時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

micsin 發表於 20-9-23 13:22
歷史 正在重現 攪唔到香港 以污糟手段 攪中國 又一次不平等條約 世界 真係唔公平

https://news.now.com/mo ...

呢個世界係誰大誰惡,誰正確

唔肯做契弟,唔肯交保護費
要講公平,一定要實力,先無咁多人蝦你

一係就做到好似北韓咁玩下核彈又爛仔爛命一條

睇吓邊個驚邊個

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mln 發表於 20-9-23 16:01
難聽點說是赤裸裸脫下給美國人觀看

老實講, 間公司做到今時今日100%全部都係自己功勞, 打入你美國市場亦係依足美國法律,做乜要迫我賣比你? 仲要表面係賣, 實際係吞咗你!

男爵府

回覆樓主:

中國衰極都只係定左規則,你跟就比你玩,唔跟就走

美國係你入黎玩玩下食左你!

依家個方案,算係理想,美國食左你大半,字節跳動有錢收,中國冇失去技術

但兩邊政府都唔敢第一個講同意,阿爺同意左侵侵就會要求食更多,侵侵同意阿爺亦未必即放手,但時間有利阿爺,拖到大選後或有轉機,而且甲骨文老板有幫侵侵站台,應該會加多兩錢肉緊

子爵府

比你係我地方做生意,生意做大左就搶左你間公司。其tiktok 係呢單交易有咩著數?無著數既生意真係會做?有無熟悉人士講下?我師奶仔唔明白

子爵府

RT 發表於 20-9-23 13:35
咁tiktok覺得唔公平咪唔賣囉, 依家淨係得老尾有生意做咩? 其實佢都係想賣盤, 不過阿爺唔比之麻, 唔係一早 ...

但侵侵逼全世界都唔准用tiktok . 即係vd似技安咁,拳頭大就蝦蝦霸霸,咁都公平呀?咁小學生同職業拳手打架,打死個小學生都與人無由?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

最重要係到底阿爺批左未?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

RT 發表於 20-9-23 13:31
咁又公平的講, 你去搵人錢, 依家人地開咁既條件, 唔滿意可以走人, 雖然投資左咁多但生意風險就預左啦, 再者 ...

百多年後完全明白當年八國聯軍搶掠事件的憤怒,更加痛恨你呢啲漢奸!

大宅

回覆樓主:

張一鳴應該直情唔好同甲骨文嗰啲合作,等美國不能再享用tik tok ,特朗普咁寸

伯爵府

Anpanmama 發表於 20-9-23 16:43
百多年後完全明白當年八國聯軍搶掠事件的憤怒,更加痛恨你呢啲漢奸!

...

講句唔岩聽既就話係漢奸,你同黑暴有乜分別??

男爵府

loveshp238 發表於 20-9-23 13:38
笑死 原來要靠老美先有生意做,你去睇下老美食左其他其他國家既技術先黎講啦
...

係,美佬之前以食了別國的企業了,只係今次中國強硬,不屈服。

珍珠宮

RT 發表於 20-9-23 13:31
咁又公平的講, 你去搵人錢, 依家人地開咁既條件, 唔滿意可以走人, 雖然投資左咁多但生意風險就預左啦, 再者 ...

真係想Tiktok唔好賣盤,攬炒,美國人無得玩,睇吓年青選民點揀總統!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

karshing 發表於 20-9-23 17:16
真係想Tiktok唔好賣盤,攬炒,美國人無得玩,睇吓年青選民點揀總統!

全美國得3億幾次但tiktok 已經有1億用戶, 真人想睇美國人跨牆玩tiktok 繼續報道美國啲衰嘢

珍珠宮

alicemic 發表於 20-9-23 15:50
強力建議你睇下究竟發生咩究!

台灣黃智賢寫:

尾國唔只想食左Tiktok在尾國的市場,仲要整個tiktok global出呢食埋全球tiktok市場!樓上竟然有人話公平!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

micsin 發表於 20-9-23 13:22
歷史 正在重現 攪唔到香港 以污糟手段 攪中國 又一次不平等條約 世界 真係唔公平

https://news.now.com/mo ...
美國優先佢講什麼都對

男爵府

bobosweet 發表於 20-9-23 17:21
尾國唔只想食左Tiktok在尾國的市場,仲要整個tiktok global出呢食埋全球tiktok市場!樓上竟然有人話公平! ...

係呢,竟然有人話公平

伯爵府

2024年龍年勳章

loveshp238 發表於 20-9-23 13:38
笑死 原來要靠老美先有生意做,你去睇下老美食左其他其他國家既技術先黎講啦
...

睇下南韓三星,老美食左,國民世世代代幫老美打工

珍珠宮

RT 發表於 20-9-23 17:07
講句唔岩聽既就話係漢奸,你同黑暴有乜分別??

認同蝦蝦霸霸的人,覺得自己細粒就應該比人打,隔離屋無鎖好門比人姦淫擄掠竟然覺得係無鎖門的人出問題,又同黑暴有咩分別?唔通開金鋪就要預左比人打劫?唔想比人打劫就唔應該開金鋪?

大宅

mcs74 發表於 20-9-23 14:00
咁老尾都應該預左比人鬧下流無恥賤格

侵侵從來都係無恥下流賤格,無呃過人…無人唔知喎

侯爵府

子若 發表於 20-9-23 16:29
但侵侵逼全世界都唔准用tiktok . 即係vd似技安咁,拳頭大就蝦蝦霸霸,咁都公平呀?咁小學生同職業拳手打架 ...

誰大誰惡誰正確原來有人覺得合理 可憐香港人 無骨氣

珍珠宮

mongng 發表於 20-9-23 17:29
睇下南韓三星,老美食左,國民世世代代幫老美打工

所以有人鬧撐認同侵略者行為ge人係漢奸不無道理

以前我地都比人蝦慣,難道係奴性?睇到黑奴就陰公,即使到宜家係歐美黑皮膚仲比人歧視

首頁
12345...6

尾頁

跳至