自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

茶木 發表於 20-9-21 16:16
你好高?

我都係125磅,但我得160cm

165cm,會繼續減,遲d開學我會跑番步,目標51kg

伯爵府

HelloMickeyBB 發表於 20-9-21 16:31
165cm,會繼續減,遲d開學我會跑番步,目標51kg

你BMI得20左右唔算肥啦

你好後生?

伯爵府

naicha 發表於 20-9-21 14:58
有D磅可量埋體脂
我減肥前全部指數踩界, 膽固醇好似係4.9
運動同控制飲食大半年後, 全部指數"好靚仔" (醫 ...

我而家全數踩界

唔減唔得

伯爵府

回覆樓主:

我30尾,每日游水一兩個鐘,游左3個月先開始體重直落,開頭真係一d 郁動都無,唔係空閒有時間真係可能會放棄,好彩都減到10磅

大宅

茶木 發表於 20-9-21 16:36
你BMI得20左右唔算肥啦

你好後生?

唔後生,4字。
但有肚腩呢

子爵府

HelloMickeyBB 發表於 20-9-21 15:29
請問係唔係香蕉,無糖豆漿都得?

香蕉我有時都食,無糖豆漿可以

男爵府

lamlam0710 發表於 20-9-20 22:48

有follow你分享嘅訓練片, 而家改左晨跑,之後返屋企再舉 ...

朱古力在肚子上

公爵府

好媽媽勳章

茶木 發表於 20-9-19 22:14
做咗運動就黎一個月啦,每次做1小時

減肥前早餐會食餐蛋麵凍奶茶,下午茶食西多士凍奶茶,餐餐扒一碗飯, ...

奶茶就算唔加糖都好肥,因為有淡奶,淡奶係非常唔健康同肥的物品,如果真係要飲奶茶,用低脂奶代淡奶啦

雪糕零食一定要介

仲有人年紀大咗,肌肉會流失,如果唔做返d運動同食足夠蛋白質,肌肉會越嚟越少,肌肉少咗個人的代謝就變慢,變相你食少少都會肥

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

pi0219 發表於 20-9-21 10:15
chloe ting ?

你成績好過我好多 ! 我跟左佢成年先有你宜家個腹肌, 一個星期做5-6日, 可能我44歲年紀比較 ...

係呀 Chloe Ting, 我 4月中開始跟片,初初做 15 mins 都差不多斷氣,慢慢越做越長時間 25, 30, 45 mins 到而家 Full programme (EP 1-5 total 75mins),每次出完一身大汗都好正!!我咁耐以來都係揀 Chloe 嘅 full body 來做,唔會特別訓練某個位置,練到排朱古力係一個意外嘅收鑊。 其實我頭果 2-3 個月一直只有增磅冇落過,個人越做越灰,明明眼見 firm 左但磅一直上, jm 話可能增肌所以體重上升,脂肪率仲係 keep 住 30.1%, 我 158cm 高,體重 54kg。直至 10星期前,我又試埋食減脂餐 (高蛋白質,Low Gi, 戎精緻 Carbs.. ) 維持 Chloe workout,呢兩星期再加晨跑,dumbbells,阻力帶訓練,而家體重 48.5kg,BF 25-26% 左右,下半身仍然係重災區。

我目標係落到 45-46kg,BF 回落到 22-23% 就開始進入 keep 嘅 stage.. 當然,我都係為食人,每星期都有 2餐 open day 等個人開開心心有恒心地減下去。

珍珠宮

ilovematthew 發表於 20-9-21 08:04
勁呀,我近期太唔乖,只係keep 無進步,見到你呢張相,又刺激到我喇
...

初初係我俾你同 maymay 對運動果份堅持激厲我,見你地分享 168, gym, 跑樓梯,跑山 .... 我早排都唔乖,有偷食雪糕,薯片,三黃大月餅成果咁食。耐唔耐係要俾自己放縱下,唔係個人會好抑鬱。 一齊加油呀

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

jolps 發表於 20-9-19 20:00
你幾多歲呀? 超過40歲就要起碼一個月堅持才見到少少效果...
對,超過35,新陳代謝慢好多。要運動多1倍時間才見效。

珍珠宮

茶木 發表於 20-9-21 08:21
你跑步同做chole有呢個效果好勁

你3餐食咩架

我 3餐食嘅野相信你唔會有與趣跟,即管跟你分享下

珍珠宮

Apple_Orange_T 發表於 20-9-21 17:49
朱古力在肚子上

但而家朱古力好少可在胃裡

大宅

我一星期玩五日單車,共七小時左右,一個月消耗1-1.5萬卡路里,平均每日300-450卡路里,冇瘦過反而肥左。要瘦一定要注意飲食

伯爵府

lamlam0710 發表於 20-9-21 21:41
我 3餐食嘅野相信你唔會有與趣跟,即管跟你分享下

你真係好清淡,你減到係有原因

我今日開始戒精緻澱粉

我早餐食咗無糖乳酪,咖啡+脫脂奶, 牛油果

午餐蒜蓉翠肉瓜炒雞肉

晚餐涼拌青瓜豆腐木耳, 最衰我c6買叉燒,又忍唔住口食咗幾舊

我今日又無全日肚餓喎

伯爵府

lamlam0710 發表於 20-9-21 21:18
係呀 Chloe Ting, 我 4月中開始跟片,初初做 15 mins 都差不多斷氣,慢慢越做越長時間 25, 30, 45 mins 到 ...

我做Chole, abs, butt, legs,HIIT, 無咩效果

估唔到要做full programs

珍珠宮

茶木 發表於 20-9-21 22:31
你真係好清淡,你減到係有原因

我今日開始戒精緻澱粉

我曾經喺米x 樂跟過營養師,食叉燒係可以但大前題係要瘦叉同唔可以有汁。當然分量只有一隻麻雀咁大隻嘅 size。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lamlam0710 發表於 20-9-21 21:18
係呀 Chloe Ting, 我 4月中開始跟片,初初做 15 mins 都差不多斷氣,慢慢越做越長時間 25, 30, 45 mins 到 ...

用對方法,肯堅持肯努力
已見成效

好快就會達成目標

伯爵府

littlefunpig 發表於 20-9-21 22:49
用對方法,肯堅持肯努力
已見成效

Chole Ting身型比較正常,有啲youtuber 過瘦, 現實應該太排骨

我都主要跟佢做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

茶木 發表於 20-9-21 22:52
Chole Ting身型比較正常,有啲youtuber 過瘦, 現實應該太排骨

我都主要跟佢做

For me有啲大隻
我自己接受唔到呢個size
我係要再瘦啲
不過外國人睇係好ok既

首頁

尾頁

跳至