自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

灣仔嗰位……佢ok 嗎?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

何樹勛?
二十幾年前睇過佢,佢都好大年紀仲有睇症?

侯爵府

c.vieri 發表於 20-9-23 14:09
何樹勛?
二十幾年前睇過佢,佢都好大年紀仲有睇症?

有……佢ok嗎?我唔敢亂試其他中E

水晶宮

朱古力包包 發表於 20-9-23 14:12
有……佢ok嗎?我唔敢亂試其他中E

佢果時成日鬧人,叫人唔好食雞
十個病人應該有7個佢都話人係甲狀腺

D藥好大堆頭,一包藥超大包

睇左一排無再睇,果時睇暗瘡,唔覺得好左。

反而佢有個女徒弟,我同事佢老婆睇佢調理身體生b,睇左一年到就有左。

侯爵府

c.vieri 發表於 20-9-23 14:15
佢果時成日鬧人,叫人唔好食雞
十個病人應該有7個佢都話人係甲狀腺

睇皮膚晤work?

水晶宮

朱古力包包 發表於 20-9-23 14:17
睇皮膚晤work?

我覺得唔得啫
醫生都要人夾人

侯爵府

c.vieri 發表於 20-9-23 14:19
我覺得唔得啫
醫生都要人夾人

明……thanks,因我怕被拖症+斷錯症

水晶宮

朱古力包包 發表於 20-9-23 14:21
明……thanks,因我怕被拖症+斷錯症 !

九龍城 龍城藥房下午果個醫師幾好
不過 唔知仲有無幫人睇症啦
以前睇佢要一早排隊攞籌

侯爵府

c.vieri 發表於 20-9-23 14:33
九龍城 龍城藥房下午果個醫師幾好
不過 唔知仲有無幫人睇症啦
以前睇佢要一早排隊攞籌

女嗰個??我阿媽話好多人排
好多人ga bor, 好似要等2個鐘 貴嗎?

水晶宮

朱古力包包 發表於 20-9-23 14:46
女嗰個??我阿媽話好多人排
好多人ga bor, 好似要等2個鐘 貴嗎?
...

唔係,男師醫黎
如果E+ 下午係女醫師睇症,即是之前男醫師已退休

珊瑚宮

回覆樓主:

二十年不見,佢仲係咁猛火嗎?

男爵府

朱古力包包 發表於 20-9-23 13:50

喺大廳問症,好大聲咁問你日日有冇大便,係咪成日唔介口成日食熱氣野,全迎人都會聽到你咩病症,仲有聽過你幾耐同老公行埋一次,如果你ok,你都可以試嘅。

侯爵府

pepper_mama 發表於 20-9-23 23:26
喺大廳問症,好大聲咁問你日日有冇大便,係咪成日唔介口成日食熱氣野,全迎人都會聽到你咩病症,仲有聽過 ...

冇房睇症?
重點:佢斷症準嗎??

男爵府

朱古力包包 發表於 20-9-23 23:39
冇房睇症?
重點:佢斷症準嗎??

幾年前就喺大廳睇冇房嘅,而家唔知係咪。
斷症我就唔得,不過兩個同事睇就ok. 要夾人。

子爵府

朱古力包包 發表於 20-9-23 13:50

以前唔識咁多中醫都有時不時揾佢調理,另外我見以前啲jm話生育生男生女揾佢幾好。而家冇揾,一來怕佢見我好久先嚟一次比佢話。

水晶宮

喺大廳問症,好大聲咁問你日日有冇大便,係咪成日唔介口成日食熱氣野,全迎人都會聽到你咩病症,仲有聽過 ...

果時去睇,前面有個女人比佢把完脈就話佢係甲狀腺

果個女人問佢點解,何樹勛就叫果個女人伸直隻手、灘大手板放張A4紙係上面,一見人手有少少震就話係甲狀腺病徵。

果個女人同何樹勛嘈我果時都比佢話係甲狀腺但我驗晒血都唔係

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

廿年前睇過, 全無私隱可言, 係間大房見佢一陣, 問既野......全間房既人都會知

佢把完脈, 跟住就俾其他人睇同開藥, 總之有一包藥係玩大雜燴咁, A 餐, B 餐, 再加其他藥, 但 A/B 餐入面係咩藥唔會知, 剩係知後加幾種藥名

睇過一次無再去, 佢話我咩病唔記得 lu, 最重要包藥我唔敢煲黎飲

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 朱古力包包 的帖子

我睇過佢, 用佢D藥時幾好, 用完佢D藥時即返發, 睇左幾次都無斷尾就無睇, 因為專科都幾貴, 可能係我飲食問題, 而且果陣後生, 所以一路返發, 反而現在人大左, 返發情況減少左, 都無用任何藥.

大宅

樓主,又見你開post問皮膚病問題。
見你睇左好多醫生,又中又西,都認為醫生斷錯症,開左藥又怕副作用唔食。

不如睇下有冇得做化驗啦。
咁睇落去又唔食藥唔用藥膏,都唔係辦法架。

侯爵府

思澄爸爸 發表於 20-9-23 23:56
以前唔識咁多中醫都有時不時揾佢調理,另外我見以前啲jm話生育生男生女揾佢幾好。而家冇揾,一來怕佢見我 ...

十幾年前在bk生男生女group真係好多人討論去睇,我也去過,但成效不大,你唔講我也忘記了

首頁

尾頁

跳至