自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章

qqlun 發表於 20-9-20 13:48
X2 我仔都有玩minecrafe,英文好左,無甘抗拒英文
我仔都係, 我見佢揀YOUTUBE都係揀外國YOUTUBER多, 雖則我唔係好想佢玩/睇咁多, 不過我信係學到英文, 正如我地煲劇一樣, 聽/睇得多就自然好

伯爵府

2020勳章

記得有次我仔論盡整到成地都係水, 我嗰刻唔知點解著晒火, 鬧爆左佢, 佢好委屈喊, 之後我平靜左, 覺得自己過份左, 其實好小事, 之後我同仔道歉, 話媽咪係唔岩, 頭先嗰下好嬲控制唔到自己, 之後過左好耐好耐, 有日仔同番我講, 佢嗰次覺得好開心, 因為我會同佢道歉.

男爵府

momo1985 發表於 20-9-20 12:10
先講原因,可能是我過份緊張,我一直有留意網絡遊戲與小朋友的新聞
之前有 MOMO遊戲, 藍鯨遊戲 等等負面新 ...

其實我都明媽媽的緊張,可能因為舊年社會運動,驚小朋友變暴力,但我覺得要同小朋友多溝通,真係唔好太激動同激進,刺激到小朋友更反叛,其實我地細個打遊戲機,都有殺左個大佬,瑪寶兄弟死左咁,不過我都明而家比較像真

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

其實我覺得,即係係遊戲裡面殺人都唔好,個概念已經有問題,我自己接受唔到(雖然現實中都要接受呀仔玩,因為已經控制唔到佢)。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊