自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問是否去任何京東自營店,買滿$99, 就有3kg 免運費?
點知買野多過3kg?如果多過,會怎樣?係咪分單每單$99便可有幾個3kg 免運費?

我想買烘焙用具。

大宅

將貨品加入購物車,去結算就會顯示貨物重量。記得要選無接觸配送自提點,否則送上門要收$20。
~~

翡翠宮

zxzx 發表於 20-9-19 23:04
請問是否去任何京東自營店,買滿$99, 就有3kg 免運費?
點知買野多過3kg?如果多過,會怎樣?係咪分單每單$ ...

分單可以,但如果有運費券幫助會更好,攞多¥30運費券,等於¥99包7kg。

係唔係新手?港澳會場有得攞新人禮包及¥10運費券:
https://3.cn/1-4LmclL?utm_user=plusmember&gx=RnFllmJfb2GLzNTAFRSv4gL72g&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

呢條link有¥20運費券
https://coupon.m.jd.com/coupons/show.action?key=4dc0195b7b5743968b17df48110dbe84&roleId=36870724&to=https://pro.m.jd.com/mall/active/3Sex5cB1TSBKKappQomcqyVno8iW/index.html&utm_source=Facebook&utm_medium=sns&utm_campaign=99

最新優惠資訊請留意FACEBOOK京東香港及加入Whatsapp京東群。

wcpcelia    發表於 20-9-22 11:52

翡翠宮

lyh80115 發表於 20-9-20 21:54
分單可以,但如果有運費券幫助會更好,攞多¥30運費券,等於¥99包7kg。

係唔係新手?港澳會場有得攞新人 ...

仲有,用VISA付款,過幾日返一張¥10運費券再買過。過3kg運費係¥3.5/0.5kg,¥10運費券差不多補貼到1.5kg。

伯爵府

係新手。達人,係咪生活用品(如層架)就淘寶,電器電子野就京東?拼多多就平野質素差啲?

如果買食入口嘅嘢,例如烘焙用具或者食物,淘定京東?我見京東貴d, 係咪質素高過淘寶?
而且京東有免運,好吸引。

翡翠宮

zxzx 發表於 20-9-20 22:53

係新手。達人,係咪生活用品(如層架)就淘寶,電器電子野就京 ...

喜歡牌子貨就去京東,有包郵,而且海鮮價,遇到特價隨時平啲兼慳埋運費!

至於家品普遍係淘寶、拼多多平啲,京東有時特價都平,計埋包郵睇下有無so。

烘焙用品我見京東時不時玩199減100,折後加包郵應該唔貴!

翡翠宮

zxzx 發表於 20-9-20 22:53

係新手。達人,係咪生活用品(如層架)就淘寶,電器電子野就京 ...

三大購物網之外,唯品會我都時不時有幫襯,都係主打牌子貨。佢特别在無乜套路,直接標最低價,無乜搞滿減,又好少優惠券,唔洗左計又計。

翡翠宮

回覆樓主:

我見學廚烘焙用品今日有搞99減50、199減100,滿減後仲可以再用券,用券門檻以原價計,可以用咗啲新人券。

如果想多啲牌子揀就明天買,明天可用99減50、199減100、399減200等券,呢啲券適用好多家品。

珍珠宮

jm , 你好。 我剛開始用京東,有不明白的地方想請教。

我剛用了免運券買拉面說, 直送香港自取點免運費。

請問,這張免運券在app 內還可 以領取嗎? 因為你貼的是link 用app開不到,而我又忘了登錄密碼,只能靠app 來購物了。

另外,開通VIP 好似很划算,你有開嗎?

謝謝你。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

翡翠宮

貓頭雀 發表於 20-9-21 12:01
jm , 你好。 我剛開始用京東,有不明白的地方想請教。

我剛用了免運券買拉面說, 直送香港自取點免運費。 ...

以收短訊方式登録得唔得?

PLUS會員都好多著數,玩得過,但要落多啲單,參與評價、問答等先得。佢有個PLUS綜合分,達到90分先可以付費做會員。

伯爵府

多謝您呢個link,真係慳咗$20運費,之前我每次超重多十幾蚊就多十幾蚊,今次用咗$20運費紅包我先只需額外俾多$1咋!好開心^_^再次感謝!

wcpcelia    發表於 20-9-24 10:16

珍珠宮

lyh80115 發表於 20-9-21 16:36
以收短訊方式登録得唔得?

PLUS會員都好多著數,玩得過,但要落多啲單,參與評價、問答等先得。佢有個PLU ...

試左用短訊,得左 謝謝。
請問京東全是牌子店鋪,對嗎?
即係無原單,外貿貨尾果啲, 對嗎?

另外,我想買洗衣液、抽紙、米等, 我發現貨品比天貓平好多, 但運費則比貓超貴好多。

請問係咪我唔識揀,㩒錯掣?
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

翡翠宮

貓頭雀 發表於 20-9-22 12:00
試左用短訊,得左 謝謝。
請問京東全是牌子店鋪,對嗎?
即係無原單,外貿貨尾果啲, 對嗎?

京東包郵唔多,唔好一下子買咁多重貨,應該輕重夾雜,少食多餐。有運費券就盡攞,今日港澳會場又有張新¥10運費券;用VISA付款,過幾日又有¥10運費券返。

伯爵府

lyh80115 發表於 20-9-22 12:22

京東包郵唔多,唔好一下子買咁多重貨,應該輕重夾雜,少食 ...

點去港澳會場?點去找運費劵及其他券?我用app 唔見有,係咪要用電腦先得?

我想學,可以自己找,不用次次麻煩你。

仲有,不如你開個京東post 置頂,好多人想學,而且又有好多嘢學,好似以前淘寶咁,都有置頂架。

翡翠宮

zxzx 發表於 20-9-22 21:34

點去港澳會場?點去找運費劵及其他券?我用app 唔見有,係咪要 ...

APP我的→設置→通用→切換站點→中國港澳,去番首頁就見到港澳會場入口。

得閒開個集中帖……

伯爵府

lyh80115 發表於 20-9-23 08:07
APP我的→設置→通用→切換站點→中國港澳,去番首頁就見到港澳會場入口。

得閒開個集中帖……

已揀無接觸點及已取運券, 係咪比錢時再揀用乜優惠券及運券(可用多個一張)?

另外,我只買咗1.7kg, 百多元人仔,但要比13人仔運費(已揀無接觸點), 乜唔係自動滿99免3kg ? 要點做因唔想用運券(想慳張運券留待下次用)?

侯爵府

halui 發表於 20-9-19 23:17
將貨品加入購物車,去結算就會顯示貨物重量。記得要選無接觸配送自提點,否則送上門要收$20。
...
請問是否最多都係減28元運費?

男爵府

畀面勳章

zxzx 發表於 20-9-23 14:17

已揀無接觸點及已取運券, 係咪比錢時再揀用乜優惠券及運券(可 ...

你買嘅商品扣減咗優惠券後未滿¥99,要買多少少嘢達至99就可以有3kg免運費

伯爵府

kenyuen 發表於 20-9-23 15:20
你買嘅商品扣減咗優惠券後未滿¥99,要買多少少嘢達至99就可以有3kg免運費
...

原來是這樣。另外,如果有非京東自營的貨品,冇99 免3kg, 最好用運劵?不過啲運費貴,就算件貨好平好輕, 同好似只得一間集運公司揀?

男爵府

畀面勳章

zxzx 發表於 20-9-23 15:29
原來是這樣。另外,如果有非京東自營的貨品,冇99 免3kg, 最好用運劵?不過啲運費貴,就算件貨好平好輕, ...

運費券只適用於京東自營商品,非京東自營商品有部分包內地段免運費,香港段要收取運費,你可填寫任何一間香港集運內地貨倉地址,由香港集運轉運到香港。

首頁

尾頁

跳至