自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

昨日落大雨,先發現房間牆身出水,剛搬入兩個月,未搬之前發現全屋水喉出黃水,業主已攪左,但而加又發現牆上漏水,業主話吾理,話已經攪左好多錢,叫我自己攪掂,有無過來人可提供意見。謝謝

別墅

chole0119 發表於 20-9-22 15:21
昨日落大雨,先發現房間牆身出水,剛搬入兩個月,未搬之前發現全屋水喉出黃水,業主已攪左,但而加又發現牆 ...

好苦惱,剛搬好晒,家私置晒,但而加床幅牆漏水

別墅

昨日落大雨,先發現房間牆身出水,剛搬入兩個月,未搬之前發現全屋水喉出黃水,業主已攪左,但而加又發現牆 ...
打下價問咗先...到時再同業主商量

公爵府

牛年勳章

下, 業主可以唔理咩

公爵府

牛年勳章

問下管理處, 是否外牆問題

禁止訪問

別墅

shumkayee 發表於 20-9-22 15:28
打下價問咗先...到時再同業主商量

業主講明吾理,地產話業主吾理都無辦法,呢啲甘小事睇下自己可以解決左佢嗎?

別墅

CMMANDY 發表於 20-9-22 15:29
問下管理處, 是否外牆問題

我租既系唐樓無管理處

水晶宮

chole0119 發表於 20-9-22 15:23
好苦惱,剛搬好晒,家私置晒,但而加床幅牆漏水

搵業主,叫佢搞掂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我試過唔太嚴重就用牆貼遮住

男爵府

chole0119 發表於 20-9-22 15:31
業主講明吾理,地產話業主吾理都無辦法,呢啲甘小事睇下自己可以解決左佢嗎?
...

咁都叫小事?

子爵府

牛年勳章

房間出水應該系外牆出事,咁應該系業主同大廈管理傾,
睇下是邊個負責,不過邊個整都好,
你都會預咗受工程影響一屋都系灰。

珍珠宮

畀面勳章

牆身入面有裂痕,你自己唔會搞到,唔拆牆都要打針補漏水,我三月牆漏水都打左十幾枝針,仲要補針先搞得掂

公爵府

牛年勳章

紅酒 發表於 20-9-22 15:36
房間出水應該系外牆出事,咁應該系業主同大廈管理傾,
睇下是邊個負責,不過邊個整都好,
你都會預咗受工程 ...

男爵府

問題唔係業主攪咗好多錢,問題係業主未攪好!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

揾業主傾下得嗎?

禁止訪問

別墅

hiuminghk 發表於 20-9-22 16:12
睇下係屋內定屋外入水
外牆公家整
內就業主整

系屋內,問題系業主一尾只講巳整左水喉駛左好多錢,又話之前個租客住左幾年都無甘多野,叫我地自己攪掂佢啦,我地而加出去問下價,張 床褥昨日濕晒,頭痛

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

問下agent, 可以因爲咁提出如果業主唔整,就搬走? 因為咁都唔係辦法,可能係樓上水喉漏,可以係外牆,太多可能。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

CMMANDY 發表於 20-9-22 15:28
下, 業主可以唔理咩
咪...........做租霸

首頁

尾頁

跳至