想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

打算做多一次IUI,如果都係失敗, 就會轉戰IVF ....想請問各位姐妹o係邊度做過IVF, 可以分享下嗎?

複式洋房

回覆 bitbit_yo 的帖子

在香港可以在私家或公立醫院或公立醫院私家症做您可以上網看看
大部也有註明收費
Google 仁x,養x、寶x Ivf
Or威院瑪麗醫院ivf

Add oil!

大宅

政府平...但預一年後...

複式洋房

回覆 Ipjenny 的帖子

謝謝你回覆啊=)可能依家會plan 去寶德做 .....
比較過應該私家黎講最平, 希望會成功 。

複式洋房

bitbit_yo 發表於 20-9-22 16:17
回覆 Ipjenny 的帖子

謝謝你回覆啊=)可能依家會plan 去寶德做 .....

你問左寶德大概幾錢?
係咪唔過台灣做啊?

複式洋房

回覆 wish520 的帖子

寶德問左,大約10至12萬。。。台灣依家疫症關係, 好似唔比入境,暫時唔考慮啊。

別墅

寶德你搵邊個做IVF

複式洋房

我前幾日都問過德寶, 佢又答我要14-15萬

別墅

其實IVF 價錢好睇每一個人用藥,次數等等
如果您用藥唔多,只係抽一次卵,放一次胎,成功,價錢可以係10萬樓下,
IVF最貴果PART係抽卵部份,記得係大約5-7萬左右,至於每次放胎就係2萬樓下

複式洋房

我就係唔明點解唔同人做會唔同價錢啊

多謝妳解答得我咁詳細啊!

複式洋房

回覆 wheel918 的帖子

我就係唔明點解唔同人做會唔同價錢啊

多謝妳解答得我咁詳細啊!

複式洋房

回覆 teayu 的帖子

我早2日打去, 佢都係答我10至12萬啊, 不過佢話係大約啊

別墅

進入療程前,可以先養卵,
多做運動,烟酒一定要戒,儘量唔好太夜瞓
可以食啲SUPPLEMENT,例如葉酸,Q10

卵子質素好,成功機會都大啲

別墅

bitbit_yo 發表於 20-9-24 12:13
回覆 teayu 的帖子

我早2日打去, 佢都係答我10至12萬啊, 不過佢話係大約啊 ...

係呀, 我係喺寶德蔡醫生做IVF架。我抽過兩次卵, 由Day 1計起至放一次胎 ,兩次都係11萬幾。 我用既針藥應該算係正常, 未至於無咩反應而要好多嗰種。

複式洋房

回覆 joycelky 的帖子

我覺得蔡醫生好好啊, 如果真係要IVF 都應該會搵佢。覺得佢好細心, 同埋解釋得好詳細 =)知道我返工難請假,會好願意同我夾日子覆診,無形中減少左我好多壓力。

Sister 希望妳快D成功=3=

複式洋房

回覆 wheel918 的帖子

多謝妳啊,我都會開始早訓同做運動啊。。。我個醫生話,依家做住1,2個course IUI, 打下排卵針先,touchwood 如果做IVF, 都可以養下卵先>°<

別墅

bitbit_yo 發表於 20-9-24 21:40

我覺得蔡醫生好好啊, 如果真係要IVF 都應該會搵佢。覺得佢好細心, 同埋解釋得好詳 ...

(emoji)我舊年成功生左仔仔喇.. 第二次抽卵係為左第二胎呀! 希望你都快啲成功啦!

複式洋房

之前台灣茂盛醫院做IVF,都平,九萬港紙左右,而家疫情唔知有冇變,你可以去問下

大宅

2020勳章

bitbit_yo 發表於 20-9-22 12:49
打算做多一次IUI,如果都係失敗, 就會轉戰IVF ....想請問各位姐妹o係邊度做過IVF, 可以分享下嗎?
...

我同我太太總共喺仁安做咗兩次IUI, 做咗一次IVF.
以早兩三年前計算,
IUI , 平均每次$10000 ~ 12000.
IVF, 大約$10 ~ 12 萬

洋房

bitbit_yo 發表於 20-9-24 21:40

我覺得蔡醫生好好啊, 如果真係要IVF 都應該會搵佢。覺得佢好細心, 同埋解釋得好詳 ...

請問蔡醫生用藥進取嗎?對高齡有方法嗎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊