自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

是非精+ 有預某地搵人苯, 心地唔好, 必須疏遠 !

水晶宮

2020勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

只係同事都吾使講咩疏遠
只係工作上有需要就交流
傾談只關公事。食飯放工吾好一齊
冇必要完全吾好傾閒計
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

2020勳章

淨係點你做野都應該疏遠啦

別墅

要疏遠,免得俾佢影響倒你

侯爵府

2020勳章

Bibibut 發表於 20-9-20 17:45
1.大家同事,好傾傾多2句,就叫你幫手做嘢,實際大家吾同team,我職位仲高過佢。每次遇到,都你幫手拎下野 ...

我公司有人係會同你恃熟賣熟, 點你做嘢! 可能見我新人,恰得就恰,同意有心搵人笨嘅唔係好人,比我佢同佢分清楚同疏遠。

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔衰.....疏得太遲潻

瑪瑙宮

2020勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

小金龜 發表於 20-9-20 17:49
必定疏遠

x 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

咁似講緊我舊同事

男爵府

一定要

珍珠宮

2020勳章

Bibibut 發表於 20-9-20 18:28
係,jm你講出重點,想利用我調team升職我本以為做咗咁耐,想升職好正常,但當佢用試探我的口吻,我 ...

放心,當升職結果一出,你唔疏佢,佢都會疏你。當然預左佢會唱你,不過小人的說話完全可以不理。

子爵府

2020勳章

1.大家同事,好傾傾多2句,就叫你幫手做嘢,實際大家吾同team,我職位仲高過佢。每次遇到,都你幫手拎下野 ...

唔疏遠....都對自己唔住啦,吓哇?! 
來說是非者,便是是非人。千祈唔好同佢講咁多添呀,純打招呼就夠,免得人家當埋你同佢同類。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

侯爵府

2020勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

一早就疏遠,有時返工寧願做孤獨精都唔要變成是非精。曾經為埋堆而做d唔係自己性格嘅事,例如我同個同事冇乜嘢,但埋堆嗰班有一、兩個唔like佢,咁就要成班都唔可以同佢講嘢,其實好小學雞又八婆,都好唔開心自己變成咁!

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

根本唔使理佢

珍珠宮

2020勳章

回覆 Bibibut 的帖子

呢種人唔疏遠即係揾自己笨.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

公爵府

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇話疏唔疏,當普通同事。

侯爵府

同人講自己啊頭壞話, 頂撞senior 老鳯要同事幫

under 佢既junior 老鳯幫你啦, 公司請個貼身待婢你呀?

人地以為你地好frined 火燒連還船你就知

伯爵府

2020勳章

我公司人少,但都有個人係第二點咁,成日一有咩就套料。都講佐老闆話唔可以講 都繼續旁敲側擊,好煩!

男爵府

仲使諗,一定有咁遠得咁遠啦

瑪瑙宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

疏遠,但第三點,佢會唔會升到過嚟?

侯爵府

2020勳章

zoie_w 發表於 20-9-21 12:36
我公司有人係會同你恃熟賣熟, 點你做嘢! 可能見我新人,恰得就恰,同意有心搵人笨嘅唔係好人,比我佢同 ...

x2

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊