自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kk1979 發表於 20-9-18 16:41
無驗呀

8月中我朋友先去了, 佢話落機就咁送去酒店隔離咋

下! 咁好流喎
香港果期仲係嚴重

男爵府

英文笑得佢吖

水晶宮

回覆樓主:

一踏出台灣就會變陽性,一踏入返台灣即刻變陰性

水晶宮

emilylam 發表於 20-9-18 16:57

珍珠宮

身體吾夠骨格精奇,吾好入台
上次捷克訪台團中晒返去
真大大手信

珍珠宮

回覆樓主:

聽講台灣做得好好,
香港仲要向佢地學習喎?

子爵府

好句

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

過境就變得! 得咗!
放下自在

子爵府

其實台灣貪污好嚴重, 有個黃絲youtuber在上年黑暴發生之前, 就話在台灣一座大厦開airb&b, 比政府留難, 話佢唔合法, 個座大厦係唔可以做里個業務, 佢話見到大厦內有幾佰家做緊先去個到開, 即係佢唔識走法律罅, 或者無攪關係, 所以比人攪, 不過而家黑暴之後, 佢應該只會唱好台灣, 唔會再講台灣懷話。

水晶宮

mmpo 發表於 20-9-18 16:34
邊可能?台灣一向唔驗,點會有確診呀

咪就係

侯爵府

輸出晒,台灣咪0囉,台灣排隊就買到口罩啦,內地同香港都無口罩
8-)

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

櫺囹桼 發表於 20-9-18 15:47
再傳6例「台灣輸出確診」!中央流行疫情指揮中心日前(16日)因應新冠肺炎疫情召開記者會,指揮官陳時中指出 ...

應該是菲律賓不靠譜

珍珠宮

auhiyo 發表於 20-9-18 16:13
119人接觸,要驗79人其中23人冇事9人仲驗緊,咁其他人呢?

重點係8月底到而家成大半個月啦!咁都仲係驗左32個人,效率真係“高”到呢。。。
照咁既速度,到佢哋驗果陣分分鐘都好返晒了。。。又可以公佈冇陽性個案啦!(至於有幾多人有抗體呢啲“小”事唔洗公佈啦!)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

台灣好安全,新冠都可以被消失

珍珠宮

櫺囹桼 發表於 20-9-18 15:47
再傳6例「台灣輸出確診」!中央流行疫情指揮中心日前(16日)因應新冠肺炎疫情召開記者會,指揮官陳時中指出 ...

唔check咪0 law

珍珠宮

回覆樓主:

所以要限制口罩出口,但都係唔明嚟個病甘高傳染性,要隱瞞的話瞞到咩?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

好多所謂專家讚台灣做得好㗎

水晶宮

2024勳章

菲律賓要驗左陰性才可上機來香港,但仲有好多人一來到香港就驗出陽性,說明菲律賓檢測好流
但估唔到到連咁流嘅菲律賓檢測,都能檢出台灣嘅陽性,即係話,台灣檢測仲流過菲律賓

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Fake news!

台灣一直保持0個案!防疫「做」得非常好!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

公爵府

BK Milk勳章

怪獸青BB 發表於 20-9-18 18:04
所以要限制口罩出口,但都係唔明嚟個病甘高傳染性,要隱瞞的話瞞到咩?

台灣的人 好單純,媒體報道乜野佢地就信乜野,所以要隱瞞幾咁易,n年前媒體講大陸食唔起茶葉旦,佢地都信到十足十。

首頁

尾頁

跳至