自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔會。 既然有出路,何必因為一時意氣,影響日後。 需知reference check 可能追溯5年,有咩阻滯就唔好啦。

琥珀宮

siufcat 發表於 20-9-19 18:08
今早做左

攞左ref. letter先爆佢

子爵府

octopus_WM 發表於 20-9-19 18:40
唔會。因為:
1。山水有相逢
2。佢賤格唔代表我同佢一樣見識

認同

尤其3 無需要塞錢落佢袋

大宅

回覆樓主:

我都想試下

侯爵府

回覆樓主:

我公司試過! 有同事好憎佢上司, 臨走時寫信向大老闆投訴上司, 數佢的衰野出來

侯爵府

爆過, 唔係辭職, 係積咗好耐的委屈同怒火, 去到一個點忍唔住
不過係contract工, 做咗兩年冇做了, 佢續我都唔撈

男爵府

今早做左

我都做咗
豈能盡如人意,但求無愧於心......

子爵府

fitfit貓 發表於 20-9-19 18:23
有……爽爆,無悔一生!噤先叫做對得起自己

認同

我試過同上司嘈交,老闆立即炒咗佢

因為上司不單做唔到野,重阻住大家工作

PS: 上司係老闆的朋友

lanhuahua    發表於 21-7-5 01:32

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我唔會
我有朋友十幾年前初出茅廬得罪人,冇做以為無事,點知早兩年入咗間大公司遇返,雖然係隔離department,但都俾人唱佢,頂咗半年自己走,原來男人都好記仇的,尤其中年無乜頭髮嗰d

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

未遇到要爆嘅上司..

男爵府

唔會! 我仲買左部禮物比佢,好來好去

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

雖然每間公司都有衰人/自己唔鍾意既人,但有乜都係自己“哽”左去就算...總會有人知道的。雖然我而家仲緊pt,但經理都好錫我(我覺得)

學樓主jm話齋....真係唔會教 ~ 精佢

男爵府

我就一定會, 甘先對得住自己(多數臨走爆粗罵上司)... 當然要睇公司文化

雖然係舊年post, 但真心忍唔住要回覆 (請jm不要對號入座)

因為我真係好想係呢話題回覆

珍珠宮

無,大家仲客客氣氣,都另謀高就仲爆乜吖

水晶宮

siufcat 發表於 20-9-19 19:20
今早有問我咩事 我全部唔應
唔答佢

咁唔算爆佢喎
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

TingTing 發表於 21-7-4 04:56
無,大家仲客客氣氣,都另謀高就仲爆乜吖

對。合則來不合則去。

冇嘢係單向。 如果個老闆有嘢另我咁不滿。我自己都可能有嘢另佢不滿。 所謂人夾人緣。

冇需要爆人。

侯爵府

今早做左

有 對上果份係

大宅

回覆樓主:

我有同事被佢上司抄咗, 結果佢揾大老闆告狀, 最後上司被抄! 跟住佢做埋大老闆身邊红人!人工十级而上!

男爵府

今早做左

我試過呀超爽呀嗰份係part time嚟㗎。張合約講明有大假,我剛過三個月, 我月尾離職嘅, 我問佢張票幾時拎?佢話準備好打畀我,10號都未收到電話我whatsapp佢我張票ok未呀?佢話可以你上嚟攞啦,再問咗張票幾錢呀? 問咗兩次都冇覆打佢手提問,
唔聽電話唔覆whatsapp上到office衝去前面鬧佢縮頭烏龜幾百蚊都想呃!超爽。 又係啲尖酸刻薄亂鬧同事賤格老細

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔駛辭職已經爆緊,皆因忍耐力有限

首頁

尾頁

跳至