自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

LekGirl 發表於 20-9-18 13:13
大陸好多小說好睇,我冇睇慣某一個特定作者,但睇過墨寶非寶,有留意佢d作品,大部分我都好鍾意嘅!而其他 ...

夜旅人角度好特別,佳作!你講嘅第二本係咪講輯毒臥底警察嘅故事?我睇完唔忍心睇第二次。

男爵府

我想睇百拎章嗰啲有冇好介紹?大長唔啱我

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

LekGirl 發表於 20-9-18 13:13
大陸好多小說好睇,我冇睇慣某一個特定作者,但睇過墨寶非寶,有留意佢d作品,大部分我都好鍾意嘅!而其他 ...

歡喜債好睇,等我又睇下你其他推介先,謝謝你

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-17 23:35
我追緊權竉天下,已寫到13xx章,好睇

尼本我都有追

珍珠宮

Jone_kuok 發表於 20-9-18 12:26
我有排都未睇完。
但真係好好笑。
拍成卡通片就好啦

有漫畫版
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

soso1227 發表於 20-9-18 13:02
有,睇左好多。近年大陸電視劇好多都係改編自小說,例如三生三世十里桃花丶微微一笑很傾城 etc. ...

微微一笑好好睇
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你地好有深度,我只睇霸道總裁

別墅

Jone_kuok 發表於 20-9-18 06:59
太子妃升職記都好好睇,仲好好笑。

小說好睇 佢拍成電視 真係唔好睇 啲服裝(emoji)

水晶宮

回覆 kwctim 的帖子

青絲綰紅顏. 正

大宅

tanny48 發表於 20-9-18 17:30
小說好睇 佢拍成電視 真係唔好睇 啲服裝(emoji)

睇得出好窮

男爵府

Jone_kuok 發表於 20-9-18 12:26
我有排都未睇完。
但真係好好笑。
拍成卡通片就好啦

有啊,半年前出左預告有準備拍,youtube有預告片,但睇落未必係高水平制作動畫,
<修真聊天群>漫畫係畫得好靚,好生鬼
國語廣播劇,我聽到1500章左右,個播音1個人做晒咁多個⻆色,都好出色

PS大陸小說,好多都係有人廣播,所以,我都係聽廣播,可以一邊做其他野一邊聽小說

男爵府

回覆樓主:

睇咗好幾年,好多被拍成電視劇,
例如楚喬傳、 慶餘年、雲汐傳、知否知否等

內地網絡作家好多文筆真係非常好 , 當然有D都好唔掂

男爵府

cecelc 發表於 20-9-18 16:56
你地好有深度,我只睇霸道總裁
請問你有無睇過"心至"嘅"豪門危情:天價逃妻追輯令"?
哩輯故事有一個番外作者無放上網, 我好想睇埋佢呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

fatfat-hippo 發表於 20-9-18 18:05
請問你有無睇過"心至"嘅"豪門危情:天價逃妻追輯令"?
哩輯故事有一個番外作者無放上網, 我好想睇埋佢呀:naug ...

抱歉 無睇過呀

大宅

Sweetkiki 發表於 20-9-18 18:01
睇咗好幾年,好多被拍成電視劇,
例如楚喬傳、 慶餘年、雲汐傳、知否知否等

咁多套改編係得慶餘年,將夜1拍得叫做好睇,楚喬傳覺得可以刪減十幾集。
同意文筆係好重要好重要,個人認為雪中悍刀行,將夜既文筆係巔峰,人物描寫好勁,不過雪中對於岩岩睇小說既就比較難入口。
另外推薦一套我幾年前睇過既叫九州縹緲錄,文筆亦都係一流。

子爵府

kwctim 發表於 20-9-18 18:19

咁多套改編係得慶餘年,將夜1拍得叫做好睇,楚喬傳覺得可以 ...

楚喬傳我冇辦法睇曬

同只睇曬慶餘年

珍珠宮

3333 發表於 20-9-18 14:14
夜旅人角度好特別,佳作!你講嘅第二本係咪講輯毒臥底警察嘅故事?我睇完唔忍心睇第二次。
...

《那個不為人知的故事》睇完好難過,男主真係好慘,而女主後來嘅結局唔知算唔算係好...

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我睇左長相思, 知否知否, 法醫狂妃, 大漠謠 , 寒門狀元。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

soso1227 發表於 20-9-18 15:01
歡喜債好睇,等我又睇下你其他推介先,謝謝你

《歡喜債》係好睇㗎!但笑佳人其他作品就冇呢本咁好,但都算可以啦!而我推介嘅其他小說,有happy ending也有sad ending嘅!希望你會鍾意!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

最近淘寶APP都有小說睇, 剛睇緊小王爺的未世丑妾, 幾有趣。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁
12345...9

尾頁

跳至