自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我對呢兩個地方都幾好奇,但我呢世都唔會去到呢兩個地方,想睇吓呢度有無jm去過,可以分享吓經歷

伯爵府

yeemeif 發表於 20-9-18 17:13
我對呢兩個地方都幾好奇,但我呢世都唔會去到呢兩個地方,想睇吓呢度有無jm去過,可以分享吓經歷
...

北極應該唔難去,北歐某啲好北嘅地方或greenland等都已經入北極圈範圍,反而南極應該好少人去過

子爵府

yeemeif 發表於 20-9-18 17:13
...

南極其實都有旅行團去,但係我覺得為環保就唔好去啦

北極睇吓你指北極點定係入北極圈,北極點應該一般旅行人士都唔容易到,但係如果只係入北極圈,非常容易,近年大把旅行團~ 我同事直頭自己自由行都完全冇問題,網上可以買好晒火車飛同埋book酒店。

多年前去過北歐(當時對香港來說仍然是非常冷門的地方,香港得兩間旅行社有班團)由芬蘭一路北上,經聖誕老人村(一個聖誕老人村就係入咗北極圈)再上到「北角」睇子夜太陽,再經挪威返番落嚟,沿途風光好正~

我都覺得有生之年應該要去多一次,要冬天去,睇極光~

珍珠宮

金黑街矇 發表於 20-9-18 18:45
南極其實都有旅行團去,但係我覺得為環保就唔好去啦

北極睇吓你指北極點定係入北極圈,北極點應該一般旅 ...

睇你講行程都覺吸引,但問題係我超級怕涷呀!身邊人都無興趣去到咁遠

珊瑚宮

南極
李純恩有個節目佢都去過
玩具萬歲!

子爵府

yeemeif 發表於 20-9-18 19:11
睇你講行程都覺吸引,但問題係我超級怕涷呀!身邊人都無興趣去到咁遠

其實夏天去一啲都唔凍!可以放心~ 夏天亦有夏天的景色~

首頁

尾頁

跳至