自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

我係一個中學生,前日係carousell 到買左個王者榮耀(一個手機遊戲)帳號,我就一次過俾晒所有錢($1400)之後,但佢一直都係到拖我時間。一直吾俾個帳號我。到琴日朝頭早我話會報警佢先出現,仲即刻幫我搞咗WeChat 綁定,我又真係收到個sms,佢話過一日就可以比到我(即係今日)。到咗今日佢就唔覆我,佢有上線但係冇睇我個massage 。跟住仲要見到有個人同我一樣都係俾佢呃錢,電話號碼一樣。我同咗佢講話我今日會報警。去報警有乜嘢需要注意?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)求解答(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

2020勳章

你去自由講場度問,應該多人見到或答你

民房

liy7239 發表於 20-9-18 13:39
你去自由講場度問,應該多人見到或答你

唔該晒(emoji)(emoji)

子爵府

2020勳章

你搵唔搵到其他苦主?最好一齊報警

大宅

2020勳章

呢個網唔止多騙子,仲好多人混吉,問一大輪,唔要唔出聲,冇心咪問咁多嘢,十個有8個係賤人!
祝樓主成功追討!

男爵府

2020勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

買手遊ACC難面交,千四蚊......

千四蚊自己課金玩好過啦

民房

唔該晒咁多位嘅意見,個個人話會比返錢我,攞得返1400:)

伯爵府

comeonbabyyyy 發表於 20-9-18 15:34

你攞得番再報告下。祝你順利

其實用邊個平台買賣都好
唔當面交收就好容易,冇錢又冇貨。

當面交收好重要!

伯爵府

2020勳章

comeonbabyyyy 發表於 20-9-18 15:34

聽住先,我朋友當年騙子都係話會俾返錢,點知得個拖字,已過十年都未攞得返。

子爵府

comeonbabyyyy 發表於 20-9-18 13:32
我係一個中學生,前日係carousell 到買左個王者榮耀(一個手機遊戲)帳號,我就一次過俾晒所有錢($1400)之 ...

右上角果度 舉報呢個賣家先

大宅

15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

希望你攞得番啲錢

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

comeonbabyyyy 發表於 20-9-18 13:32
我係一個中學生,前日係carousell 到買左個王者榮耀(一個手機遊戲)帳號,我就一次過俾晒所有錢($1400)之 ...
更係唔制,先比錢.

大宅

樓主成功取回$1400嗎?好多時喺網上面買私人二手嘢,好大機會錢有冇貨有冇,最好銀碼少啲,100幾十風險低啲,同埋睇吓那商家的評價

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

應該唔會比
佢account 只開了3日,呃人的

男爵府

2020勳章

你最好聯同另一位受害人一齊報警,唔好分開報案

複式洋房

樓主 你係用咩方式比錢啊

珊瑚宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

開post搵搵到其他苦主一齊報警

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

一手交一手否則不會付錢

男爵府

醒目開學勳章

報比Carousell 團隊知,佢地會做野,封鎖佢account,我上次買咗個煲,payme 左賣家,佢最後都payme比返我,好彩

複式洋房

wai112800 發表於 20-9-19 12:43

報比Carousell 團隊知,佢地會做野,封鎖佢account,我上 ...

請問從什麼途徑報比Carousell知? 請指教,謝謝!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊