自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

可以點

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

轉左用手機apps攞保安碼了...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

攞返去換過隻得唔得?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

之前匯豐有發訊息俾我話一定要我轉用手機編碼器,因為部編碼機快會無電,所以嗰時我就即刻換咗做手機攞編碼囉!我諗你可打去匯豐客服問吓可唔可以換個新嘅俾你,或者問佢哋應該點做!

水晶宮

打去熱線,叫佢地寄一個新編碼器給你,另外,記得如果你已設定好 “雙重密碼”,現在可以唔用編碼器登入。

禁止訪問

子爵府

xp 發表於 20-9-19 20:36
可以點

可以親自去HSBC,即時換過新pin 比你用。

珍珠宮

轉手機app編碼啦,遲早取替編碼器

男爵府

回覆樓主:

我早排都係,打電話佢寄個新的比我

大宅

熱血勳章

maymaysheep 發表於 20-9-20 15:41

係,又話滙豐唔再出嘅,請問你係咪打去客務?係咪同佢講話想要個新就ok?

大宅

maymaysheep 發表於 20-9-20 15:41

我想請問係幾時嘅事? 我嗰個都就嚟冇電, 但我唔想用手機(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 give_thanks 的帖子

你應該一二月時收過電郵要31/3前set雙重密碼或用app set編碼 , 有講明唔再發編碼器, 我打過電話問過我都係要set過雙重密碼

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

give_thanks 發表於 20-9-20 20:21
我想請問係幾時嘅事? 我嗰個都就嚟冇電, 但我唔想用手機(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

就嚟無電係唔會寄新俾你。。佢會要你用手機 apps

要真係無晒電。。因為 lock 左 account, 佢一定要寄新既俾你。。不過2-3星期無得用。。勁唔方便

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

Rubyng429 發表於 20-9-20 16:46
係,又話滙豐唔再出嘅,請問你係咪打去客務?係咪同佢講話想要個新就ok?
...

佢係唔再發。。但你未做任何野就無左電。。佢無奈要寄俾你。。因為有 d 設定一定要自己 login 先做到

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

noel2010 發表於 20-9-20 14:57
可以親自去HSBC,即時換過新pin 比你用。

唔好亂教人,係要打電話去客服申請先得

子爵府

garfield_pooh 發表於 20-9-20 22:07
唔好亂教人,係要打電話去客服申請先得

不是亂教人,我都是walk in ,他們即時給我的表格簽名,就比個新我。我連RM 都冇通知。

男爵府

之前佢都話而家冇用呢部機,要自己改密碼,但我發現如果想過錢去一個新嘅戶口係一定要用部機 即係話如果冇部機,我就一定要去返櫃員機

珍珠宮

轉用手機

大宅

noel2010 發表於 20-9-20 22:18
不是亂教人,我都是walk in ,他們即時給我的表格簽名,就比個新我。我連RM 都冇通知。
...

是幾時的事?你如何同銀行講?

男爵府

give_thanks 發表於 20-9-20 20:21
...

一個月前,呢幾日收到了新的,已寄嚟

首頁

尾頁

跳至