自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

濕疹真係好煩好煩,究竟有無可能斷到尾

大宅

蜂鳥鷹蛾 發表於 20-9-20 22:41

有,我兩個女都是由極嚴重到好好彩用兩年時間斷到尾,皮膚好到咩天氣都不用搽lotion ,我肯定只要肯努力用飲食同生活習慣調理,就算不能斷尾都一定能夠大大改善的!

Ps 冇產品/supplement 介紹

男爵府

我今年濕疹突然好嚴重,睇咗幾次專科揸類固醇好幾個月都唔好,為有向飲食方面着手,我一向飲開三合一咖啡戒掉,改飲齋啡,另揸咗一隻叫B5萬用霜的lotion,濕疹舒緩了,但並未好,後來,自制乳酪,宜家食了一個月,連類固醇都不用揸了希望幫到樓主

珍珠宮

2020勳章

回覆 Mosman 的帖子

如何用飲食同生活習慣調理?

大宅

2020勳章

ifung39 發表於 20-9-20 23:32
我今年濕疹突然好嚴重,睇咗幾次專科揸類固醇好幾個月都唔好,為有向飲食方面着手,我一向飲開三合一咖啡戒 ...

不好意思,可介紹一下如何自制乳酪嗎? 另請問飲食上有什麼要留意。 感謝分享。

侯爵府

2020勳章

我今年濕疹突然好嚴重,睇咗幾次專科揸類固醇好幾個月都唔好,為有向飲食方面着手,我一向飲開三合一咖啡戒 ...

請問如何自製乳酪

子爵府

2020勳章

請問點自制乳酪?

男爵府

2020勳章

我由細到大濕疹都好勁,最嚴重時成面成身都爛晒出水,大約18歲時睇左一年中醫好返晒,依家29歲最多都係冇戒口係咁食辣野時先開始隻手小小痕,唔食辣同飲下涼茶就冇事

男爵府

奇實我也不是什麼專家,只是也受濕疹困擾,今年發得好厲害一次偶然看到一段文章說益生菌對濕疹有幫助,所以在淘寳買了一部乳酪機自製乳酪,隨機有菌粉送比你,但其實第一次用佢的菌粉發咗就不需要用,因為你發了的乳酪每次留下些做種就可以做第二日的乳酪。

伯爵府

2020勳章

我仔都因為停課突然濕疹,可唔可以pm我邊隻B5 cream!

可能因為呈分緊張,剛第一次停課勁D!復課後好左,放暑假都ok! 暑假後升中又黎,冇之前咁勁,但反覆

大宅

我食左2個月益生菌,有大改善,改善左6-7成

男爵府

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

fion444 發表於 20-9-21 00:24

邊隻益生菌?可pm?

伯爵府

2020勳章

小朋友未滿月兩面有濕診 睇左e生药膏搽面嘅另保濕面霜 一年左右好返
我試過身體部分位置濕診 試過搽類固醇 加睇中e食药好返 不過 可能我太濕啦出完某部分 轉一年左右又出過另外位置

我覺得好唔好得返 要睇你濕診位置範圍大唔大 如果大 會比較用多d時間去醫 又要有恒心

範圍細 我覺得可以快d痊愈
人不犯我 我不犯人

大宅

fion444 發表於 20-9-21 00:24

楓x寶,之前有promo平就買黎試,但都ok有效

瑪瑙宮

2020勳章

回覆樓主:

要睇咩引發喎,我仔好似斷尾左! 戒口,改用無味番梘,去游水!近年無再點發過了而家咩都可以食,唔使再戒口

大宅

2020勳章

我也想知

大宅

2020勳章

[email protected] 發表於 20-9-21 09:03
小朋友未滿月兩面有濕診 睇左e生药膏搽面嘅另保濕面霜 一年左右好返
我試過身體部分位置濕診 試過搽類固醇 ...

你可pm中醫名我嗎?你食了幾耐中藥?

侯爵府

2020勳章

ifung39 發表於 20-9-20 23:48
奇實我也不是什麼專家,只是也受濕疹困擾,今年發得好厲害一次偶然看到一段文章說益生菌對濕疹有幫助 ...

Thx

別墅

食少d煎炸野會有用

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔由BB到4歲都係嚴重濕疹, 之後好好彩睇左個醫生, 睇左3次就好返晒, 到依家16歲都冇事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊