自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

警方都忍夠佢地啦!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

記者壓力應該好大
本來應該係負責記錄事件
而家變左負責製造事件

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

emilylam 發表於 20-9-22 23:16
政府應該立啦!但政府唔做,等一哥去做! 癈政府!

前任特首一直不承認網媒,但林鄭上台即刻開放網媒登堂入室採訪政府記招,變相開後門讓有心人借記者身份掩飾從事反中活動,這次規範記者措施更由警隊出手,同日林鄭行會記招隻字不提,記協及泛暴派又只將矛頭指向警方。林鄭特首到底係乜色,心中有數

子爵府

回覆樓主:

支持

珍珠宮

華華子 發表於 20-9-22 22:19
我都忍左記協好耐,以為張記協證就係免死金牌,想點就點 ,橫行無忌

希望政府下一步可 ...

呀許痴瘋今日又出黎發顛,希望佢快D有報應

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

雨潤和適 發表於 20-9-22 23:33
記者壓力應該好大
本來應該係負責記錄事件
而家變左負責製造事件

以前真記者報真相、做實事要負責先難

現今隨口噏,唔駛負文責、吹水作家,容易好多

雨潤和適    發表於 20-9-22 23:43

水晶宮

yan_yan_mummy 發表於 20-9-22 23:34
前任特首一直不承認網媒,但林鄭上台即刻開放網媒登堂入室採訪政府記招,變相開後門讓有心人借記者身份掩 ...

最離譜,上年十月黑暴最嚴重時,江sir提出記者證改由政府新聞處統一發牌,一向鵪鶉嘅林鄭,第二日即安排受訪說不會考慮!並且強調尊重傳媒「第四權」

侯爵府

回覆樓主:

一早應該要喇

水晶宮

yan_yan_mummy 發表於 20-9-22 23:34
前任特首一直不承認網媒,但林鄭上台即刻開放網媒登堂入室採訪政府記招,變相開後門讓有心人借記者身份掩 ...

我都覺林鄭非藍 呢一年有多以來睇得越來越清楚!! 林鄭根本有心攬炒香港,可能佢太憎香港人了,電視見佢副嘴面真是好黑人憎,黑暴咩都唔理,防疫又係做d唔做d..似有心玩嘢! 林鄭早前仲企出來叫市民要尊重黃法官裁判! 假記者證唔去理 ,教育局局長又是唔理,好多高官都是跟林鄭一樣暗黃,而家好多市民都察覺到!

水晶宮

capricornbb 發表於 20-9-22 23:45
最離譜,上年十月黑暴最嚴重時,江sir提出記者證改由警務處統一發牌,一向鵪鶉嘅林鄭,第二日即安排受訪說 ...

林鄭果然黃到出汁,難為還有一班傻鐵粉維護林鄭! 唔知佢哋知道一直維護嘅林鄭原來係深黃,唔知佢哋感受如何? 還繼續盲撐?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

heily123 發表於 20-9-22 23:13
13歲記者

上次同事話宜家13夠成熟,識是非黑白,當然可以做記者。
我話既然係咁,不如13都可以合法做爸爸而且生理上都夠成熟已經可以生下一代。
佢話咁又未夠成熟

水晶宮

ChingYee123 發表於 20-9-22 23:32
警方都忍夠佢地啦!

足足忍了一年有多,好彩有阿爺送國安法! 如果靠林鄭死得啦! 佢邊會理!

珍珠宮

華華子 發表於 20-9-22 22:19
我都忍左記協好耐,以為張記協證就係免死金牌,想點就點 ,橫行無忌

希望政府下一步可 ...

林鄭做唔到(可能基於某些我地唔知嘅限制啦)但一哥做到,好嘢!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

emilylam 發表於 20-9-22 23:46
我都覺林鄭非藍 呢一年有多以來睇得越來越清楚!! 林鄭根本有心攬炒香港,可能佢太憎香港人了, ...

林鄭上場冇耐已經捐錢畀白色鴿黨,而五大訴求亦竟然冇「林鄭下台」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

支持

水晶宮

yan_yan_mummy 發表於 20-9-22 23:53
林鄭上場冇耐已經捐錢畀白色鴿黨,而五大訴求亦竟然冇「林鄭下台」
...

唔係嘛? 難怪無人叫林鄭下台啦 ,佢哋果然係一伙

水晶宮

emilylam 發表於 20-9-22 23:49
林鄭果然黃到出汁,難為還有一班傻鐵粉維護林鄭! 唔知佢哋知道一直維護嘅林鄭原來係深黃,唔知 ...

所以話佢助攻泛民勝區選(佔大多數議席)唔係無道理

區選/立會勝,影響甚遠,看看以下資料(雖是黃頁)特首選舉票是否明白?

https://www.thestandnews.com/politics/%E8%AE%8A%E5%A4%A9%E6%9C%80%E9%97%9C%E9%8D%B5%E7%9A%84%E7%89%B9%E9%A6%96%E9%81%B8%E5%A7%94%E7%95%8C%E5%88%A5-%E5%94%94%E5%A4%A0%E5%9B%9B%E5%80%8B%E6%9C%88%E5%B0%B1%E9%9D%9C%E9%9D%9C%E8%BC%B8%E4%BA%86/

https://www.rfi.fr/tw/%E4%B8%AD%E5%9C%8B/20191124-%E4%B8%8D%E5%8F%AF%E5%B0%8F%E8%A6%B7%E5%8D%80%E8%AD%B0%E6%9C%83%E9%81%B8%E8%88%89%E5%A6%82%E6%B0%91%E4%B8%BB%E6%B4%BE%E5%BE%97%E5%8B%9D%E5%B0%87%E5%BD%B1%E9%9F%BF%E7%89%B9%E9%A6%96%E9%81%B8%E8%88%89

https://topick.hket.com/article/1538736/1200%E4%BA%BA%E9%81%B8%E5%A7%94%E6%9C%83%E6%87%B6%E4%BA%BA%E5%8C%85%E3%80%80%E4%BD%A0%E6%9C%89%E7%84%A1%E4%BB%BD%E9%81%B8%E7%89%B9%E9%A6%96%EF%BC%9F

公爵府

回覆樓主:

記者多過暴徒

侯爵府

回覆樓主:

執左佢啦, 亂港機構

水晶宮

capricornbb 發表於 20-9-22 23:55
所以話佢助攻泛民勝區選(佔大多數議席)唔係無道理

區選/立會勝,影響甚遠,看看以下資料(雖是黃頁)特 ...

建制敗了多得林鄭

首頁
23456...8

尾頁

跳至