自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

manman1118 發表於 20-9-19 17:55
D醫生估計係中秋後就第四波 亦係秋冬季既開頭

認同,上次是父親節、慶回歸之後

子爵府

絕對唔應該!昨天倆公婆出外食飯,眼見好多人一大班一齊,有8-10人群組食飯,但有用膠板隔住。外出又見到菲佣們都係一大班;4-8人,除咗口罩食嘢唱歌跳舞我覺得好快會有第四波

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

講你知,有些家庭開始左啦,低屋企食

男爵府

總係有人覺得家庭聚會大過天,以為冇咁容易出事!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔好啦,到時又再爆就慘,我唔想小朋友再用 zoom 上堂
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

昨日我去商場,D餐廳多人到呀,究竟是不是已取消全部限制,我見好多餐廳都每張枱都坐滿人,但有D又只可坐一半,樓下D阿伯阿太又聚埋一齊,好似生活在平行時空,你有你緊,但又人唔全唔緊。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

吾應該啦。食少年忍下

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

Ayashi 發表於 20-9-21 10:03
尋日6299先發曬脾氣鬧點解淨係c6會黎, 問我有冇咁驚, 話我平時唔嚟都算數,大時大節唔出席係唔尊重佢哋, ...

今日都有通知了

子爵府

虎到金來勳章

唔會, 唔想中招人數時多時少, 沒完沒了, 健康重要過做節

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

今日許樹昌話如本地疫情KEEP住低, 政府會係中秋+國慶前後放寬至6人一枱

咩事呀? 佢代政府決定?

水晶宮

回覆樓主:

有限聚令,4人好難,除非屋企搞,我都想。

珍珠宮

pi0219 發表於 20-9-21 13:13
今日許樹昌話如本地疫情KEEP住低, 政府會係中秋+國慶前後放寬至6人一枱

咩事呀? 佢代政府決定? ...

覺唔覺怕嘅人會怕,唔怕嘅人永遠都唔怕,疫情真係好煩。

男爵府

我屋企人都好期待中秋節可以同啲孫見面食飯,有時老人家等左咁耐,我都好矛盾。Reject 佢地肯定好失望

子爵府

OKC 發表於 20-9-19 15:02
如題

分開聚可以,取消哂十人聚會
Sweetheartb

珍珠宮

J.ELLE 發表於 20-9-21 13:31
我屋企人都好期待中秋節可以同啲孫見面食飯,有時老人家等左咁耐,我都好矛盾。Reject 佢地肯定好失望:sigh ...

仲要得我一個人reject死得啦,最後都係要去,冇得避

男爵府

芒果米池 發表於 20-9-21 13:45
仲要得我一個人reject死得啦,最後都係要去,冇得避

係,費事俾其他人多野講

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

而家每次一放寬些少,第日就即刻勁多人出街,真心要禁一排先好再囉

首頁

尾頁

跳至