生命......

伯爵府

2020勳章

無錯,想食就食,想見邊個就約邊個,自己開心最緊要

伯爵府

2020勳章

洗個澡都可以跌死……
真的唔好諗住死亡只會在患上絕症的人或老人家身上才會發生,人生無常,真的要當每天 ...

食嘢都會哽死啦

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

真係今日唔知聽日事,所以要珍惜身邊既人!

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

佢仲要咁後生,咁靈活,
唔係七老八十,唔係行動不便
估唔到會咁死

大宅

邊個跌死左? 好忙吾知發生咩事! 而家先上嚟

伯爵府

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

係! 最近聽到一句話: 黃泉路上無老少! 即係話死亡無分老幼,唔係話年長就一定會走先 珍惜相會時,活在當下,唔好成日於呼哀哉!

大宅

洗個澡都可以跌死……

可以同家人住原來已經好幸福,惜福,RIP

侯爵府

2020勳章

我最親嘅 有三個
一句都無講低就走咗

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

廷廷媽 發表於 20-9-16 17:19
係呀, 生命真係好脆弱, 今日唔知聽日事, 所以我而家做人唔會咁執著, 開開心心過每一天, 唔好浪費生命...... ...

正確

複式洋房

回覆 sabun 的帖子

樓主咁有感觸

首頁
12345...7

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊