自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

2020勳章

愛B媽媽 發表於 20-9-24 18:00
身體健康、冇病痛
行得走得、自己照顧自己
有意識,冇失憶。

大宅

sabun 發表於 20-9-24 17:09
我自己覺得子女大學畢業都Ok了,你們呢?

抱埋孫先啦

侯爵府

2020勳章

毒菇一味 發表於 20-9-24 17:47
身體健康唔洗人照顧的話, 80歲都夠啦

x2

公爵府

2020勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

退休後5年左右

我唔想湊孫,唔覺得所有人都適合結婚,佢有冇結婚生仔對我嚟講完全唔重要,退休後5年應該重有d現金可以留俾佢tim

伯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 domantai 的帖子

一樣

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

如 身體健康 ,可以照顧自己, 長命百歲都冇問題 但如果體弱多病痛,又完全要依賴別人照顧 , 半癱失禁, 70歲都嫌多

子爵府

理想係結婚成家,唔會話恨抱孫
Sweetheartb

侯爵府

2020勳章

未老人痴呆前可

子爵府

回覆樓主:

本人70都應該夠皮, 對兒女的責任完結,又沒什麼鴻圖大志,也不想老來對住奄尖聲悶的c6, 況且老來只得一副殘軀,不用長命百歲!

瑪瑙宮

2020勳章

活出彩虹 發表於 20-9-24 17:19
吓! 50幾咋喎?有些後生D的JM可能4字頭咋
朋友16歲生仔 ,仔大學畢業39歲。

男爵府

mercurycc 發表於 20-9-24 21:31
朋友16歲生仔 ,仔大學畢業39歲。

咁後生, 點都未夠, 仲有大把世界呢

大宅

achanchan 發表於 20-9-24 17:16
活到幾多歲都無問題, 最緊要係身體健康

子爵府

2020勳章

子女大學畢業仲係好green, 好多野冇經驗還要人提點下,如果子女成家立室有自己家庭事業,我就安心走了。

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

現在呢一刻

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

同c6差唔多時間byebye最好

大宅

Rose^^ 發表於 20-9-24 19:01
如 身體健康 ,可以照顧自己, 長命百歲都冇問題 但如果體弱多病痛,又完全要依賴別人照顧 , 半 ...

我吾認同喎,就算吾使坐輪椅, 到80尾身體機能已勁退化: 牙無力食、耳吾靈、行都吾方快要好似隻蝸牛咁, 我自己覺得80至80中好走!

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

65-70,最好同c6同步

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

66,因為想拎埋啲MPF,洗晒佢先死
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

身体健康可以唔使其他人照顧
我唔介意活一百歲

子爵府

2020勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

又唔好 我果個畢業 我才4x 起碼見到結婚有孫玩喇

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊