時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

台灣殺人案女死者潘曉穎的父母,向涉案疑犯陳同佳發公開信,要求陳同佳親自回應何時會到台灣自首,強調台灣已開通「特別聯繫窗口」,質疑陳同佳為何還要「龜縮」。

潘曉穎雙親透過網媒《立場新聞》發表公開信,指出「人在做,天在看,天綱恢恢,疏而不漏」,兩人問陳同佳良心是否過得去,要求他盡快兌現承諾、赴台灣投案,才能對得起死去的女兒,以及他自己。

潘曉穎父母又形容,陳同佳親手破壞一個原本幸福完美的家庭,一家從此變得支離破碎、家人陰陽相隔,對此永遠不能釋懷。

國務專員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台。  發表於 20-9-24 14:31

侯爵府

MMVV 發表於 20-9-23 13:19
台灣殺人案女死者潘曉穎的父母,向涉案疑犯陳同佳發公開信,要求陳同佳親自回應何時會到台灣自首,強調台灣 ...

法律 對佢無咩用 唯有 用不凡手法 先可懲治

子爵府

回覆樓主:

唔知黃屍有無幫潘爭取公義?這是一宗赤裸裸殺人案。是情緒病自殺,不是站錯邊看錯位跌死,更不是虛構消失人物。呢D公義都做唔到,仲講乜嘢理想民主?

日月水火    發表於 20-9-24 13:16
wcpcelia    發表於 20-9-24 10:56
hkpmama    發表於 20-9-24 08:54
ginevra    發表於 20-9-23 18:59
Klly1983    發表於 20-9-23 16:04
jadepearl    發表於 20-9-23 14:14
babycam    發表於 20-9-23 14:07

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

我覺得陳唔會去自首

係HK好食好住, 有警方保護安全屋住, 要自首一早就去左, 唔會又話等台大選完之後又話等疫情完先再作打算, 藉口多多

珍珠宮

回覆樓主:

擺明拖得就拖,拖到全世界忘記,
拖一世我諗女方父母都會記得呢個人渣

珍珠宮

回覆樓主:

台灣講左會煮死佢,仲點會去台灣自首

大宅

係有心自首依家飛去臺灣都得啦
不過就算佢唔自首一世留係香港都無運行
因為佢係殺人犯

伯爵府

明顯唔想去台灣自首,如果有心,出獄咁耐已經買咗機票去台灣啦。

珍珠宮

pi0219 發表於 20-9-23 13:25
我覺得陳唔會去自首

係HK好食好住, 有警方保護安全屋住, 要自首一早就去左, 唔會又話等台大選完之後又話等 ...

佢住間安全屋可能正過屋企間公屋

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

阿玥兒 發表於 20-9-23 13:29
係有心自首依家飛去臺灣都得啦
不過就算佢唔自首一世留係香港都無運行
因為佢係殺人犯 ...

佢要繼續留港生活最好先偷偷地去韓國執一執自己個樣先

或者阿管枚師有工介紹比佢呢

翡翠宮

畀面勳章

自首都係想從輕法落,台灣已經講左冇自首呢回事,佢又點會去。
日日是好日

子爵府

嗰班垃圾曱甴又想借呢件事威迫政府攪事,接受立場訪問真係唔信冇目的. 自己唔管好個女都有責任啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

明知死路一條佢仲點會去

珍珠宮

MMVV 發表於 20-9-23 13:24
唔知黃屍有無幫潘爭取公義?這是一宗赤裸裸殺人案。是情緒病自殺,不是站錯邊看錯位跌死,更不是虛構消失 ...

公道?一早消失在「私了」中!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲要教曉香港人, 去台灣殺左人番來香港便可以無事

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

redhot 發表於 20-9-23 13:34
佢住間安全屋可能正過屋企間公屋
會唔會政府(即係納稅人)供應埋日用品, 膳食等?

男爵府

Ycam 發表於 20-9-23 13:36
嗰班垃圾曱甴又想借呢件事威迫政府攪事,接受立場訪問真係唔信冇目的. 自己唔管好個女都有責任啦 ...

佢殺人係事實喎。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

台灣話自首 都唔接收佢嗰陣,點解 家屬 又唔出聲

happylife28    發表於 20-9-25 02:41
總有離別的時候

子爵府

MMVV 發表於 20-9-23 13:19
台灣殺人案女死者潘曉穎的父母,向涉案疑犯陳同佳發公開信,要求陳同佳親自回應何時會到台灣自首,強調台灣 ...

又其實, 點只一個家庭....... 香港今日搞到咁都係由嗰度開始揭開序幕
又雖然... 冰封三呎非一日之寒..
好掛住以前的香港

子爵府

回覆樓主:

唔明點解警方要保護佢?

首頁
12345...10

尾頁

跳至