自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lojo11 發表於 20-9-18 10:58
其實你標準係幾多歲先好入黎傾?

其實冇架,啱傾就可以入黎,我個個都歡迎

大宅

kwclau 發表於 20-9-18 09:12
我自己覺得滿意。細個唔開心,大個靠自己雙手搵份好工,用意志改變自己性格同諗野方法,睇書學做人。而家 ...

Appreciate!

水晶宮

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:59
其實冇架,啱傾就可以入黎,我個個都歡迎
我唔想認年紀大...不過一定唔係後生了... 仔都高過我了...

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

4x中,大女已讀緊大學,實用科目,應該可以養活自己,算甩左一半身
細仔sen,中五仍懶懶閒,仲要上心
人到中年,打量自己不過不失啦,總叫好地地讀過書對得住自己,有事業有家庭,安安樂樂。父母仲健在,但早兩年細佬cancer離世,好多野都睇化左,食幾多著幾多整定。做好自己本分,一家人融融洽洽已係幸福。「歲月靜好」4粒字係我最近人生目標

子爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:58
你照顧得阿妹好好

盡力啦!我都知GUM大個人都無得擔心

子爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 09:05
年紀大既jm,人生可能已經過左一半,你哋既前半生過得好嗎?對以後既日子有咩期望?
...

你呢?過得好吧!

伯爵府

2020勳章

Charlotte_mom 發表於 20-9-18 11:06
4x中,大女已讀緊大學,實用科目,應該可以養活自己,算甩左一半身
人到 ...

懂「歲月靜好」的人是有福的

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lojo11 發表於 20-9-18 11:05
我唔想認年紀大...不過一定唔係後生了... 仔都高過我了...

只要細過我既,我都當係小妹妹

子爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:16
我父母都已經離開了,呢關係好難過,但亦無可奈何,唯有珍惜大家相處既每一天
...

我都成日掛住阿媽走前個樣,不過佢走得唔辛苦,萬幸!而我家四大已走了三個,三個都無特別辛苦,感恩

翡翠宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-18 11:06
人到 ...

我都睇得好化,真係今日唔知聽日事

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

白毛毛 發表於 20-9-18 11:09
懂「歲月靜好」的人是有福的

其實心中係咁解讀

洋蔥頭媽咪    發表於 20-9-28 17:20

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

前半生~今日仲喺度我認為好好喇,好事壞事總會有,過渡到就係好啦

下半生願望~我成日同仔女講:我嘅願望係搵日無嘢關我事就好喇,夠晒卑微又好難實現囉

超級版主

小傑媽媽 發表於 20-9-18 11:14
我都睇得好化,真係今日唔知聽日事

正常地過每一天,唔太憂慮,亦唔太放縱
偶然捨得花一下,犒賞自己同家人,食餐好,買鍾意嘅野,開心好簡單

水晶宮

2020勳章

kwclau 發表於 20-9-18 09:12
我自己覺得滿意。細個唔開心,大個靠自己雙手搵份好工,用意志改變自己性格同諗野方法,睇書學做人。而家 ...

羨慕退休

公爵府

2020勳章

年紀大既jm,人生可能已經過左一半,你哋既前半生過得好嗎?對以後既日子有咩期望?
...

咩叫年紀大先?依家50歲都可能係中年咋喎!
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

子爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 10:35
我因為健康問題,一早已經被退休,所以都覺得自己好似個廢人咁,生活冇目標,又病痛纏身,已經冇將來,只 ...

點解GUM諗,出來做吓運動識番D朋友仔,吹水一齊HEA吓,心態好D身體自然會好D

翡翠宮

pigmei 發表於 20-9-18 11:07
你呢?過得好吧!

我比你哋差好多,我娘家人丁單薄,因為我哋窮,所以父母都要顧住揾錢,好少理我哋,同我關係亦唔親密,只有一個親人最錫我,我大佬成日揾我苯,仲對我做左d人神共憤既事,而家我同佢已經決裂左,老死不相往來!我既童年雖然過得唔算好差,但亦感受唔到家庭溫暖!我讀得書少,大個左都只可以做低層工作,無力改變生活!到左而家仲百病纏身,距離人生既終點已經不遠了,我對我既將來已經冇期望,只願個仔比心機讀書,將來可以揾到份佢自己鍾意既工作,開開心心咁過佢以後既人生路,我同老伴可以結伴離開,生死相隨,咁就係我而家最大既期望!

珍珠宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

...

人生已過了一半。如果有下世,俾我過多一次咁嘅人生我都願意。希望以後嘅日子自己和身邊的親人都身體健康和開心。

翡翠宮

pigmei 發表於 20-9-18 11:13
我都成日掛住阿媽走前個樣,不過佢走得唔辛苦,萬幸!而我家四大已走了三個,三個都無特別辛苦,感恩
...

老來走得舒服,係最大既福氣

子爵府

2020勳章

回覆 小傑媽媽 的帖子

人總有希望

首頁
12345...19

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊