家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請教400萬投資樓住宅,仲有什麼選擇? 已經不想買股票, 不想買基金

不限地區, 不求租金 ,只求升幅

子爵府

ifcsir 發表於 20-9-18 17:30
請教400萬投資樓住宅,仲有什麼選擇? 已經不想買股票, 不想買基金

屯門時代

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

只求租金、不求升幅……比較現實D!

別墅

屯門三寶

禁止訪問

珍珠宮

bewatermyfriend 發表於 20-9-19 17:14
濕地公園第三期,一房

呢個盤400萬買唔到一房

禁止訪問

伯爵府

400萬是樓價,定首期?

男爵府

在現時的政治及經濟形勢之下, 我看淡香港樓市.
既然不限地區, 我建議考慮大灣區(珠海/東莞/惠州......)

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

林中鳥 發表於 20-9-20 00:34
既然不限地區, 我建議考慮大灣區(珠海/東莞/惠州......)
...

大灣區大把供應喎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

想買六合彩、不求中頭獎、中二/三獎都得~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

vet 發表於 20-9-20 02:35
大灣區大把供應喎

要買市中心地段, 交通便利的(例如地鐵站傍的), 不是其他供應可代替的.

男爵府

林中鳥 發表於 20-9-20 00:34
...

我都覺樓市會跌

男爵府

loveyou3000 發表於 20-9-20 12:19
我都覺樓市會跌

大灣區(香港除外)是全中國最高速發展的地區, 是國家的重點規劃及支持, 交通運輸基建不斷完善.

最近有經紀 sells 我買 "世茂•港珠澳口岸城", 我都有心動.
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200915/bkn-20200915173916478-0915_00842_001.html

全球僅此一地,港珠澳大桥人工島上物業,连接香港、澳门、珠海,三地貨幣,自由流通,全免税島唯一可售项目[强][强][强] 🔥45平-78平!總價160萬起🔥

(註: 我不是 salesman, 並不是在推銷.)

大宅

不求租金 ,只求升幅 <<< 有無諗過跌幅你承唔承受得到?

水晶宮

林中鳥 發表於 20-9-20 12:56
大灣區(香港除外)是全中國最高速發展的地區, 是國家的重點規劃及支持, 交通運輸基建不斷完善.

最近有經紀 ...

酒店式公寓? 還是純住宅?

男爵府

回覆 emilylam 的帖子

看清楚, 是 office.

水晶宮

林中鳥 發表於 20-9-21 11:41
回覆 emilylam 的帖子

看清楚, 是 office.

見佢寫酒店公寓,精裝
https://www.hengquiproperty.com/property/世茂港珠澳口岸城/

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

想買股票,不求股息,只求升幅

首頁

尾頁

跳至