自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Anpanmama 發表於 20-9-24 21:18
睇嚟頭幾句以為你講緊戴眼鏡好高嗰個waiter,因為佢做咗好耐,同客比較隨意但都好細心㗎
...
我講那個都高的,不過冇戴眼鏡。佢冇乜表情都算,可能覺得自己戴左口罩就唔洗有表情,但佢企係我張枱不遠處玩電話,可能我以前都做過五星級酒店,佢呢個行為我真係覺得好唔專業,就算是普通餐廳也要不得

伯爵府

fundfund 發表於 20-9-24 21:20
即係你想入去fine dinning 嗰邊,佢話冇位?我兩個月前去過,又唔覺態度咁差喎!
...
我講得不清楚不好意思,我今次係去Cafe那邊,之前係Dalloyau , 近年改埋名叫Cafe Epure

伯爵府

Joey8 發表於 20-9-24 20:37
我反而覺得好多餐廳服務態度好左好多
正常呢D非常時期,好多員工都會打醒十二分精神,唔敢行差踏錯,所以我覺得呢間餐廳好特別

子爵府

食物同服務麻麻
坐得又唔舒服因枱好細,真係似cafe (但我係去食晚飯)
係杯凍朱古力好味
同意上面話呢個價錢食物質數大把選擇

厚多士    發表於 20-9-24 23:32

珍珠宮

好媽媽勳章

厚多士 發表於 20-9-24 17:47
我覺得呢個價錢,大把更好的選擇。裝修不是特別靚,最離譜收高級餐廳價錢,但茶餐廳質素的服務,不是講緊一 ...

係,你講起我都覺得那位戴眼鏡男士最好服務(我咁啱星期二食過這餐廳)。
其他職員我冇特別留意,但我記得我一坐低向有個女職員要求俾杯暖水,我睇住餐牌等左一段時間,佢都冇拎俾我。後來再問另一男侍應(唔記得係咪戴眼鏡那位,因我認人樣唔叻),男侍應就有俾杯暖水我,仲俾埋我同行的人。

伯爵府

amypekkle 發表於 20-9-25 00:11
係,你講起我都覺得那位戴眼鏡男士最好服務(我咁啱星期二食過這餐廳)。
其他職員我冇特別留意,但我記得 ...
講開水又一肚氣,我小朋友拎住街外飲品,其實我知唔可以帶外來食物飲品,我完全冇諗住飲,已經同小朋友講左入到去會叫野飲,呢杯唔可以在裏面飲。玩電話那個男侍應一見我地坐低就拎走小朋友的飲品,話幫我地雪住,我覺得冇問題,但態度可否好一點?之後我問佢可否比杯暖水小朋友,佢問我要still 定sparkling, 原來暖水都有有still / sparking, 真係長知識。
那個戴眼鏡的waiter 就幾好,會提醒我隻碟熱小心D。那個reception 同玩電話waiter唔該去返茶記做(講真宜家好多茶記都幾好服務)呢D餐廳應該唔適合佢地。

伯爵府

Joey8 發表於 20-9-24 20:40

我上網睇冇第二間喎

Cafe無拎
係分2間計架
OpenRice都2條link
以前直頭唔同電話號碼
Staff唔會互serve兩邊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

杜C9 發表於 20-9-24 20:56
食完報告

冇問題
睇吓係咪真係咁差先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

厚多士 發表於 20-9-24 21:58
正常呢D非常時期,好多員工都會打醒十二分精神,唔敢行差踏錯,所以我覺得呢間餐廳好特別
...

但係我朋友上個月用coupon食話唔錯,所以我先book,估唔到一個月後服務已變差

珍珠宮

007~sa 發表於 20-9-25 01:21
Cafe無拎
係分2間計架
OpenRice都2條link

我真係完全唔知

伯爵府

Joey8 發表於 20-9-25 09:28
但係我朋友上個月用coupon食話唔錯,所以我先book,估唔到一個月後服務已變差

...
Fine dining 那邊可能唔同,我覺得差係cafe那邊。我上年去過fine dining 那邊,服務同食物都正常。

珍珠宮

厚多士 發表於 20-9-25 10:12
Fine dining 那邊可能唔同,我覺得差係cafe那邊。我上年去過fine dining 那邊,服務同食物都正常。
...

我諗有機會,因為Fine Dining仲貴啲

首頁

尾頁

跳至