時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

請唔好再話批評林鄭嘅人就是反政府或話人係黃! 連屈穎妍都支持冼師傅!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=351120386299519&id=109366587141568&anchor_composer=false

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-9-22 19:38

侯爵府

同意,以前無分黃藍,正常都係應撐則撐,應鬧則鬧

水晶宮

setrea 發表於 20-9-22 17:57
同意,以前無分黃藍,正常都係應撐則撐,應鬧則鬧

正常人唔會理顏色,應讚則讚,應鬧則鬧 唔明點解林鄭做得唔啱,係到鬧林鄭不是就會被有人鬧係yc 好不智! 我一向討厭yc嘅歪理,但唔代表一味認同林鄭嘅作為

男爵府

emilylam 發表於 20-9-22 18:02
正常人唔會理顏色,應讚則讚,應鬧則鬧 唔明點解林鄭做得唔啱,係到鬧林鄭不是就會被有人鬧係y ...

非常喜歡你這句:正常人唔會理會顏色!真心唔明而家點解要咁政治化⋯⋯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔盲撐﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講得好,只偏一邊 (只識駡或只識奉承),咁同YC有咩分别

大宅

annann246 發表於 20-9-22 18:17

同意呀

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

同意 x 1000%

水晶宮

annann246 發表於 20-9-22 18:17

係呀!兩邊走極端根本唔健康啦! 我好憎人屈我係yc囉 又話我係有腦嘅yc 咁其實呢類深藍嘅人同yc有咩分別呢?一樣有妄想症

水晶宮

anju 發表於 20-9-22 18:11
非常喜歡你這句:正常人唔會理會顏色!真心唔明而家點解要咁政治化⋯⋯
...

珍珠宮

emilylam 發表於 20-9-22 18:02
正常人唔會理顏色,應讚則讚,應鬧則鬧 唔明點解林鄭做得唔啱,係到鬧林鄭不是就會被有人鬧係y ...

係,對事唔對人先係正確做法
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

乜原來反黃 反破壞 就要盲目支持政府,有正常智力的人都不會這樣說,不要被扮藍的YC欺騙。

水晶宮

travelman 發表於 20-9-22 19:39
乜原來反黃 反破壞 就要盲目支持政府,有正常智力的人都不會這樣說,不要被扮藍的YC欺騙。
...

bk就是有位深藍會員話我係深黃絲囉,我相信佢唔係扮藍,係深藍,佢見我開topic話林鄭不是,唔支持林鄭,就屈我係扮藍yc 但我係支持警察,反暴力反黃,只是覺得政府高官好癈,包括林鄭都好癈,帶領唔到香港!

伯爵府

回覆樓主:

嗰半打生果xxx要睇下屈小姐呢篇文章啦,係節目度成日暗串冼師傅!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

根本唔應該盲撐及盲反!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

做錯就係要鬧 要話
如果做錯左連鬧話都唔得 咁同班黃盲撐有咩分別

做人不能盲撐 如果唔係你無立場資格話你想鬧個班人 你同佢有咩分別

水晶宮

小豬澄 發表於 20-9-23 07:21
做錯就係要鬧 要話
如果做錯左連鬧話都唔得 咁同班黃盲撐有咩分別

講得啱
盲撐政府嘅人就好像慈母多敗兒一樣,子女犯錯誤都唔去糾正

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

野人好索子 發表於 20-9-22 20:25
嗰半打生果xxx要睇下屈小姐呢篇文章啦,係節目度成日暗串冼師傅!

嗰半打濕熱生果就算吧啦, 據聞佢地除咗串冼師父之外, 仲成日話屈小姐.

根本佢地先係YC扮嘢搞分化

子爵府

回覆樓主:

其實政府做得唔好,係可以批評,而且冼師傅每次批評完,都會比意見㸃做,唔係為反而反。
我自己係教育局低層員工,都唔撑教育局,實在做得好差,㸃撑得落?支持唔等於盲撑

首頁

尾頁

跳至