心聲留言

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你個朋友心地唔好,既然道不同,就當緣盡啦。

好好享受懷孕的日子,祝福你一切順利

大宅

好有同感啊樓主,我都係因為覺得識得耐,唔捨得而唔放手個假朋友,嗰種感覺真係好差

禁止訪問

別墅

女人既友情真係好脆弱,人永遠都希望比其他人優勝,總係會比較。隨住自己結婚生子,買樓,開舖頭,所有喜悅同密友分享時,得到既反應唔係鄧我開心,只係講啲好負面既說話,就知原來開心既事同人分享,人地係會覺得我哂命...有時都反思,點解交到既朋友會咁,係咪我既問題? 雖然大家步伐唔同,但唔通真係要同一步伐先做到朋友嗎?

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

別墅

小傑媽媽 發表於 20-10-28 08:05
女人小氣又計較,妒忌心又重,係好難維持長久既友誼

係...我都覺。所以都無再去主動識朋友

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

別墅

小傑媽媽 發表於 20-10-28 23:07
隨緣啦,有緣既始終會走埋一齊,無緣既勉強都冇用!好似我成日係呢度同人吹水,唔係個個都傾得埋架,啱傾 ...

都真係隨緣,有時工作上都遇到感覺幾好幾同事,但始終係公司同事,都懶得進一步再認識,好多友誼都不了了之

已刪除用户

別墅

小傑媽媽 發表於 20-10-28 23:14
又唔係既,能夠相遇已經唔容易,如果仲要有feel既,呢d咪可能係緣份囉,咁你不妨進一步認識下對方,如果大 ...

可能自己性格影響啦,又懶

已刪除用户

別墅

小傑媽媽 發表於 20-10-28 23:26
咁我都係,我好內向架,所以由細到大都唔多朋友,到而家終於衝破心理障礙主動識朋友,又識著d衰人,搞到我 ...

係....我都好怕被傷害,所以寧願唔識好過識

已刪除用户

水晶宮

Nancy20090615 發表於 20-9-17 09:52
佢尼種人唔見得當你係朋友, 佢個人個品根本好差, 唔聯絡唔會可惜. 比我一早同佢斷. 根本就無意思, 晒晒我 ...

對!就算是朋友只會當一般的朋友,因為價值觀太大差異
自由太多會令世人失去平衡

瑪瑙宮

mickeywinnie3 發表於 20-10-29 08:05
對!就算是朋友只會當一般的朋友,因為價值觀太大差異

妒忌我唔緊要, 妒忌出口傷我屋企人就唔得, 朋友都無得做.

我話你知, 多數女人都妒忌, 尤其是中女百無果只.

別墅

Nancy20090615 發表於 20-10-29 09:44
妒忌我唔緊要, 妒忌出口傷我屋企人就唔得, 朋友都無得做.

我話你知, 多數女人都妒忌, 尤其是中女百無果 ...

係... 我識左十幾年既朋友就係以前唔係咁

瑪瑙宮

ballball2255 發表於 20-10-29 17:42
係... 我識左十幾年既朋友就係以前唔係咁

同女人真係唔好分享咁多.

男人我就唔知, 我無男性朋友. 我諗, 男女唔會大分別.

別墅

Nancy20090615 發表於 20-10-29 17:51
同女人真係唔好分享咁多.

男人我就唔知, 我無男性朋友. 我諗, 男女唔會大分別.

以前咩都同佢講,但自從佢將我既秘密唔當一回事咁同人分享,同埋好多時feel到既問候係8掛,宜唔係安慰人既時候,就唔再傾計咁深入

子爵府

2023年兔年勳章

ballball2255 發表於 20-10-28 00:52
女人既友情真係好脆弱,人永遠都希望比其他人優勝,總係會比較。隨住自己結婚生子,買樓,開舖頭,所有喜悅 ...

有共鳴我最近都有位我以為可以同佢互相分享開心/唔開心的朋友,一次又一次令我不得不放手。我自問好少會妒忌自己的朋友,朋友好我會鄧佢開心,佢唔開心我嘗試開解,但唔知點解我遇倒的唔係咁,我之前以為我係小數咁倒霉或無咩利用價值所以先俾人睇唔起或不被重視,唔知原來咁多朋友之間鐘意妒忌

侯爵府

ballball2255 發表於 20-10-28 00:52
女人既友情真係好脆弱,人永遠都希望比其他人優勝,總係會比較。隨住自己結婚生子,買樓,開舖頭,所有喜悅 ...

普通whatsapp 吹緊水,都可以九唔搭八搵位講句challenge mode或有骨既說話俾你聽,都唔知咩事!!呢兩日又黎!!我忍住度氣只話佢無聊,佢仲好無辜咁,其實我真係好想攤出黎問佢乜事!!!另一個 Friend feel到不對路,搵其他話題講

佢哋分分鐘覺得係我小器、敏感,但已經好多次了!識咗咁耐既 friend, 又好難攤出黎講我既不快

首頁

尾頁

跳至