時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

yericy 發表於 20-9-24 00:41
香港有乜好發展?過往gei產業都可以俾大陸完全取代

咁你話香港人幾廢啊

公爵府

yericy 發表於 20-9-29 22:07
既然呃錢,點解唔果斷執法?又失職

執緊啦,唔䛊嘢啊去百度下啦

公爵府

yericy 發表於 20-9-25 00:17
葵涌警署一名警長 涉妨礙司法公正被捕 被指策劃月中汽油彈案
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/4 ...

呢條灰黃架

公爵府

my005 發表於 20-9-24 10:27
其實施生咁多錢,又成日口口聲聲話第日會捐晒身家出去,咁不如提早啲,佢自己捐助下呢班年青人囉﹗

點解要幫佢哋?邦得一時,邦唔到一世。 即係如果你係後生仔,有手有腳,人哋咁幫你,對你地講係一個侮辱。掃地又好,洗碗又好,執屎又好,有手有腳,洗咩人捐助

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicego62 發表於 20-10-6 09:25
點解要幫佢哋?邦得一時,邦唔到一世。 即係如果你係後生仔,有手有腳,人哋咁幫你,對你地講係一個侮辱。 ...

既然施生口口聲聲要政府幫呢班年青人,要政府每月畀錢資助佢地去外地嘛,咁既然施生諗得出既,點解佢自己咁有能力唔幫呢?佢要幫架嘛﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

公爵府

my005 發表於 20-10-6 09:43
既然施生口口聲聲要政府幫呢班年青人,要政府每月畀錢資助佢地去外地嘛,咁既然施生諗得出既,點解佢自己 ...

我哋作為香港市民,有時都好希望政府推出一啲政策,去幫助某一個群組嘅人。例如家長會希望政府多啲資助比自己小朋友,傷殘嘅人會希望政府多啲資助比佢哋一樣咁。我希望保育,亦都希望政府有一啲政策,可以支持環保。如果佢哋有家底,又係咪代表要將層樓賣咗,捐出嚟去幫助心目中認為應該要幫嘅人呢?當然你有咁嘅自由,有咁樣嘅高尚情操係一件好事。但係如果你冇甘做,又係咪有問題呢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicego62 發表於 20-10-6 09:49
我哋作為香港市民,有時都好希望政府推出一啲政策,去幫助某一個群組嘅人。例如家長會希望政府多啲資助比 ...

施生唔使賣自己層樓出去至幫到人卦?

施生成日講,話要死後捐晒啲錢架麻。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

公爵府

my005 發表於 20-10-6 09:54
施生唔使賣自己層樓出去至幫到人卦?

施生成日講,話要死後捐晒啲錢架麻。

但佢未死喎

珊瑚宮

alicego62 發表於 20-10-6 10:04
但佢未死喎

施生可以畀建議政府,咁我都可以畀建議施生架。正如我都建議李十X旗下既百佳唔好賺到盡,要減價架。

公爵府

my005 發表於 20-10-6 10:46
施生可以畀建議政府,咁我都可以畀建議施生架。正如我都建議李十X旗下既百佳唔好賺到盡,要減價架。:ha ...

咁我哋唯有望佢早啲死

首頁

尾頁

跳至