自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

她壞了嗎

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

準備壞,應該仲食得

珍珠宮

我覺得未

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

冇壞啊 應該林林地 可以食
如果見到啡色一絲絲既野食落會好鞋口
可以了走佢
但。。。點解開到咁既

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

應該還可以食得

大宅

仲可以食
不過盡快食
應該好淋了

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Celine524 發表於 20-9-18 21:05
她壞了嗎

開始! 快d清左佢
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 20-9-18 21:29
開始! 快d清左佢

其實應該如何揀? 一係太生一係變壞,都唔知掉左幾多個

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Celine524 發表於 20-9-18 21:31

https://food.ulifestyle.com.hk/recipe/detail/2142959/%E4%B8%80%E6%96%87%E6%95%99%E4%BD%A0%E5%88%86%E8%BE%A8%E7%89%9B%E6%B2%B9%E6%9E%9C%E7%86%9F%E5%94%94%E7%86%9F-2%E6%8B%9B%E5%BB%B6%E9%95%B7%E7%89%9B%E6%B2%B9%E6%9E%9C%E4%BF%9D%E9%AE%AE%E6%9C%9F

當作參考,講解得好詳細,買嗰時要有上面粒的

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

她壞了嗎

食得,未壞

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

未壞

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Celine524 發表於 20-9-18 21:31

我都覺得好難買, 尤其係超市一次買幾個, 其實變黑左有少少軟身就係剛剛好!
放下自在

侯爵府

BK Milk勳章

cattz288 發表於 20-9-18 21:40
我都覺得好難買, 尤其係超市一次買幾個, 其實變黑左有少少軟身就係剛剛好!
...

我都分享下,
平時超市會買些青bb的回家,放室溫'吽' 幾日, 得閒睇下邊d夠熟就改放雪櫃。
感覺好似種菜噤

象牙宮

JoannaD 發表於 20-9-18 22:12
我都分享下,
平時超市會買些青bb的回家,放室溫'吽' 幾日, 得閒睇下邊d夠熟就改放雪櫃。
感覺好似種菜噤 ...

通常青bb到食得係幾多日? 如果一次買幾個, 真係要買唔同stage
放下自在

瑪瑙宮

她壞了嗎

not bad

水晶宮

2024年龍年勳章

她壞了嗎

某個品種會有黑色根,似未熟透,果肉係爽的,硬的對嗎?皮仲係綠色。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

買澳洲貨
質素比較有保證

珍珠宮

她壞了嗎

熟咗

首頁

尾頁

跳至