自由講場

跳至

首頁
34567...19

尾頁

男爵府

人生過了一大半,前半生除了工作主力為家奔波,諗住人生下半場可唞唞,怎知工作又有新挑戰,唯有硬住頭皮繼續捱。
唯一慶幸,從未為錢財生活擔憂!

水晶宮

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 12:04
人年紀越大,就要面對越多既生離死別,越多身邊既人離開自己,所以有時都睇得好灰
...
依家我地仲後生, 唔好灰住... 到左老年, 我會覺得個段時間就會灰嘞... 有錢(足夠都已經好好)有健康就當然好啦... 是旦少咁樣都唔會過得好...

大宅

人生已過了一半人生活條件都唔會很好,我也不例外,希望下半場人生能平安、健康、快樂咁樣心滿意足

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

年過半百,開始睇化咗,對許多事都無所謂,細時比較叛逆,阿爸打時會反抗,之後佢唔敢打我,但我亦對家負責,未夠年齡已經做童工幫手養家,但父母後生時捱壞身體,已過世多年,幸好姐妹感情好,過時過節都會相聚。

大宅

Hoining 發表於 20-9-18 14:41
點為知年紀大...睇吓我可唔可以扮細

你唔係話你好索似18歲咩

呢度唔合資格啦

男爵府

小傑媽媽 發表於 20-9-18 09:05
年紀大既jm,人生可能已經過左一半,你哋既前半生過得好嗎?對以後既日子有咩期望?
...

我的人生過了一半有多了,回想前半生真是經歷了好多好多,慢慢累積了小小智慧,有唔開心,但懂得放抵 ,垃圾要扔掉,不想越老越沉重。仔女開始長大,我可以做自己喜歡的事,沒打算來,每天樂於做些好吃的。希望我同大老爺身體健康,萬一唔健康了,可以安排下自己。
快樂的甜芋快樂的甜芋

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lojo11 發表於 20-9-18 14:04
依家我地仲後生, 唔好灰住... 到左老年, 我會覺得個段時間就會灰嘞... 有錢(足夠都已經好好)有健康就當然好 ...

我而家已經冇左健康,咁點可以唔灰

水晶宮

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 14:57
無咩事吧?

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hoining 發表於 20-9-18 14:41
點為知年紀大...睇吓我可唔可以扮細

對我黎講,過左40+已經算大,因為應該已有好豐富既人生經驗

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

禁止訪問

2020勳章 畀面勳章

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-18 14:57

體質嘅野,隨著年紀漸大,買少見少。我父母永遠覺得我係細路,我想講我老花勞損都走埋出黎囉!仲細咩(中年c9的愁善感)
你咁好心地,個天會照住你嘅,加油

翡翠宮

Hoining 發表於 20-9-18 14:57
我都想似18歲同埋我無話過自己索,我一向走賣萌路線...點童顏都無可能似18囉:igi ...

係咪baby face

翡翠宮

lojo11 發表於 20-9-18 15:00
無咩事吧?

唉!d衰野唔好提啦

翡翠宮

Hoining 發表於 20-9-18 15:04
真係做個小總結,就係上半場唔屬於自己嘅人生,基本上唔開心唔知自己做緊咩,當年輕ftm一湊3個SEN, 不停來 ...

咁你都捱過好多鹹苦,往後既日子一定會過得好

翡翠宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-18 15:06
體質嘅野,隨著年紀漸大,買少見少。我父母永遠覺得我係細路,我想講我老花勞損都走埋出黎囉!仲細咩(中 ...

老花勞損陪左我好耐了
大家都係好jm,一齊努力吧

大宅

Hoining 發表於 20-9-18 14:57
我都想似18歲同埋我無話過自己索,我一向走賣萌路線...點童顏都無可能似18囉:igi ...

我唔知係咪記錯,有個話搭飛機問佢要唔要兒童餐之類

水晶宮

2020勳章

茶木 發表於 20-9-18 15:57
我唔知係咪記錯,有個話搭飛機問佢要唔要兒童餐之類
兒童餐唔係要預訂?

首頁
34567...19

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊