想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 cocochoo 的帖子

你真係好彩,通2次經都無事。命中注定啦。。。。

大宅

M.A.C 發表於 20-9-28 16:56
回覆 cocochoo 的帖子

你真係好彩,通2次經都無事。命中注定啦。。。。

事後我問翻中醫佢話無影響㗎
1M 11.1lbs; 2M2D 14.7lbs(61cm); 3M 17lbs; 3M11D 18.7lbs

男爵府

bitbit_yo 發表於 20-9-22 12:43
回覆 wingwing515 的帖子

完全明白妳既灰啊!! 所以最近所有朋友聚會都唔聽去, 唔想聽到D野,令自己負面情 ...

唉,今日仲有啲情緒低落,識個媽媽之前大家一齊傾計話生多個,人哋今日生左,自己就今日M到

洋房

我都想有...

複式洋房

Hehehahahohoho 發表於 20-9-21 18:59
真係葡萄(emoji)
人生就係咁

我都3年啦 就差IVF... 今日一個朝早兩個女同事話我知有咗3個月 我真係一d祝福都講唔出... 心情好低落

複式洋房

MissSuperdream 發表於 20-9-29 00:39
我都3年啦 就差IVF... 今日一個朝早兩個女同事話我知有咗3個月 我真係一d祝福都講唔出... 心情好低落:bash ...

我由5月開始,到而家呢個月,分別每一個月都收到身邊朋友(好朋友),親戚(同期結婚),有左,我自己都講唔出「恭喜」呢兩個字(因為知道左自己又無既時候都哭左出黎),諗住唔接觸,唔留意,自己會心情放鬆啲,可惜最近同事又話有左,大家都好開心,講恭喜,講BB經,試問係同一個空間下,點會唔難過,最氣憤係呢位同事仲要質疑我係咪唔夠努力....

大宅

身邊d人係咁大肚,出街見到d人兒女成群,就好難過,日日都諗幾時輪到我

洋房

36歲,仲有冇機...

複式洋房

朋友話試下生第二胎,試下就有了,啱啱見到佢fb話就嚟生,我又啱啱黎,真係想再哭...

別墅

gi_nam 發表於 20-9-30 12:54
朋友話試下生第二胎,試下就有了,啱啱見到佢fb話就嚟生,我又啱啱黎,真係想再哭...
...

我都試左成年都未有呀!我今個月都let it be,咩都吾check,覺得要黎就黎嫁啦!最緊要enjoy!
不如你呢2個月隨心想do就do啦,當俾自己放下假

洋房

Hehehahahohoho 發表於 20-9-21 18:59
真係葡萄(emoji)
人生就係咁

戒口 飲中藥 排卵試紙 量体温 body check
咩都做哂 就係無…心很累很累

大宅

其實心真的很累⋯⋯
永遠在等⋯⋯⋯

大宅

2020勳章

Mycute#### 發表於 20-9-30 15:45
其實心真的很累⋯⋯
永遠在等⋯⋯⋯

真係好難唔諗

複式洋房

有時真係想搵人傾訴下,但個個都做左媽媽,都唔想比負能量別人。更何況佢地都唔係心同感受咁明白你,只係答你努力啊咁,都已經唔想解釋已經做咗幾多野,係朋友同事面前要扮放得低,聽小朋友、bb「經」要充耳不聞,隱藏晒朋友經常分享有小朋友fb同IG, 而家都覺得自己咁樣有啲抑鬱.....我都35歲,都唔知點好.....

別墅

gi_nam 發表於 20-9-30 17:51
有時真係想搵人傾訴下,但個個都做左媽媽,都唔想比負能量別人。更何況佢地都唔係心同感受咁明白你,只係答 ...

你試左幾耐呀?有無做過body check 話係咩問題呀?

複式洋房

Yuen2lam 發表於 20-9-30 18:51
你試左幾耐呀?有無做過body check 話係咩問題呀?

就嚟一年了,啱啱做左body check,老公的蟲蟲唔掂<1%,又未去到0%,但備孕前到body check已經食緊男士愛樂維,唔食既話,我都唔敢想像....check完老公更自責,我又要安慰返佢...真係唔想等完又等,無限輪迴...

別墅

gi_nam 發表於 20-9-30 19:25
就嚟一年了,啱啱做左body check,老公的蟲蟲唔掂

我都一年啦!一齊努力
咁你會唔會試人工呀?

複式洋房

Yuen2lam 發表於 20-9-30 19:34
我都一年啦!一齊努力
咁你會唔會試人工呀?

唔會啦,老公話睇緣份,話天父啱時間就會比你,同埋無太多錢去嘗試...

別墅

gi_nam 發表於 20-9-30 19:42
唔會啦,老公話睇緣份,話天父啱時間就會比你,同埋無太多錢去嘗試...

咁放鬆啲心情啦!我疊埋心水,如果真係無既就同老公過二人世界!周圍環遊世界如果疫情好返之後
你老公都好好呀,無俾壓力大家!我都一樣好感激老公好照顧我感受

複式洋房

我仲無奈,年紀26歲,唸住有仔趁嫩生...從未飲過酒,亦未食過煙,身體健康,備孕時睇左3個月中醫!7月份有左,8月尾就小產(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 264
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊