自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

水晶宮

Onlok 發表於 20-9-23 08:31
好靚,係乜貨子?幾錢?

好用的,又方便,同埋幾時要洗乜,部機會提示,所以好衞生,冲d coffee 好過 Starbucks.

最近愛上City super 買的coffee beans, 好掂,好香vanilla, 各位jm可以試吓,我而家冇買ikea 咖啡豆la, 轉左嚟只

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

wcandtt 發表於 20-9-23 08:36
好用的,又方便,同埋幾時要洗乜,部機會提示,所以好衞生,冲d coffee 好過 Starbucks.

最近愛上City su ...

我買呢隻,不過貴呀!連運費2百幾。

水晶宮

wcandtt 發表於 20-9-23 08:36

最近愛上City su ...

請問呢包幾錢?

我其實想試Starbucks 嘅autumn blend...但又怕太大包

水晶宮

Onlok 發表於 20-9-23 08:58
請問呢包幾錢?

我其實想試Starbucks 嘅autumn blend...但又怕太大包

$120左右

水晶宮

Onlok 發表於 20-9-23 08:46
我買呢隻,不過貴呀!連運費2百幾。

咖啡豆?我見寫住crafted tea

水晶宮

Onlok 發表於 20-9-23 08:58
請問呢包幾錢?

試完上嚟匯報下

水晶宮

wcandtt 發表於 20-9-23 09:02
咖啡豆?我見寫住crafted tea

陳豪開果間呀!上網有介紹。
不過呢隻啲豆偏細粒,勁香

wcpcelia    發表於 20-9-24 10:59

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KTKTKT5 發表於 20-9-22 22:19
放工飲咖啡唔會瞓唔著
唔會

複式洋房

鐘意飲 日日都需要飲既 不會後悔 好方便

大宅

IamChuChu 發表於 20-9-21 22:21
想買部整Latte

Bosch TIS30321RW 有啲心動 (emoji)(emoji)

男爵府

yukiay 發表於 20-10-22 23:08
Bosch TIS30321RW 有啲心動 (emoji)(emoji)

好用嗎?

侯爵府

回覆樓主:

我同老公都鍾意飲咖啡, 本來都想買部咖啡機, 但諗來諗去, 屋企又要擺多樣野, 又唔知會唔會用, 諗諗下都係飲返手沖咖啡, 淘淘買左個電動磨豆機咋! 用完就收埋

男爵府

回覆 jolps 的帖子

可收埋都好喎

侯爵府

IamChuChu 發表於 20-10-28 17:50
回覆 jolps 的帖子

可收埋都好喎

磨咖啡豆喎, 唔係豆漿機喎! 我驚你誤會, 哈

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

冇後悔,好好用~

公爵府

回覆樓主:

曾經好想買,但深思熟慮後,都係出街飲算,出面cafe整得靚d

起床只飲2杯清水,1小時後才飲咖啡食早餐,已經返到公司,所以唔買

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

無話可說 發表於 20-9-22 11:38
膠囊果d?無呀…不過我部機係人地送,d膠囊都唔平囉!

膠囊唔算貴,我響IFC間Nespresso買為4蚊一粒。

大宅

我都係用Nespresso機,但最近用其他牌子嘅capsules ,我覺得Starbucks & 其他coffee shop自己整嘅capsules比Nespresso 自己出嘅好飲d

大宅

IamChuChu 發表於 20-10-28 17:15
好用嗎?

最終買咗 DeLonghi...
今個星期六送到我屋企...

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bbpig2014 發表於 20-9-22 14:49
我可能選擇錯誤,租左Arxxto 部capsule咖啡機,我每日冲一至兩柸,但清洗費功夫,攪到吾想用,宜家叫佢哋收 ...

我以前用nespresso, 而家都轉左飲Arixxxx呢隻。

我覺得好方便喎,租機就得,唔用佢地會收返,唔使煩到時唔飲點處置部機。清洗又簡單,最好係有奶capsule, 又有茶同朱古力,一部機搞掂哂,超級方便。

首頁
23456...10

尾頁

跳至