自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

男爵府

小傑媽媽 發表於 20-9-24 09:39
早期既公務員真係鐵飯碗,一世唔洗休,但而家都唔係啦,除非高職位
...

而家都比起好多人好,同職位既都唔擔心俾人炒

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

achanchan 發表於 20-9-24 09:58

恭喜你

侯爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-24 09:56
我想穿越返去童年時,一切就可以從頭開始

今天就當係一個新開始吧,無需返去以前再嚟過

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ilovedior520 發表於 20-9-24 09:58
而家都比起好多人好,同職位既都唔擔心俾人炒

咁又係
我蠢左啦,我初出來工作時公務員好易考,我偏偏走去做私人公司,好果當時入左政府做,而家起碼唔洗擔心生活問題

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

想一家人坐飛機去旅行,可惜媽媽走了

翡翠宮

20162016 發表於 20-9-24 10:01
今天就當係一個新開始吧,無需返去以前再嚟過

我好想好想洗左過去好多痛苦既回憶

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

zxyggp 發表於 20-9-24 09:11
遺憾當年失戀去左現X美容,俾人夾左10幾萬分期,當年10幾萬可以係屯門買到個舊樓鋪位,而家值400萬 :igiveu ...

翡翠宮

3Qlove 發表於 20-9-24 10:02
想一家人坐飛機去旅行,可惜媽媽走了

唯有更加珍惜眼前人

大宅

讀書時選科、選校冇認真了解,揀錯科。

想一家人去飲茶,可惜爸爸走得突然。

水晶宮

2020勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係以前1x,20歲時....比人氹左去H2O買左package...成萬幾蚊,果時覺得好多錢仲要分期供,之後都無去過

alice0606    發表於 20-9-24 18:22

翡翠宮

lucklucky 發表於 20-9-24 10:06
讀書時選科、選校冇認真了解,揀錯科。

想一家人去飲茶,可惜爸爸走得突然。

我以前選校亂咁篤,搞到揀錯學校,毀左前途

侯爵府

2020勳章

小傑媽媽 發表於 20-9-24 10:03
我好想好想洗左過去好多痛苦既回憶

過咗去就已經唔屬於你,唔好嘅嘢諗得多會諗壞自己㗎,放過自己,將呢啲壞習慣掟咗去大西洋啦!

cindy123    發表於 20-9-24 14:31
RAA    發表於 20-9-24 11:55

別墅

揀錯大學讀錯科。

水晶宮

2020勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

誰沒有遺憾,但我不會想、不會理,只係會好好生活

RAA    發表於 20-9-24 11:56

水晶宮

2020勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主:

人生根本不存在追悔的空間

alice0606    發表於 20-9-24 18:23

侯爵府

2020勳章

natjosejim 發表於 20-9-24 10:16
誰沒有遺憾,但我不會想、不會理,只係會好好生活

強!

大宅

遺憾因為某D原因對阿爸冷漠, 佢走咗後先識後悔
只好加倍對阿媽好

水晶宮

20162016 發表於 20-9-24 10:21
強!

謝謝

珍珠宮

2020勳章

回覆 小傑媽媽 的帖子

自身嘅一切我好感恩. 我係非常唔靚又怕事又蠢嘅人. 父母都好驚我無工做, 嫁唔出. 但好好彩遇到C6唔嫌棄, 結到婚順利生到小朋友. 一直都有工做.
但之外嘅一切就麻麻. 人緣唔好少朋友. 自卑感同自尊心都強, 所以成日情緒低落. 兄弟姊妹緣薄唔投緣甚至近來怕見面. 心入面好唔舒服但又唔知點克服呢種種. 希望上天俾我一點指示啦!

點都好, 人無完美, 我十分感恩現階段所擁有美好嘅一切.

alice0606    發表於 20-9-25 19:27
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊