美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

只發表個人感受
做完先發覺真係好多打手
上星期去左做,做果時完完全全冇感覺,唔使5分鐘手術室出返尼,做既過程真係2分鐘都冇.做之前成日睇BK,YOUTUBE,話做完好清楚(emoji)
事實:做完其實矇架,不過果種矇係大隻同遠既字你會睇到,同近視既矇唔同,我冇人陪既情況下走既,走到架,藥水半個鐘倒冇效,隻眼好吉,一定要合埋,我係屋企訓左幾粒鐘.醒左,眼清d,但都好矇.4日後覆診仲有100度
今日第八日,睇野都係有層霧,遠既細字未睇到,但比之前清楚,但原來對眼好累架.. 醫生話3個月倒慢慢會清,所以睇到咩做完即刻清,一d都冇唔舒服就自己諗啦係咪宣傳

男爵府

大斗夫人 發表於 20-9-21 22:37
只發表個人感受
做完先發覺真係好多打手
上星期去左做,做果時完完全全冇感覺,唔使5分鐘手術室出返尼,做 ...

醫生自己都話,要比時間慢慢清架,唔係做完即刻咩都睇到
不過我自己接受因為帶左10幾年con

大宅

只發表個人感受
做完先發覺真係好多打手
上星期去左做,做果時完完全全冇感覺,唔使5分鐘手術室出返尼,做 ...

唔使擔心,慢慢就會清㗎啦。我初初都好似你咁擔心不知幾時睇清嘢,眼攰滴多啲醫生開嘅眼藥水,啱啱做眼對光線好敏感的,我除左瞓覺,一路戴住黑超,不知不覺我都唔記得幾時就清晒喇。我係15年做s,而家覺得好好,沒後悔過。

大宅

原來依家做完可以即走架喇

男爵府

VIC_KMC 發表於 20-9-22 22:15
原來依家做完可以即走架喇

做完要等一陣先走得,我等左15分鐘,姑娘比左眼藥水我就走啦

男爵府

我都係7月頭做左,做之前都做好多RESEARCH,同埋睇好多YOUTUBER既片,當中幾個都話做完好清,真係好假囉,做完根本好夢幻,吾係佢地所講睇到8-9成,所以真係吾好盡信呢班人,不過我D霧氣真係要一個月先無晒,SO FAR,做完真係幾方便既,過程又快,但眼吾濕得水就最煩囉,我係要日日洗頭既人黎

男爵府

回覆 大斗夫人 的帖子

我做完要坐半個鐘,仲要見埋醫生先可以走喎

大宅

只發表個人感受
做完先發覺真係好多打手

我都想做,就係驚做完唔知幾時先清,而且已經有少少老花,驚做完都係要帶眼鏡,所以遲遲都未做

男爵府

NicolaLee 發表於 20-9-23 23:28
我都想做,就係驚做完唔知幾時先清,而且已經有少少老花,驚做完都係要帶眼鏡,所以遲遲都未做
...

其實應該都值得做既,佢話3個月內會清哂,甘最多都係3個月
我就冇留老花度數,醫生話我仲後生,但你預左開頭一星期望野係有層霧,我覺得係唔自然又唔舒服
我而家差唔多半個月,光弦仲好多,去商場望燈光都唔係甘舒服 ,我份工又要對電腦,望望下層霧仲多,隔一陣要休息
我原本近視唔深,係散光深,個個都話唔值得做,但我心中理念只有想同唔想帶眼鏡,
所以我都係覺得值得做既
但你真係要預左唔係其他講到出到尼咩都清哂,隔幾日冇霧,真係冇可能囉!

大宅

一個人走冇問題?

Gloria22sen 發表於 20-9-23 16:58
回覆 大斗夫人 的帖子

我做完要坐半個鐘,仲要見埋醫生先可以走喎

伯爵府

NicolaLee 發表於 20-9-23 23:28
...

Smile 清唔清到老花?

男爵府

回覆 VIC_KMC 的帖子

一定要有朋友陪,因為做完眼前係有層霧氣,所以要人扶住坐車的

複式洋房

大斗夫人 發表於 20-9-24 00:03
其實應該都值得做既,佢話3個月內會清哂,甘最多都係3個月
我就冇留老花度數,醫生話我仲後生,但你預左開 ...

請問樓主依家光弦既情況有冇改善呀?
因為我依家做完個半月,光弦問題比我想象中勁,睇電腦同望街燈都唔太舒服,真係好擔心

男爵府

panpanlau 發表於 21-5-12 19:32
請問樓主依家光弦既情況有冇改善呀?
因為我依家做完個半月,光弦問題比我想象中勁,睇電腦同望街燈都唔太 ...

我冇弦光問題啦,我弦光問題我記得3個月內冇左,對電子野同燈光怕左,而家好正常呀

複式洋房

大斗夫人 發表於 21-5-12 19:36
我冇弦光問題啦,我弦光問題我記得3個月內冇左,對電子野同燈光怕左,而家好正常呀
...

希望我之後都無問題啦

男爵府

panpanlau 發表於 21-5-12 19:38
希望我之後都無問題啦

係咪做完一直都有?如果愈尼愈嚴重你返去搵下醫生
我係慢慢甘冇,愈尼愈清楚

複式洋房

大斗夫人 發表於 21-5-12 19:40
係咪做完一直都有?如果愈尼愈嚴重你返去搵下醫生
我係慢慢甘冇,愈尼愈清楚
...

一直都有呀,改善又唔覺,上試覆診醫生話傷口未埋好,可能都有影響

男爵府

panpanlau 發表於 21-5-12 19:41
一直都有呀,改善又唔覺,上試覆診醫生話傷口未埋好,可能都有影響

甘耐都未埋?因為我好快埋左口,醫生話傷口好靚,唔知關唔關事
你用小d電子野,比對眼休息多d

首頁

尾頁

跳至