論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

Pls del

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

Del

男爵府

回覆樓主:

我姐姐只係嚟咗一個半月,頂!我使咗咁多錢嚟香港請咗個咁冇愛心嘅姐姐

複式洋房

我姐姐做了6年,佢好睇情緒 鐘意就彩我仔唔鐘意就唔應,包括我都係咁對待。所以我終於忍唔到完約了,請咗個新

別墅

Yingying607 發表於 20-9-24 09:51
我家裏有cam,姐姐知道的,平時我很少睇,但前日睇,姐姐可以兩個鐘頭都冇接觸我個女,成個廳兩個鐘頭只得 ...

我工人又係好鍾意玩腳趾,掂玩腳指掂我個仔口面

男爵府

我家裏有cam,姐姐知道的,平時我很少睇,但前日睇,姐姐可以兩個鐘頭都冇接觸我個女,成個廳兩個鐘頭只得 ...

我個工人最初我係度都不瞅不睬我仔,心情好就應,心情唔好就唔應甚至黑面。我自己係ftm, 所以冇工人都唔會好大問題,我同老公好直接同佢講唔接受佢呢種行為,如果佢唔滿意或唔鐘意湊小朋友可以選擇辭職,之後佢就開始同我仔玩,依家有時仲玩到好癲。不過佢最終都辭左職,佢聲稱自己思鄉。

男爵府

Bubeau 發表於 20-9-25 22:10
我個工人最初我係度都不瞅不睬我仔,心情好就應,心情唔好就唔應甚至黑面。我自己係ftm, 所以冇工人都唔會 ...

我也是ftm,平時我響屋企,佢都好小釆我兩個女,整係不停做家務,d家務做得好慢,我就成日一打二同佢兩個玩。

大宅

Yingying607 發表於 20-9-24 09:53
我姐姐只係嚟咗一個半月,頂!我使咗咁多錢嚟香港請咗個咁冇愛心嘅姐姐

...

一歲半理應睇得好實!成兩個鐘都無人理,真係接受唔到!我仔兩歲幾都仲要睇實,怕爬高!我仔一定要有人陪佢玩!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我都好呢個情況,我也是ftm,工人做家務,但對我小朋友又係好冷淡,我小朋友叫佢名又唔應,又黑口黑面,叫佢做嘢聽倒又唔應,冇d禮貌,我又please又thank you,不是呼喝佢,佢一句ok都唔應我,佢生日比利是佢或出糧就識應我

男爵府

milk67890 發表於 20-10-8 08:04
我都好呢個情況,我也是ftm,工人做家務,但對我小朋友又係好冷淡,我小朋友叫佢名又唔應,又黑口黑面,叫 ...

我個工人都係咁,真係好想知係唔係個個都係咁?我仲考慮緊續唔續第3個約,我驚我忍唔住第3個約炒佢要俾長服佢

大宅

Gogogo111 發表於 20-10-9 22:33
我個工人都係咁,真係好想知係唔係個個都係咁?我仲考慮緊續唔續第3個約,我驚我忍唔住第3個約炒佢要俾長服 ...

我唔會續囉,我呢個仲要做咗2個月咋,勁想炒佢

男爵府

Gogogo111 發表於 20-10-9 22:33
我個工人都係咁,真係好想知係唔係個個都係咁?我仲考慮緊續唔續第3個約,我驚我忍唔住第3個約炒佢要俾長服 ...

同是天涯淪落人,我個case同你哋一模一樣。
原本諗住有個人幫手做吓家務,我行開行埋有人睇仔,但係佢又成日黑面,同佢講嘢又唔應,我屈住好辛苦。
其實長服我預咗俾,但係佢完全唔參與屋企嘢,淨係當自己係機械人,我仔有病,佢問一句都無,我都覺得好難頂。

大宅

mondd 發表於 20-11-6 13:54
原本諗住有個人幫手做吓家務,我行開行埋有人睇仔,但係佢又 ...

我覺得FTM好慘 ... 細路已經成日黐住 諗住有人幫輕下做家務... 而家大部份工人都不知所謂

有時我哋仲似要湊多半個女

我都成日轉工人 啲人永遠都會係話我哋腌尖

有苦自己知

複式洋房

唔ok lo
掟被真係好無禮貌!細路女同佢玩啫,唔使掟被嘛!仲要入職得咁短時間!會唔會終有一日打細路!
因為佢好冇愛心同好冇耐性
請外傭姐姐目的係為咗減輕家務,唔係請一個虐待細路嘅人返屋企
睇吓有冇得同佢傾吓!

大宅

係咪屋企有ftm 既工人都唔鍾意同小朋友玩?我工人都唔鍾意同我小朋友玩,寧願無野做係廚房坐都唔會出廳幫下手,工人好似只會做家務煮飯,其他乜都唔理,有時諗請個鐘點仲好過日日對住佢。

別墅

我都係ftm . 工人係我喺屋企嘅時候就會作狀做吓清潔,但係都會入廁所一兩個鐘,如果我唔屋企,睇camp直頭冇咗人,得我個女喺房,有次我返到屋企,個女用支螢光筆畫到成床都係,其實大家信唔信有報應嘅呢,前牌我工人好惡咁鬧我,又話我買啲嘢返嚟俾佢整整到屋企好大浸油煙味,又話唔想見到我,我冇辦法之下炒咗佢,仲要陪左錢,其實我真係好嬲佢,做咁耐嘢都係好惡㗎,又成日入房,其實我真係好唔想見到佢,最慘係陪左錢。

大宅

Ruthie 發表於 20-11-10 14:03
我都係ftm . 工人係我喺屋企嘅時候就會作狀做吓清潔,但係都會入廁所一兩個鐘,如果我唔屋企,睇camp直頭 ...

真係唔明點解佢哋咁做,唉!

大宅

mondd 發表於 20-11-6 13:54
原本諗住有個人幫手做吓家務,我行開行埋有人睇仔,但係佢又 ...

我記得有次我女發高燒入院住咗幾日,果幾日我都陪女留院,早上媽咪或老公來接更,我就返屋企休息。
咁啱有日有義工來講故事同派曲奇,咁我就順便攞埋罐曲奇返屋企;到第二朝我再返屋企梳洗休息,我姐姐見到我,即笑晒口話啲曲奇好好食,我即炳到佢上天花板,大佬,我個女病到七彩,問侯都無句,只掛住食曲奇

首頁

尾頁

跳至