夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 lillian333 的帖子

有可能一開始你地係long d 佢習慣左自己獨處既模式 而且佢成日ot 放工都勁攰 個腦都想放空下 打機就係唯一能令男人完全忘我境界痳 喺廳就唔好諗點樣纏綿啦 不如上床時嗲下佢 炸嬌叫佢唔好望手機住啦 篇篇咀叫佢望下你先囉 然後攬下佢傾下計囉 隨意咩都傾下 唔洗計較傾得耐唔耐 陪養佢每晚睡前同你短聚一刻啦

複式洋房

lillian333 發表於 20-9-23 18:12
我都學緊再表達好D,,因為以前我講野太直
令到好多野佢覺得我既想法都係一面倒
為左拉近彼此,我都叫做為左佢 ...

我老公份人好易滿足,好易氹。主動錫下佢,同佢講少少肉麻既心底話已經好開心(可能因為我都比較少做),見佢開心我咪提多少少我想佢改善既野囉。如果佢忙緊/心情唔太好既時候就咪提啦。

獎勵就重簡單,因為佢鍾意食朱古力同抹茶,而家周街都係,我咪上網搵下有無D好味又唔難買到既,我地又未食過朱古力/抹茶蛋糕/甜品,買返來大家一齊食下,討論下個味道。我會強調我係特登買畀佢食既,等佢知道佢咁幸福有得食係因為有個成日都諗住佢,對佢唔錯既老婆,咁佢自然都會對我好好。

人人行事既 style 都唔同,我不嬲都會話畀佢知我為佢做左D咩,等佢讚下我,我又會禮尚往來地讚返佢。我覺得呢個習慣幾好,大家都開心。

不過,你老公唔太欣賞你為佢做既野的話,可能比較難處理。

我地都會鬧交既,不過通常一鬧之下發現原來佢既觀點同我好唔同,所以之後就覺得,有咩就快快講出來算啦,以免自己諗得太多無謂野啦。

大宅

lillian333 發表於 20-9-19 22:38
如題
依然好渴望被愛
一直拍拖幾年都係異地戀

太依賴了,男人都會覺得辛苦,獨立啲啦

男爵府

2020勳章

有時男人系屋企,就已經覺得陪住你架啦

複式洋房

PhoebeChan333 發表於 20-9-26 03:25
有時男人系屋企,就已經覺得陪住你架啦
連中秋放假留在家平常地過
都覺係陪 但我就覺得好似冇放過假
有時佢難得放假我陪佢去釣魚
佢會話我:點解要分係你陪我? 應該係大家陪大家
- -我吾介意陪佢釣魚 但真係我陪佢WO- -點會變成佢陪我!

複式洋房

Joan_Wong 發表於 20-9-24 00:32
我老公份人好易滿足,好易氹。主動錫下佢,同佢講少少肉麻既心底話已經好開心(可能因為我都比較少做), ...
聽到你的分享 都感受到你們的相處方式好舒服

複式洋房

Wongbuddy 發表於 20-9-23 23:32
回覆 lillian333 的帖子

有可能一開始你地係long d 佢習慣左自己獨處既模式 而且佢成日ot 放工都勁攰 ...
最近我對佢冇乜要求,反而最近佢自己睡前會抱抱我 摸下我個頭 我都覺得開心既

複式洋房

我就多數用講笑嘅方法同老公申訴,
例如佢一路都拎住手機唔放,
我就問佢知唔知我再投胎要做乜,
我話要做你部電話,等你去到邊都帶住我,
又會成日對住我摸我
咁佢就自然識做放低電話。
不過要小心,有d人唔識分“講笑同有骨“。

真係每對夫妻要揾到大家適合嘅相處方法,
女人又真係要自己放開D,自己就易過好多。
加油。

別墅

回覆樓主:

現代好多家庭都係咁。一開始女人想被愛唔想做愛,男人想做愛多個談愛;後來女人偶然想做愛男人有心無力或已經厭倦一直被拒絕,男人反而可以淡愛繼續女人卻覺得無愛就是背叛。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊