想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無jm去過,可分享經驗?

男爵府

回覆樓主:

呢排好多打手,可以聽下班打手 comment

複式洋房

前年去茂x做ivf,so far 我覺得幾好,我主要貪價錢平差唔多香港一半...不過性價比都高,都埋d醫生都幾專業下,我當時做3.5代,而家好似有第4代.. 茂x在台灣算係老字號

複式洋房

bbbchoco 發表於 20-9-17 20:07

我去看一下,謝謝

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

Louisalee 發表於 20-9-17 20:10
前年去茂x做ivf,so far 我覺得幾好,我主要貪價錢平差唔多香港一半...不過性價比都高,都埋d醫生都幾專業 ...

請問大約幾錢?謝謝

複式洋房

我之前做過啲資料蒐集,又去聽過佢講座,我都係佢有個微信谷。依間價錢平台灣大部出名嘅ivf平啲啲,佢做一次大概2~3萬港幣,其他要3-4萬,佢成功率唔錯,不過如其他姐妹所講,依間大部分都係打手,講到好好
我去聽過佢嘅講座,講得幾空吓,而且無點講佢過程同重點(我都過其他嘅台灣ivf係香港搞嘅講座,人哋講得好詳細,價錢針藥過程都好details)
好嘅係,佢依靠藥物,唔洗捱針,無咁辛苦,拎藥過關都方便過拎針,而且佢價錢平
唔好嘅係,藥物嘅反應點都無針咁好
而且我發現依間好多時係醫生(得一個主診醫生)回覆你嘅問題,佢雖然覆得快,但係佢咩都話無問題,而且佢成日話咩黑頭髮白頭髮理論,都唔知佢講咩。幾時前爆左個新聞話佢重用醫療用品,衛生好大問題
希望幫到你

洋房

Cassina 發表於 20-9-27 11:25
我之前做過啲資料蒐集,又去聽過佢講座,我都係佢有個微信谷。依間價錢平台灣大部出名嘅ivf平啲啲,佢做一 ...

你係咪記錯咗?
重用醫療用品唔係呢間係宏X...
一間喺台北一間喺台中
都差幾遠下

大宅

你可以做多啲資料搜集, 呢間岩其他人, 但有可能唔岩你, 台灣有幾間都會係香港搞講座
唔駛錢, 去聽多啲先, 話晒都係大決定

複式洋房

bbbchoco 發表於 20-9-17 20:07

笑咗,果然大家都係明眼人

大宅

我起佢到做過兩次,而家BB 就黎4個月,覺得各方面都好好。

大宅

回覆 Louisalee 的帖子

想問下第四代試管嬰兒係咩療程技術?

別墅

回覆 tampopo720 的帖子

而家有第四代?

複式洋房

tampopo720 發表於 20-10-5 15:45

想問下第四代試管嬰兒係咩療程技術?

其實我都唔係咁清楚哈哈,我都係之前睇到佢地個網有寫 睇返佢哋寫4代好似係PGS加一個監控胚胎嘅系統,再用電腦揀發育得最好嗰粒胚胎放入去,可能你要再研究下

別墅

而家有電腦揀胚胎咁勁?!

大宅

係咪可以直接24小時睇住個胚胎?唔知客人睇唔睇到?

別墅

我係睇李茂盛,舊年開始隔一個半月左右去一轉,直至今年一月。

最初揀茂盛係比佢“紡錘體鏡定位技術” 吸引,因為本身卵子唔靚,諗住呢個技術可以避免注射精子入卵子時,傷害到卵子。

我未試過其他台灣試管嬰兒中心,這間第一次初診後,會比針你帶返香港,打左幾日後就回台(實際天數忘記了),每天一早去覆診,檢查卵泡size,見下醫生,佢就睇下卵泡大細,再決定用藥。李茂盛好多人睇的,某程度上好似香港睇西醫咁,等一段時間,睇幾分鐘咁。而且你睇緊的時候,後面係有人排隊等緊。

流程:
報到 -> 檢查卵泡 -> 見醫師 -> 比錢 -> 抽血 -> 去拎籌見護理師 -> 拎藥

用的針藥是跟我在香港做的一樣

別墅

回覆 tampopo720 的帖子

客人無得睇呀!

首頁

尾頁

跳至