美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家用緊既skincare差唔多用完,想試下其他野,我都知保濕好重要,不過想問係咪所有skin care已經有埋保濕功效?定係其實最好都係揀返隻專保濕既好?

男爵府

2020勳章

yingyingcao1122 發表於 20-9-22 17:48
而家用緊既skincare差唔多用完,想試下其他野,我都知保濕好重要,不過想問係咪所有skin care已經有埋保濕 ...

我精華點都會買枝保濕
所有skincare都會有保濕效果,但點都有d分別,美白既可能乾d,抗老既可能又油重d

大宅

對啊!保濕很重要,其實好多牌子的精華,都有保濕成分,唔夠濕,好易有紋啊!

大宅

回覆樓主:

有無平靚正介紹?

大宅

睇番你膚質, 我係乾肌, 所以點都要揀補濕效果強D既skincare

別墅

清潔, 保濕同防曬做得好, 其實皮膚就會好好多
不過保濕之餘你皮膚同時要識鎖水

複式洋房

我用得多會敏感,而家帶支水噴面

大宅

shan21 發表於 20-9-23 10:02
睇番你膚質, 我係乾肌, 所以點都要揀補濕效果強D既skincare
成日以為保濕係好基本野,應該支支都要有保濕功效

大宅

Robinrobinrobin 發表於 20-9-22 20:42
我精華點都會買枝保濕
所有skincare都會有保濕效果,但點都有d分別,美白既可能乾d,抗老既可能又油重d
...
都係,特別買枝for保濕都緊要

大宅

好重要,我係會乾到痛⋯夏天都會,所有野都係單用保濕鎖水,冇任何美白成份⋯同埋記得飲多啲水

大宅

yingyingcao1122 發表於 20-9-24 09:51
成日以為保濕係好基本野,應該支支都要有保濕功效
係好基本, 不過唔係個個識揀好既補濕, 我好中意用有韓國t字頭牌子既bio ex透明質酸系列, 好水潤好fresh

別墅

保濕一定要做,我有時會打一次保濕針, 咁有時係屋企唔洗成日full mask

別墅

shan21 發表於 20-9-25 11:52
係好基本, 不過唔係個個識揀好既補濕, 我好中意用有韓國t字頭牌子既bio ex透明質酸系列, 好水潤好fresh
...
係咪tonymoxx?
之前佢新出果陣我就買左黎試~用落唔錯
質地好清爽 又好易吸收

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊