自由講場

跳至
.  

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2020勳章 認識瑞士牛牛第一回

佢又老土又cheap

大宅

2020勳章

回覆樓主:

佢老土,嗰三元係你,應該比返你

伯爵府

2020勳章

正常嚟講佢老土,不過如果佢冇為意實數,見你幫佢交幾多錢就俾返你,有可能係冇心,如果你收錢時立即同佢講你用左3蚊印花錢,全數應該是$xxx,就免卻不必要猜度。

伯爵府

2020勳章

newinewi 發表於 20-9-21 09:05
問題係佢自行減咗三蚊才比餘額我

咁都得?冇下次,好憎呢啲人!你叫佢自己去7-11交

侯爵府

2020勳章

newinewi 發表於 20-9-21 08:57
同事話趕交電費,佢知我用支付寶,佢叫我幫交,佢比現金我,我show 個畫面比佢睇證明交咗,因為我有印花滅 ...

佢應該平時慳慳埋埋好多,咁都比佢攞咗人著數,自己慳咗三蚊

大宅

冇下次⋯果三蚊要儲印花不是白白有的

以後小心呢個人⋯佔你便宜

伯爵府

2020勳章

可能佢唔知啦,咁介意嗰三蚊你點解唔直接提佢交返個原數呢?你當場唔更正就要當人地無心,唔好再介意喇。

男爵府

2020勳章

3蚊睇清楚佢, 都幾抵

子爵府

2020勳章

同事話趕交電費,佢知我用支付寶,佢叫我幫交,佢比現金我,我show 個畫面比佢睇證明交咗,因為我有印花滅 ...
你同事好差,三元都要騙你。你幫佢慳左時間,已好好。下次叫佢去便利店交啦。佢真係cheap.

大宅

我會開口同佢講架喎, 你差三蚊呀, 三蚊係我的印花, 你睇吓你張電費單? 咁囉
唔係3元的問題, 係件事的本質, 佢可以試下唱我三蚊都同佢計

大宅

幾蚊嘅話一次半次無所謂,發生多幾次就唔好喇

大宅

下次唔幫

侯爵府

2020勳章

我覺得,同事/朋友之間講清楚好d. 有時有d人比錢朦查查,見你ws左比左幾錢佢咪比返幾多你,未必真係想食左你3蚊。

3蚊唔係大數,但如果因為咁而同同事有心病/誤會就無必要,直接話佢聽差3蚊,如果佢對呢3蚊有意見,你先嬲佢都未遲。

琥珀宮

2020勳章

對方cheap.

男爵府

2020勳章

有次同仔朋友一家去買野,咁我張信用咭有折佢地叫我幫手look,梗冇問題啦!look完個媽咪叫我比張單佢老公收錢,咁我比左佢老公,張單幾百蚊唔記得實數,類似$567.8咁上下,佢老公比現金我,自行四捨五入比番$560我就算
其實爭嗰幾蚊真係冇所謂,甚至冇散紙都可以出聲,但接受唔到自己扣錢囉!
我自己比番錢人就算冇散紙一定比多人找,麻煩到人地會叫人唔駛找添,因為始終人地幫左你,冇理由人地幫完你仲要蝕比你,仲要一句野都唔講,男人黎講好鬼老土

大宅

回覆 newinewi 的帖子

CHEAP 爆...

大宅

2020勳章

無下次

男爵府

2020勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

幫人比錢我唔會用印花喎。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

回覆樓主:

咁老土,冇下次

伯爵府

2020勳章

唔係老土,係cheap呀!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊