夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

走過13年頭,5年前結婚,仔仔都4歲了大半年前開始發現佢人在家,心不在,即使一齊訓一張床個心都隔好遠,女人直覺佢出軌了,佢都認左,二話不說搬走了,中間離離合合試過修補,但係佢個心.......同出面個女人玩到認真左,最後到我要求離婚,佢亦都無意見。

每晚仔仔訓著後,自己一個感覺好差,好難過,覺得比唔到完整既家比佢,個心痛到好似比人掘空左,愛情話變就變,如何放下,我做唔到.......有時寧願佢呃我一世.....如何渡過過一關...

子爵府

這段時間是辛苦,捱過後是天晴!

我盡量令自己忙碌,上課學新事物,多和家人朋友聯繫,有閒上來傾訴吧!

時間是最好藥物!

洋房

回覆 wingyaumama 的帖子

多謝,表面上我好返,但原來我心底仲係好痛,唔想屋企人朋友再擔心我,所以出post舒發下

子爵府

Eva345 發表於 20-9-20 11:31

多謝,表面上我好返,但原來我心底仲係好痛,唔想屋企人朋友再擔心我,所以出post ...
在這有很多相同的故事,加上大家不認識可暢所欲言!

不過,也要小心報章在此取料發報!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Eva345 發表於 20-9-20 11:22
走過13年頭,5年前結婚,仔仔都4歲了大半年前開始發現佢人在家,心不在,即使一齊訓一張床個心都隔好遠,女 ...

可能再需要一些時間才可忘記
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

Thank you 💞

子爵府

Eva345 發表於 20-9-20 11:31

多謝,表面上我好返,但原來我心底仲係好痛,唔想屋企人朋友再擔心我,所以出post ...

時間是良藥,建議你找專業輔導,會復原得更好

男爵府

黑暗過後總會係晨曦

珍珠宮

其實好正常,一齊走過咁多年頭經歷左甜酸苦辣,竟然掉低你同個仔,比著我真係一世都會有條刺

為左仔仔,唯有努力將陽光帶比佢

加油呀jm

洋房

回覆 mcs74 的帖子

係,由以前捱窮一齊,到佢而家事業有成就愛上第二個,好難接受,唯一可以做,等時間沖淡一切

大宅

回覆樓主:

既然都知道咗 , 都要面對, 多啲搵朋友傾訴 ,識下新朋友

子爵府

回覆 Eva345 的帖子

唔好再嘥時間去心痛啦 影響健康架 就算所有野變 但你同仔仔既關係永遠唔會變 仔仔就係你既寶 仔仔大個左都唔會覺得家庭唔完美 因為佢有你既悉心照顧呀 到佢更懂事時 佢亦會希望你每天都係開心陪伴佢成長架

男爵府

Eva345 發表於 20-9-20 15:02
回覆 mcs74 的帖子

係,由以前捱窮一齊,到佢而家事業有成就愛上第二個,好難接受,唯一可以做,等時間沖 ...

這些沒良心的object, 難過一秒都是浪費時間,在家做運動keep fit, 出街見下朋友,開心比佢睇

男爵府

Rich5 發表於 20-9-20 21:31
這些沒良心的object, 難過一秒都是浪費時間,在家做運動keep fit, 出街見下朋友,開心比佢睇
...

我總認為搶人老公老婆D人,太陰質

洋房

Wongbuddy 發表於 20-9-20 21:22

唔好再嘥時間去心痛啦 影響健康架 就算所有野變 但你同仔仔既關係永遠唔會變 仔仔就係 ...

係,仔仔係我精神之柱,我都暴瘦到得返95磅最近,係時候要醒了....

洋房

Rich5 發表於 20-9-20 21:38
我總認為搶人老公老婆D人,太陰質

係o靚妹, 我諗得21,22歲,明知有家室都甘願做小三,我選擇退出,唔想再同呢d 人糾纏,身心疲累

男爵府

Eva345 發表於 20-9-20 21:47
係,仔仔係我精神之柱,我都暴瘦到得返95磅最近,係時候要醒了....

加油呀,依度仲好多人支持你,唔好再為唔值既人傷心

子爵府

係呀 心情又影響食慾又影響睡眠 唔瘦就奇 你諗下如果繼續瘦落去 抵抗力變差 點算呢 個男人又唔會覺得內疚 你要比佢睇到你更有活力既一面 仔仔係幾咁親你

男爵府

Eva345 發表於 20-9-20 21:50
係o靚妹, 我諗得21,22歲,明知有家室都甘願做小三,我選擇退出,唔想再同呢d 人糾纏,身心疲累
...

夠果斷,非常正確,你是一個很聰明的人,不須浪費青春

男爵府

比唔到一個完整架家,係你前夫,所以並唔係你架錯,何必責怪自己,
其實我唔係好明,點解咁多人會過得單親家庭架小朋友就會代表不幸,
我自己雖然唔完全算係單親家庭長大,但係我父母長期相隔异地,其實同單親分別不大,但我覺得我童年都好開心啊

同佢挨左咁耐,你好好,你唔咁心,你諗唔明點解係咁樣,但係好多事情唔到我地控制到,愛情本來就係一樣好虛幻同會變質架野,掉轉頭諗,你要慶幸有人同你接手左個無承擔渣男,你掉左件不知所謂垃圾,你重此自由,婚姻並唔係人生全部,當然如果你仍相信愛情,你就有機會搵到一個更好

首頁

尾頁

跳至