懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
應該係6週幾左右..尋晚開始流緊鮮血
肚痛下停下..
應該去睇急症定去私家醫生好
疫情下去醫院又有啲驚

別墅

beebee1009 發表於 20-9-16 17:47
肚痛下停下..

流血嘅話私家未必會收,去到可能會叫你返公立

複式洋房

1201Lemon 發表於 20-9-16 17:49
流血嘅話私家未必會收,去到可能會叫你返公立

私家約咗聽日咖啦..就係諗緊如果私定彈我去急症..咁去私家就無謂咗..去急症實要入院過夜啦(emoji)(emoji)

大宅

2020勳章

去急症喇,流鮮血佢哋都好快會送你上房做檢查

別墅

回覆樓主:

政府唔會俾安胎藥,要你等血停,個人感覺去私家睇有藥唔會咁無助

別墅

2020勳章

siuKate 發表於 20-9-16 17:58

其實上到病房都係做陰超,冇咩會1做,留1院一晚,又冇藥食
我個時即時搵私家醫生照同攞安胎藥,然後返屋企訓

複式洋房

肚痛下停下..

過左office hour 唔好去急症
我上次夜晚去PMH,急症室話照度胎囊,但入面見唔度bb
收左症上婦科,但婦科夜晚無醫生照超聲波
要留一晚等第朝照

複式洋房

flyingfree 發表於 20-9-16 18:33
收左症上婦科,但婦科夜 ...

我無留院
第朝去QE婦科照,照到bb
比PMH嚇左一晚

洋房

肚痛下停下..

流咁多血都係直接去急症室好!

大宅

2020勳章

fannykmy 發表於 20-9-16 18:22
其實上到病房都係做陰超,冇咩會1做,留1院一晚,又冇藥食
我個時即時搵私家醫生照同攞安胎藥,然後返屋企 ...

我有去睇私家先,有食黃體素,卧床休息,結果都係keep住流鮮血。最後,都係要入急症再上房

別墅

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
flyingfree 發表於 20-9-16 18:33
收左症上婦科,但婦科夜 ...

我上次係瑪嘉烈夜晚9點幾有醫生幫手照陰超喎

大宅

情況和我相似,當時我係去急症,好快幫我照,見到閃閃,我當場喊左,之後醫囑訓床半個月

複式洋房

公院唔會俾藥你食架,一定係去私家急症室

大宅

siuKate 發表於 20-9-16 17:58

咁細週數去政府無用架,唔會送你上房啊

大宅

2020勳章

sheep010 發表於 20-9-17 13:46
咁細週數去政府無用架,唔會送你上房啊

我試過,同樣6週幾出血,有送我上房檢查

大宅

去急症好快就幫你檢查完再送你上房,上完房會有婦科醫生再幫你check ,但唔會有藥你食.....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊