美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

香港好多脫毛公司,點樣揀穩陣?
有冇好推介?

複式洋房

點樣揀?我有少少經驗可以分享吓,如果你想價錢超平,幾百蚊至到幾千蚊一大part ,或者幾千蚊或者萬幾蚊全身都有,但係就比較求其脫,效果就肯定唔理想,美容師做嘅時候你會唔放心,同埋唔知用啲咩機脫,市面上而家有好多水貨機呀,二手機,東南亞機,間間大小店都話用好嘢。其實全部都係來歷不明,其實好大風險。 另外有啲地方你買完根本就好難約時間,因為佢哋可能得一兩部脫毛機, 只會拖住你來做效果唔好。

複式洋房

回覆樓主:

至於邊間好? 總之唔好貪太平,再睇下間公司係小店定大店?一般小店都係用cheap機或者扮用好機,根本就冇咁多錢去買,所以小店就風險比較大,大店都要睇吓會否太sell . 不過現在嘅環境小店亦都非常之hardsell ,小店生意唔好小店比大店更加hardsell 及恐怖,因為小店話定執笠或者買盤。 橫掂都唔得啦,小店會有啲執笠前嚇到你唔敢嚟。我就親身經歷過。

大宅

FashionBabe 發表於 20-9-22 00:39
香港好多脫毛公司,點樣揀穩陣?
有冇好推介?

我之前脫腳同underarm 就join Dermes, 之後面同手就join hairless, 我覺得hairless 都幾好阿,又平,機都係同melilase 係同一部黎

別墅

我覺得要簡一間唔sell同埋有分店既鋪去做
唔好只睇幾$$$

複式洋房

你自己有冇諗過咩burget先? 咁如果你afford 起,甘就高貴小小去Dermes Hairless 始終係專做激先脫毛大公司,穩陣及安全,甘如果你覺得唔想花太多錢,亦都可以試下aplus beauskin 美容中心亦有脫毛服務。有讚有彈,自己去了解下或者去試做一下

別墅

梁宮春日 發表於 20-9-22 17:33
你自己有冇諗過咩burget先? 咁如果你afford 起,甘就高貴小小去Dermes Hairless 始終係專做激先脫毛大公司 ...

平時都係自己剃,不過發覺毛毛粗咗好多,好困擾,價錢唔好太貴其實都OK

別墅

maysy8 發表於 20-9-22 13:25
我之前脫腳同underarm 就join Dermes, 之後面同手就join hairless, 我覺得hairless 都幾好阿,又平,機都 ...

效果ok ma ? 會唔會好sell? 如果正常少少sell 我就OK,過程痛唔痛? 而家仲使唔使敷冰或麻醉?

大宅

FashionBabe 發表於 20-9-23 00:35
效果ok ma ? 會唔會好sell? 如果正常少少sell 我就OK,過程痛唔痛? 而家仲使唔使敷冰或麻醉?
...

唔係好sell ar , 唔痛又唔駛敷冰(emoji)好快搞掂

複式洋房

我早兩年手腳under arm同唇毛就G2 beauty脫,但後來私密位成日有毛囊炎我就直接買部彩光脫毛機自己屋企脫(始終我未接受到打開隻腳俾人脫)

水晶宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Rubybunny 發表於 20-9-23 13:58
我早兩年手腳under arm同唇毛就G2 beauty脫,但後來私密位成日有毛囊炎我就直接買部彩光脫毛機自己屋企脫( ...

你買邊部彩光脫毛機?

複式洋房

mariefish 發表於 20-9-23 14:40
你買邊部彩光脫毛機?

舊版既me my elos,都係睇返之前啲post其他jm推薦

水晶宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Rubybunny 發表於 20-9-23 15:08
舊版既me my elos,都係睇返之前啲post其他jm推薦

你覺得效果點?係咪會幼啲疏啲?
我同你一樣唔想去脫某啲位

複式洋房

mariefish 發表於 20-9-23 15:19
你覺得效果點?係咪會幼啲疏啲?
我同你一樣唔想去脫某啲位

部機唔係買左好耐,岩岩開始重新用返咋,因為前排用左一兩次又有少少毛囊炎就停左唔用住,暫時未見到效果

水晶宮

Rubybunny 發表於 20-9-23 15:27
部機唔係買左好耐,岩岩開始重新用返咋,因為前排用左一兩次又有少少毛囊炎就停左唔用住,暫時未見到效果: ...

謝解答

複式洋房

FashionBabe 發表於 20-9-23 00:32
平時都係自己剃,不過發覺毛毛粗咗好多,好困擾,價錢唔好太貴其實都OK
...

越剃越粗,越生越多最難搞。所以去做激光一勞永逸

別墅

求穩陣既話唔好揀最平,揀得就預左會Hea
其次最基本要打755,其他波長要耐D先脫得哂
以中間價錢去揀,我覺得A 記好少少

複式洋房

Leehoarmama 發表於 20-9-23 18:41
求穩陣既話唔好揀最平,揀得就預左會Hea
其次最基本要打755,其他波長要耐D先脫得哂
以中間價錢去 ...

A記都ok , 不過如果想脫清又效果好,dermes hairless 兩間貴得來穩陣。 而家B記都仲平過A記,要超平B記$6xxx 全身tim

別墅

maysy8 發表於 20-9-23 12:50
唔係好sell ar , 唔痛又唔駛敷冰(emoji)好快搞掂

謝謝回覆, 而家的天氣適唔適合脫?冬天定係夏天好啊?你自己覺得?你覺得咩時候去最好?

複式洋房

自己去dermes 脫腋左好多年,由以前要敷冰,脫到dermes 新機唔洗敷冰 都有買, 後期去hairless 脫,反而hairless 脫得幾好同埋幾pro .員工好有禮貌

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
收陰 ... 2 3
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊