自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點解仲會有人中伏

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

TMC3012 發表於 20-9-17 17:15
點解仲會有人中伏

甜言蜜語幾時都呃到人
放下自在

珍珠宮

萍pig 發表於 20-9-17 07:54
BK大陪份C9搵好少錢?。總是咬著3萬蚊文員不放。
文員只是代號,人做到,未必你做到。
...

係囉,我份工係文職,但文職得來又涉及一些專業知識,感覺都算是文員的一種,我一般填資料會填文員,我人工係多於呢個數

子爵府

回覆樓主:

其實標題舆內文有甚麼關系。

侯爵府

會計文員統稱啫唔係真係clerk,可以分到好多級,Officer/senior office都冇定,睇經濟而定
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

回覆樓主:

嗰啲畀人呃嘅女人,佢哋好似入咗魔咁,已經話咗畀佢聽,你係畀人呃,拒絕咗佢一次轉數去其他戶口,点知佢第二日又嚟,要求攞現金,話佢未婚夫會派個助手去機場裏面攞錢,銀行經理再拒絕佢,唔知佢之後有冇再去其他分行再使攞錢出去

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

貪心

諗住200萬博500萬,加送洋腸一條

.........................................

伯爵府

c9c9c9 發表於 20-9-17 18:09
嗰啲畀人呃嘅女人,佢哋好似入咗魔咁,已經話咗畀佢聽,你係畀人呃,拒絕咗佢一次轉數去其他戶口,点知佢第 ...

大宅

傾吓偈咁容易就呃到一千幾百萬,比起上嚟打劫金舖果啲真係辛苦錢嚟

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢d屎橋已經十年未?
點解仲咁低能架

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

夏威夷果仁 發表於 20-9-18 01:45
傾吓偈咁容易就呃到一千幾百萬,比起上嚟打劫金舖果啲真係辛苦錢嚟

傾下計就有幾百萬
呢d錢真易賺

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

stagea 發表於 20-9-17 07:29
真係好豬下
其實送禮物呢條橋已經係用咗好多年

水晶宮

Katharini 發表於 20-9-18 05:20

咪係, 但仲有人上當

子爵府

2018復活節勳章

從來都唔睇新聞嘅女人

男爵府

回覆樓主:

發夢

大宅

文員只係一個 TITLE,不足以反影工作內容...

可能大家仲停留在文員只負責打字、影印、入 DATA、FILING 等工作,其實而家 "文員" 會負責更多更廣的工作。三萬元的文員其實不罕見,四萬幾的都有,只係 TITLE 與工作內容不相符。

打工首要最重要都係搵錢,三萬元文員,同萬幾蚊經理,相信大部份人都會揀錢多於揀 TITLE

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Katharini 發表於 20-9-18 05:20

有人上當

伯爵府

夏威夷果仁 發表於 20-9-18 01:45
金舖仲要幾個人分 女人錢幾易賺

象牙宮

回覆樓主:

咁似迷惘套劇嗰個白馬

首頁

尾頁

跳至