自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沉醉係宮廷劇入面, 佢應該係娘娘..統領緊六宮

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

車長

大宅

回覆樓主:

車長做得好

侯爵府

crazypaper 發表於 20-9-21 19:13
好多女人都係咁,年紀越大,越大聲,有啲係自私,有啲耳有問題。開到大大聲睇劇聽懷舊歌。望下佢都唔醒水。 ...

係……大部分係師奶阿叔……
對面賤鄰居3~4年都係咁……係差人面前持老賣老

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大把呢啲自私精,唔帶耳機睇槍戰片,一直聽到砰砰砰,叫佢細聲啲,佢話我做乜唔自己帶耳機喎。

翡翠宮

回覆樓主:

自私精

伯爵府

2024年龍年勳章

H_A 發表於 20-9-22 21:09
大把呢啲自私精,唔帶耳機睇槍戰片,一直聽到砰砰砰,叫佢細聲啲,佢話我做乜唔自己帶耳機喎。
...

咁都講得出?!

水晶宮

我覺得其他乘客唔係有耐性,衹是怕事,自私,唔敢出聲

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

地鐵都好多人係咁

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都好怕d家長比小朋友閞大電話既聲打機或睇卡通片,好嘈!

複式洋房

子爵府

親子王國15週年勳章

自私唔分地點場合, 點只巴士, office都有, 我同房格離位同事, 唔用headphone, 最鐘意用公司電話handfree打比銀行, 打比顧客服務, 語音系統帶你游完花園, 一駁通先攞黎聽, WS留言又係handfree,
迫人同佢聽埋D無謂野, 8婆野, 一場同事, 忍左佢成年咁耐, 同你講聲, 比佢鬧返轉頭, 叫我去投訴佢, 不知所謂, 仲人前人後教人點做父母, 無家教.
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

男爵府

回覆樓主:

佢仲坐埋關愛座,係咪殘障人士,有聽障

已刪除用户

伯爵府

回覆樓主:

其實個女人都幾樣衰喎!
全車人等佢都可以繼續大聲煲劇!
自私友 真係無處不在

伯爵府

2024年龍年勳章

honeydeer 發表於 20-9-23 10:37
佢仲坐埋關愛座,係咪殘障人士,有聽障

車長停咗車之後,有親自行去同佢講,叫佢將音量收細。咁即係佢知道發生緊咩事。而唔係唔知而無行動。

我無睇條片,但睇過片嘅網民都冇覺得佢有聽障,所以我估佢唔只大大聲煲劇,仲坐埋關愛坐,一次過衰兩瓣!

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

momofish2002 發表於 20-9-23 01:21
我都好怕d家長比小朋友閞大電話既聲打機或睇卡通片,好嘈!
睇卡通片不特止, 仲要父母一齊唱兒歌, 一齊拍手, 鼓勵小朋友一齊參與, 重覆同一首兒歌n次直至落車

複式洋房

Jumboli 發表於 20-9-21 16:01
仲有嗰D餐廳邊食飯邊大聲煲劇,超煩超乞人憎

首頁

尾頁

跳至