跳至

首頁
23456...40

尾頁

男爵府

我地唔知好彩定唔好彩, 6299借首期俾我地, 所以我地唔駛按咁多!
原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 14:56 發表
嘩!3房呀?我真係無望過,嘻嘻!
我揾兩房都咁難,其實我己經睇2x﹣30年樓啦,不過我要做9成按揭,所以吾可以揀太舊呀!美菲好貴呀,3xx呎都要160以上!同埋吾知點解美菲屋外走廊咁暗咁既?
...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 14:58 發表
喂!我fd真係租7仟幾架,a座,岩岩搬走左,我諗住買吾到都租住先,嘉輝都近我媽,不過要做維修又怕佢沙塵滾滾!係喎,我想問你嘉輝果度做維修每戶要夾幾錢呀?agent都有介紹比我,我驚維修費貴,吾敢睇!

...

sorry
我唔知呀
我老公細佬買....唔係我呀
買嘉輝都有d地方好既
遲d會對住個地鐵入口

大宅

你要供幾耐呀?老實講,大家咁話啦,吾係要買樓我都想自己湊,一係做半日,全日真係好長時間,你都好呀,辛苦都供層3房喎,我想 供層細單位都無機會呀,貴到咁,希望慢慢回落啦!係呢?盈盈幾大呀?我女都鐘意回我家架,因為free d嗎!
原帖由 060905 於 09-6-8 15:04 發表
唉…. 你地睇我好….. 弊在供得都幾辛苦, 如果唔係為左供樓, 我一定做全職媽咪!

星期五個日好彩我請左假放半日, 盈盈中午時份同婆婆講「婆婆, 我真係好想同媽咪講, 叫佢唔好返工, 我想佢湊我呀」跟住哇一聲喊, 岩岩 ...

伯爵府

原帖由 060905 於 09-6-8 15:05 發表
我地唔知好彩定唔好彩, 6299借首期俾我地, 所以我地唔駛按咁多!

3房......真係好好多
之前係上水3房都冇咁覺得工人咁大問題
以家轉個身都見到佢
真係好唔知點咁

男爵府

15年呀, 仲要還埋6299+9d, 都幾「金」架。

盈盈岩岩29個月, 我個女晚晚返屋企訓架, 無我佢唔識訓架, 家下其實3房都係有d晒氣, 因為2個細路都係同我訓, 1間家下係雜物房, 1間就星期五至日我老公會訓(因為星期五晚個仔接返黎, 佢無位訓), 不過睇個款都唔點回落, 希望咁辛苦都值啦!

bb唔係晚晚返屋企架??
原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 15:07 發表
你要供幾耐呀?老實講,大家咁話啦,吾係要買樓我都想自己湊,一係做半日,全日真係好長時間,你都好呀,辛苦都供層3房喎,我想 供層細單位都無機會呀,貴到咁,希望慢慢回落啦!係呢?盈盈幾大呀?我女都鐘意回我家架,因為free d嗎!
...

男爵府

原帖由 crystalpui 於 09-6-8 15:10 發表

以家轉個身都見到佢
真係好唔知點咁

大宅

我以前都有工人,屋仔細細有工人好無私人空間,不過有時無人湊都無計!而家我比左媽咪湊,我都係得閒去睇下佢,日日咁走上走落都咪話吾辛苦!

唉!岩岩agent打來話個單位比估價少1x萬,佢仲話我要揾返咁上下市場都無咩喎,佢話嘉輝岩岩有個370呎賣左16x萬,咁如果佢咁講無得講啦,吾通自己負擔吾到都話得咩!

原帖由 crystalpui 於 09-6-8 15:10 發表

以家轉個身都見到佢
真係好唔知點咁

大宅

我以前都有工人,屋仔細細有工人好無私人空間,不過有時無人湊都無計!而家我比左媽咪湊,我都係得閒去睇下佢,日日咁走上走落都咪話吾辛苦!

唉!岩岩agent打來話個單位比估價少1x萬,佢仲話我要揾返咁上下市場都無咩喎,佢話嘉輝岩岩有個370呎賣左16x萬,咁如果佢咁講無得講啦,吾通自己負擔吾到都話得咩!

以家轉個身都見到佢
真係好唔知點咁

大宅

我女平日係我媽咪家瞓架,我都吾想架!
嘩!你還幾度,仲要供15年咁少,都幾好野喎!你仲有兩件tim!
原帖由 060905 於 09-6-8 15:14 發表
供15年呀, 仲要還埋6299+姑9d錢, 都幾「金」架。

盈盈岩岩2歲9個月, 我個女晚晚返屋企訓架, 無我佢唔識訓架, 家下其實3房都係有d晒氣, 因為2個細路都係同我訓, 1間家下係雜物房, 1間就星期五至日我老公會訓(因為星 ...

男爵府

咁梗係要計清條數啦, 供樓要供咁長, 最緊要唔好搞到自己好辛苦, 另外小朋友大, 你仲要預佢學課外野, 所以鬆動dd

係呀, 個女痴我, 所以就日日湊返去, 個仔無咁痴我, 都係一個星期見2-3日咋!
原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 15:17 發表

唉!岩岩agent打來話個單位比估價少1x萬,佢仲話我要揾返咁上下市場都無咩喎,佢話嘉輝岩岩 ...

別墅

而家先睇到你個 post 添..hee~~

我都係無錢買樓, 所以都係租住先
同埋... 又唔係咁想買樓....

講起西環, 真係好貴!!
同埋西環呢, d agent 真係會白鴒眼囉
如果你講比佢聽係要 150萬既樓

我記得我上年年尾, 話想租兩房既樓, budget 係$6000, 唔行樓梯, 佢地第一句就已經話無乜wor~~
>_<!

之後呀, 上兩個月呀, 我個fd 係創業附近呀, 租左 $5000, 兩房連天台呀!!! 我幾恨呀!!

其實我覺得搵樓至緊要唔好急, 不過我地果時就係急搵, 所以就咁!!

hummm... 如果要做 9 成呢, 就要計埋你地既年紀, 真係要搵d舊 d, 尤其係西環!!! 但係呢, 如果舊d既呢, 就要可能之後負擔d咩咩咩維修費
一係就搵d新少少, 做埋二按....
不過都係難搵..
我記得我地前年想買樓, 睇珍珠閣, 果時佢係 27年樓, 得 o個兩細房+廳, 都開 270!!!

原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 15:07 發表
...

大宅

其實第日你仔仔大左你地一齊住,三間剛剛好

原帖由 060905 於 09-6-8 15:14 發表
供15年呀, 仲要還埋6299+姑9d錢, 都幾「金」架。

盈盈岩岩2歲9個月, 我個女晚晚返屋企訓架, 無我佢唔識訓架, 家下其實3房都係有d晒氣, 因為2個細路都係同我訓, 1間家下係雜物房, 1間就星期五至日我老公會訓(因為星 ...

大宅

係呀, 大家係媽咪都明白大家心情啦,我梗係想 留錢比個女學下課外活動啦,吾通買少少野都要左計右計咩,個agent即刻好吾like咁話如果要傾到估價價錢,咁吾水傾架啦,無可能,咁我唯有叫佢揾其他囉,吾係點姐!

原帖由 060905 於 09-6-8 15:22 發表
咁梗係要計清條數啦, 供樓要供咁長, 最緊要唔好搞到自己好辛苦, 另外小朋友大, 你仲要預佢學課外野, 所以鬆動d好d。

係呀, 個女痴我, 所以就日日湊返去, 個仔無咁痴我, 都係一個星期見2-3日咋!
...

伯爵府

聽人講
珍珠閣都幾好
不過我未睇過
西環我只睇過
羲皇台 , 太白居 , 嘉輝 同聚賢"日"居
我鍾意大d 所以買左羲皇台
我買個時
呢幾個地方都係差唔多價的
但羲皇台有5xx呎, 其他都冇

3xx呎有個bb真係未必夠住呀
買樓要想清楚
唔好為買而買呀
我會save多d錢買大d

大宅

有同感啦,佢地真係白鴿眼架,反應一樣啦,同我講,無咩喎,咁我可以點,走人囉!仲企係度咩!我真係係度諗150萬係咪咁少呀?

原帖由 beckytamhk 於 09-6-8 15:28 發表
而家先睇到你個 post 添..hee~~

我都係無錢買樓, 所以都係租住先
同埋... 又唔係咁想買樓....

講起西環, 真係好貴!!
同埋西環呢, d agent 真係會白鴒眼囉
如果你講比佢聽係要 150萬既樓

我記得我上年年尾, 話想租 ...

大宅

嘩!咁你咪住好高,我未婚前都睇左好多間,果時無首期,好多樓都係9x萬,又要儲錢結婚,最後揀左留錢擺酒無買樓,而家結完婚儲個錢,又買吾起,好難預算啦!

珍珠閣好貴喎,我知好呀,交通又方便!

原帖由 crystalpui 於 09-6-8 15:35 發表
聽人講
珍珠閣都幾好
不過我未睇過
西環我只睇過
羲皇台 , 太白居 , 嘉輝 同聚賢"日"居
我鍾意大d 所以買左羲皇台
我買個時
呢幾個地方都係差唔多價的
但羲皇台有5xx呎, 其他都冇

3xx呎有個bb真係未必夠住呀
買樓要 ...

大宅

依家經濟又唔係好喎
西環d樓市都唔反應現實既

原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 15:35 發表
有同感啦,佢地真係白鴿眼架,反應一樣啦,同我講,無咩喎,咁我可以點,走人囉!仲企係度咩!我真係係度諗150萬係咪咁少呀?

大宅

自從宣佈西環201x年有mtr就起啦,但係海嘯後都吾覺佢回落,間間agent仲講到早一兩個月比人掃晒d貨tim,講到百貨公司大平賣咁架,仲話細單位,無晒!

原帖由 珊珊媽媽 於 09-6-8 15:42 發表
依家經濟又唔係好喎
西環d樓市都唔反應現實既

男爵府

係呀, 呢區可能唔憂做, d agent真係幾寸下架, 有時幫我媽咪搵樓都好勞氣!我媽咪又要就我搬得近, 我條街d樓又貴….
原帖由 膽小媽媽 於 09-6-8 15:35 發表

男爵府

咪就係為左個仔, 3間咯, 希望遲d阿仔真係會同我地住啦!
原帖由 珊珊媽媽 於 09-6-8 15:32 發表
其實第日你仔仔大左你地一齊住,三間剛剛好

首頁
23456...40

尾頁

跳至