自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有次搭車有個年輕人大大聲打機,冇人出聲,後尾有個鬼佬拍佢叫佢用headphone佢先死死氣靜音。如果香港人出聲,可能又駡戰。

伯爵府

其實佢咁後生,無理由做埋啲咁樣衰嘅嘢

子爵府

2020勳章

其實唔係得d大媽先會咁,現實中好多年輕港女港媽都係咁

伯爵府

2020勳章

我記得有次個阿叔係咁播"一生何求", 我聽左一個鐘.

crazypaper    發表於 20-9-21 19:14

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

停低架車佢仲繼續煲多10分鐘 先肯 屈服再開返車? 竟然冇畀人出口/出手教訓, 車上嘅人真係好教養

珊瑚宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自私精, 唔理人感受

大宅

pc2012 發表於 20-9-21 15:29
間中都有呢d自私精~

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200921/mobile/bkn-20200921070049047-0921_00 ...

大把人係咁

琥珀宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

間中都有呢d自私精~

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200921/mobile/bkn-20200921070049047-0921_00 ...

自私嘅人好討厭
相知相遇相識

大宅

間中都有呢d自私精~

唔識帶耳機?

大宅

佢都好厚面皮喎 當自己係城堡呀!
成10分鐘覺肯收聲!

大宅

話時話,依家司機質素高左。以前呀叔真係問佢野好似殺佢全家咁

子爵府

間中都有呢d自私精~

想起在日本坐火車
佢地打字sms都怕嘈到人。

公爵府

呢啲人真係好自私!

珍珠宮

2020勳章

回覆 pc2012 的帖子

車長做得好.
好多人好自私. 一上車大聲講電話講足成個鐘, 帶埋耳筒都聽得好清楚. 你唔介意洩露私忍, 但我想休息下或者聽下音樂!

見過有個阿嬋喺巴士開住手機喇叭睇粵劇, 俾人鬧到飛起.

mercurycc    發表於 20-9-21 19:26
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

大宅

點解香港人咁怕事要忍佢?如果每人肯出下聲,就唔會令依班自私精咁霸道啦

子爵府

mercurycc 發表於 20-9-21 15:48
太多呢類人,
有煲劇,打機,小朋友睇片打機,
聽whatapp 語音都係永遠唔會用headphone. ...

同意,你講呢幾種情況我都遇過⋯

好多時響餐廳,d港爸港媽播片俾子女睇⋯

有d年輕人、甚及某d大人,響車廂打機、煲劇⋯ 都係唔戴耳機,真係非常滋擾其他乘客!

尤其响眼瞓時搭長途車時,就覺得特別滋擾⋯

男爵府

2020勳章

好多女人都係咁,年紀越大,越大聲,有啲係自私,有啲耳有問題。開到大大聲睇劇聽懷舊歌。望下佢都唔醒水。

公爵府

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都好討厭啲人開到鬼咁大聲,死自私精

侯爵府

2020勳章

而家d人真係欠缺公德心

瑪瑙宮

2020勳章

ddkaka 發表於 20-9-21 17:03
其實手機留言可以好似聽電話咁聽,咁咪唔會嘈到人囉,唔知啲人係唔知定特登要全世界聽佢講電話呢? :wahah ...
上次搭車輕鐵,
我企坐係度個亞姐就係不停播語音,
同佢講你可以聽電話咁聽架,佢係講唔好意思 唔該晒。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊