自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

回覆樓主:

唔識得尊重。打咭至上

瑪瑙宮

2020勳章

回覆樓主:

當聚會

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

桃多多 發表於 20-9-24 10:53
上次睇東張西望, 佢個囡話搞呢次喪禮係為爸爸搞最後一次生日party , 希望大家係開心笑住咁送走炳哥。
咁主 ...
其實死者已矣, 成班朋友都上年紀, 可能之後再聚會見面都係呢種場合, 我反而覺得無乜嘢, 都果頭近仲有咩好顧忌?
佢個女唔介意我地介意咩呢?
如果我C左我都想朋友諗起我係笑,而不是喊苦喊忽.

Jolin_Yuen    發表於 20-9-24 13:17

複式洋房

S_family 發表於 20-9-24 10:33
認真…我阿爺走時,班姑媽話係靈堂影張大合照 我同阿妹係 ,暗地問老豆得唔得ga
佢地班 ...

比我影完都唔敢睇

伯爵府

影埋啲餸菜真係好白痴喎。
好似想同大家分享美食咁。

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

我起初以為係d妹, 見到係老一輩

別墅

認真…我阿爺走時,班姑媽話係靈堂影張大合照 我同阿妹係 ,暗地問老豆得唔得ga
佢地班 ...

我睇到笑左出唻

公爵府

2020勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 20-9-24 09:40
偽人係咁,當年梅媽都話個女病到死下死下,嚟探佢嘅人仲嘻嘻哈哈食煙吹水。
...

除左劉培基係有心悼念之外, 歌星嗰班,

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

乜水嚟?

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2020勳章

柳飄飄 發表於 20-9-24 09:20
譚炳文纓紅宴,呢個女人同埋一啲奀星,又自拍又比心心,又放嘢食相上網想點?最過分仲要影埋靈堂棺木擺上網 ...

侯爵府

2020勳章

Ftmagic 發表於 20-9-24 11:11
比我影完都唔敢睇

阿姑媽即時開心share send俾各人,老豆問我同阿妹要唔要,send埋俾我地,我地話“唔洗la, 你keep咪得lo”
都冇幾多人好似我地咁騎呢……
之後餐飯食唔曬,話打包番酒店夜d食 我諗其實同粒糖一樣,唔帶得番屋企ga??

男爵府

2020勳章

Chiuchoiluck 發表於 20-9-24 11:00
唔識得尊重。打咭至上

現世代已習慣分享模式,乜都要post,插喉都要post,可能死前都要自己直播

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

未聽,見過,會系纓雄宴上影相留念
見炳哥個女好傷心,無奈

水晶宮

2020勳章 畀面勳章

既然係笑喪,大家開開心心影下相無所謂,但係食物相度加心心圖案就不能理解,唔通佢地好中意吃纓紅宴?

子爵府

2020勳章

goo_littlebb 發表於 20-9-24 11:07
其實死者已矣, 成班朋友都上年紀, 可能之後再聚會見面都係呢種場合, 我反而覺得無乜嘢, 都果頭近仲有咩好顧 ...

其實真係,睇化。試過有親戚工作過勞突然暈低,送到去醫院已經救唔返。

係送別佢果陣大家情緒都好差,但到食飯時,因為好幾個外國趕返黎送最後一程果d親戚無咩點見,大家真係好似聚舊咁,閒話家常,其中有個係呀妹仲笑得好開心,你會以為佢無良心,但佢知道消息之後咩都無執,鞋都無換,踢曬拖咁衝返黎,前一晚成晚係到喊,仲差d暈低,所以真係唔好睇表面

Jolin_Yuen    發表於 20-9-24 13:18

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地班 ...

我都識人係咁,佢地話証明俾其他冇到場嘅人知有搞過葬禮有食過飯,可能驚之後分遺產時有人嘈啩。

我亦見過有後輩喺墳地有講有笑,仲行埋一邊煲煙自拍,真係唔係好明佢地諗緊咩,墳場有咩好拍?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

2020勳章

佢地班 ...

大合照都唔係呢個時候影嘛,究竟有無人教過佢地?

男爵府

2020勳章

小華子 發表於 20-9-24 11:16
影埋啲餸菜真係好白痴喎。
好似想同大家分享美食咁。

佢咁中意食,自己食飽佢

珍珠宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

桃多多 發表於 20-9-24 10:53
上次睇東張西望, 佢個囡話搞呢次喪禮係為爸爸搞最後一次生日party , 希望大家係開心笑住咁送走炳哥。
咁主 ...

咁又ok wor
我老咗走都希望大家係開心送別。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊