自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

zxyggp 發表於 20-9-24 09:11
遺憾當年失戀去左現X美容,俾人夾左10幾萬分期,當年10幾萬可以係屯門買到個舊樓鋪位,而家值400萬 :igiveu ...

呢個真係好遺憾

珍珠宮

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-24 22:37
可以得到平穩中既快樂,已經好幸福了

其實中間身體都有問題, 做手術後覺得重生, 捱過過更覺得平穩中嘅快樂, 人越大越覺得身體健康好緊要, 所以好珍惜現在行得走得

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

DonnieBB 發表於 20-9-25 21:07
其實中間身體都有問題, 做手術後覺得重生, 捱過過更覺得平穩中嘅快樂, 人越大越覺得身體健康好緊要, ...

我腳有事睇怕好快行唔到

大宅

小傑媽媽 發表於 20-9-24 09:59
恭喜你
so far so good, 感恩

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

achanchan 發表於 20-9-25 21:57
so far so good, 感恩

別墅

回覆樓主:

無買樓。。

別墅

2020勳章

回覆樓主:

非常後悔同前一任垃圾結婚,係我人生中做得最差嘅選擇。但有時都諗,冇佢都唔會有而家呢個咁錫我嘅老公,命嚟嘅

wcpcelia    發表於 20-9-28 10:13

男爵府

2020勳章

Loibabec 發表於 20-9-24 09:23
好好讀書, 不代表有安全網.
我朋友一級 Honour 畢業, 五十幾歲, 現在做大廈看更.
...

咁大落差? 現在 50+ 應該 97 前畢業。 如果正正常常,做個經理仔都唔難喎。。。

翡翠宮

alisongray 發表於 20-9-27 14:23
非常後悔同前一任垃圾結婚,係我人生中做得最差嘅選擇。但有時都諗,冇佢都唔會有而家呢個咁錫我嘅老公,命 ...

都係既,失敗既經歷固然係令人傷心,但傷過痛過之後,回望返其實失敗既經歷有助自己成長

大宅

小傑媽媽 發表於 20-9-24 09:01
反思一下,經歷多年的起起跌跌,到目前為止,大家既人生有遺憾嗎?

遺憾係結左婚

子爵府

2020勳章

遺憾無好好照顧媽媽...

大宅

反思一下,經歷多年的起起跌跌,到目前為止,大家既人生有遺憾嗎?

前半生是有的:太過顧住份工,損失與母親的相處時間,結果母親在不足三月時間,就病發走了。原以為母親身體很好,還有很多時間,可是我太過忙於工作,忽略了與家人相處的時間。

曾經我在7時多回家,阿仔話你咁早返來,原來在仔女心目中,我已經太忙了!

所以我覺得應該留多一點時間俾家人,俾自己。工作不是全部,老板也是有功自己拎,有鍋就下屬揹。近排我都覺得係時候離開一下,尋找自己,因為我太過緊張工作了,我掙扎很久,是不是離開,但是不離開,又太累了,所以還是休息幾個月,希望休息之後,再重新出發。

子爵府

2020勳章

camanbi 發表於 20-9-27 23:35
遺憾無好好照顧媽媽...

我都係,
遺憾冇好好照顧我爸爸媽媽,
冇抽多啲時間陪佢哋。
係我人生最大嘅遺憾

大宅

1. 無好好讀書,掛住拍拖,入唔到大學,雖然而家事業唔錯,但都覺得錯過左一d 野。
2. 老豆太早走,睇唔到二囡出世,唔多以孝順多佢十年八年

複式洋房

遣憾是當年選擇相信,結果失望傷心只有自己,只怪當年太天真 朋友們也說不可信,我卻迷失地相信他。。。這算是遺憾嗎

公爵府

2020勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

遺憾結左婚之後,因為住得太遠,又帶住兩個小朋友,所以喺媽咪有生之年,唔可以成日去探佢

男爵府

一定會有,不過回頭一望其實好小事,微不足道,無野緊要過知足,珍惜現在,同埋快樂每一天

大宅

小傑媽媽 發表於 20-9-24 09:14
我當年都因為無知,比人呃左好多錢

層壓式銷售?

大宅

2020勳章

回覆樓主:

有,我大肚時爸爸已係醫院,佢當初因為肝癌唔肯做手術,到佢知道我有左,為左想見2粒孫,終於都肯去做手術,做完手術一直係醫院,到我生左,佢情況唔太好,之後更加無哂生存動力,諗住同bb17號去醫院鼓勵佢,點知爸爸14號走左,好遺憾佢一直都無見過bb真人

翡翠宮

hsbc005 發表於 20-9-28 00:28
我都係,
遺憾冇好好照顧我爸爸媽媽,
冇抽多啲時間陪佢哋。

我都覺得自己好不孝,所以更加要珍惜身邊既人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊