自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

三十尾嘅生活係點?有一個幾歲大嘅小朋友,生活尚可,身型越嚟越肥胖,越大越無動力做運動,見到自己隻眼越來越少骨膠原,有老態。有時好想為自己增值,但真係的唔起心肝,一諗起讀書,做project ,exam 真係怕怕,唔讀書唔增值,又好似好Hea。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

無知一問,隻眼冇骨膠原會點架?

伯爵府

selinako^^ 發表於 20-9-21 23:13

我見到對眼啲皮越嚟越薄冇乜肉咁囉

selinako^^    發表於 20-9-22 11:55

侯爵府

放心, 到40幾身體開始出問題, 自然有動力減肥, 進入養生同健康生活mode

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

heily123 發表於 20-9-21 23:15
我見到對眼啲皮越嚟越薄冇乜肉咁囉

會唔會係眼窩深 凹咗入去?

selinako^^    發表於 20-9-22 11:55

伯爵府

conniecheung 發表於 20-9-21 23:17
會唔會係眼窩深 凹咗入去?

唔知呀,我淨係覺得影相時見到對眼老咗好多咁,好似上年都唔覺架,唔知係唔係飲食習慣差咗(每日飲咖啡)嘅關係。

珍珠宮

heily123 發表於 20-9-21 23:11
三十尾嘅生活應該係點?有一個幾歲大嘅小朋友,生活尚可,身型越嚟越肥胖,越大越無動力做運動,見到自己隻 ...

放心你起碼有小朋友,我小朋友都無,覺得自己好似無乜長大

小詠    發表於 20-9-23 16:22
wcpcelia    發表於 20-9-22 16:36
幸福花    發表於 20-9-22 10:57

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

三十尾嘅生活應該係點?有一個幾歲大嘅小朋友,生活尚可,身型越嚟越肥胖,越大越無動力做運動,見到自己隻 ...

冇話應該係點, 人人性格唔同, 遭遇都唔同, 好難比較.

你俾太多籍口俾自己, 有時我都係咁, 對所有事物都覺得好悶, 千篇一律, 所以自己都要接受而家和將來既狀況 (頹廢), 識d 新朋友有時會有幫助, 可以改變自己既思維同做人態度.

讀書唔一定要報course, 要考試, 可以搵d 興趣班上下先, 接觸過真係鍾意至上course.

大宅

轉眼就三十歲尾,我都無小朋友,感覺易keep d,突然熱愛運動,可能婚後脹左少少,即刻要keep返當年結婚時磅數,岩岩一次過出血換晒熟女護膚品,狂灌骨膠原成年,諗住下年做返個thermega等D皮唔好咁快鬆

伯爵府

CoiCoi 發表於 20-9-21 23:51
轉眼就三十歲尾,我都無小朋友,感覺易keep d,突然熱愛運動,可能婚後脹左少少,即刻要keep返當年結婚時磅 ...

請問你飲邊隻骨膠原啊我發覺真係好需要

子爵府

heily123 發表於 20-9-21 23:21
唔知呀,我淨係覺得影相時見到對眼老咗好多咁,好似上年都唔覺架,唔知係唔係飲食習慣差咗(每日飲咖啡) ...

對眼即係點??比剩係隻眼來睇睇

大宅

轉眼就三十歲尾,我都無小朋友,感覺易keep d,突然熱愛運動,可能婚後脹左少少,即刻要keep返當年結婚時磅 ...

Me too,呢個年紀,真係要靠做機keep

別墅

ahpoo 發表於 20-9-21 23:36
放心你起碼有小朋友,我小朋友都無,覺得自己好似無乜長大
...

每個人都有自己生活既步伐,我最後一年2字頭啦,仲未搵到正職,亦無小朋友,但重要既係用心感受生命每一刻。2020發生太多事,提醒自己做好活在當下呢個課題已經好叻

別墅

我都想自己熱愛運動,我而家係3天捕魚5天曬網既狀態

ying_mail    發表於 20-9-22 11:27

大宅

Rubybunny 發表於 20-9-22 00:04

3天捕魚5天曬網

大宅

Marksixsixmark 發表於 20-9-22 00:00
Me too,呢個年紀,真係要靠做機keep

我一直都有做骨膠原機同皮秒,但疫情我少去左,最好飲埋查埋就雙管齊下

男爵府

Rubybunny 發表於 20-9-22 00:04

即係點?

男爵府

三十尾嘅生活係點?有一個幾歲大嘅小朋友,生活尚可,身型越嚟越肥胖,越大越無動力做運動,見到自己隻眼越 ...

多唔多化妝?

男爵府

Rubybunny 發表於 20-9-22 00:02
每個人都有自己生活既步伐,我最後一年2字頭啦,仲未搵到正職,亦無小朋友,但重要既係用心感受生命每一刻 ...

YES活在當下,真實樓主巳很幸福

男爵府

selinako^^ 發表於 20-9-21 23:13

多功能阿婆咁

selinako^^    發表於 20-9-22 11:56

首頁

尾頁

跳至