自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

2021勳章

回覆樓主:

我地香港人,10個人9.5個都帶口罩。熱到出哂汗都照帶可也,都係想疫情減退。本地個案減退跟手又見到外地輸入個案來港,想我地點呀 想問唔係要帶核酸檢測陰性先比人入境的嗎?

珍珠宮

2021勳章

BGCOME08 發表於 20-9-25 14:50
人哋有身份證咁可以點? 我有外國身份證,如果我要疫情期間返去,佢都冇得唔俾我入境。全世界做 ...

只可以話香港政府無能和癈,有身份證又如何? 可以入境㗎,但停航班/減少航空/限人數等等好多方案㗎嘛!內地和澳門有辦你睇,唔通內地無中國人係外國咩?一樣有,但內地會限航班次數等等去減少入境人數,入得境嘅亦會好嚴格強制隔離! 隔離14日期間前後驗3次病毒先會放出社區! 香港?帶條手帶家居隔離/酒店隔離咋! 仲可以自己搭車/ 食飯...有鬼用咩!形同虛設!

hohodemama    發表於 20-9-25 16:23

大宅

真係好煩呀!

珍珠宮

2021勳章

winwin1110 發表於 20-9-25 15:52
我地香港人,10個人9.5個都帶口罩。熱到出哂汗都照帶可也,都係想疫情減退。本地個案減退跟手又見到外地輸 ...

假陰性報告嚟!
我都抗疫疲勞啦!香港好番d政府唔係包機就放寛豁免人士,究竟呢個政府想點? 一味花大量人力物力去做全民檢測(仲要唔係全民,兩頭唔到岸) 中央又出錢又人力去幫香港, 但香港政府就癈到如此,好心將d錢放係嚴厲把關仲實際! 唔好下下要本土大爆發又去全民檢測,停工停學!我真是心累了。。。

子爵府

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 15:49
有,走數好多

我唔清楚,因為冇數據係手,唔會斷言話人走數好多。

伯爵府

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 15:54
只可以話香港政府無能和癈,有身份證又如何? 可以入境㗎,但停航班/減少航空/限人數等等好多方案㗎嘛!內 ...

是但啦,理唔到咁多,反正我覺得香港做乜都都係冇運行架嗱

侯爵府

2021勳章

LokYauYau 發表於 20-9-25 15:25
我亦有家人剛坐完疫監,我不同意條手帶鬆緊是問題,應該係戴手帶的人,人格鬆緊,自律性鬆緊的問題。。。 ...
agree

珍珠宮

2021勳章

世事無常 發表於 20-9-25 16:01
我唔清楚,因為冇數據係手,唔會斷言話人走數好多。

有新聞

侯爵府

2021勳章

麟媽媽 發表於 20-9-25 15:48
我朋友啱啱入境泰國兼喺酒店隔離,入酒店房嗰張門咭基本上只可以入去一次,如果住客離開咗間酒店房閂左門 ...
咁就係,自己諗吾到咪抄人囉,又要驚人反對又要面

伯爵府

2021勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

人地內地落機就直送酒店隔離,14日內要檢測幾次,滿14日無事先放人走。點解香港唔咁做。

侯爵府

2021勳章

麟媽媽 發表於 20-9-25 15:48
我朋友啱啱入境泰國兼喺酒店隔離,入酒店房嗰張門咭基本上只可以入去一次,如果住客離開咗間酒店房閂左門 ...

家人選在酒店坐疫監,佢話一打開房門已有聲響警報woh.......但是否房卡一次閂完就再開不到就真係唔知,因他沒有出房半步。

子爵府

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 16:03
有新聞

咁有冇講政府會點追番嚟?會唔會唔比佢哋出境?

大宅

求吓你放過香港人啦,可唔可以硬 d唔好俾佢返啊!

大宅

2021勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我地呢D小市民, 守規守短, 乖乖遵守政府防疫措施, 配合全民檢測.
唔該D高官凡事諗多一步, 唔好見步行步,唔做唔錯,
對入境既人仁慈, 即係對我地市民殘忍, 我地都忍够八個幾月啦.
比個信心我地啦.
強硬D對入境既全部強制隔離啦啦啦!
我地想要正常生活啊.
唔使再諗派咩錢, 抗疫基金, 你守好關就唔使派.
守唔好關派多多錢都係民怨多多聲.

珍珠宮

2021勳章

世事無常 發表於 20-9-25 16:25
咁有冇講政府會點追番嚟?會唔會唔比佢哋出境?

政府癈無力追討,多數變壞帳

侯爵府

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 15:54
只可以話香港政府無能和癈,有身份證又如何? 可以入境㗎,但停航班/減少航空/限人數等等好多方案㗎嘛!內 ...
非常認同,政府真係可以做好多措施以防漏入,但偏偏選擇最勞民傷財兼效益低嘅方法,好想知班廢官係咪日日只係食屙訓,訓醒就上電視講2句話已盡力,之後叫市民留嚮屋企吾好去咁多街等餓死,執定藥等4波來臨

珍珠宮

2021勳章

hohodemama 發表於 20-9-25 16:30
我地呢D小市民, 守規守短, 乖乖遵守政府防疫措施, 配合全民檢測.
唔該D高官凡事諗多一步, 唔好見步行步,唔 ...

香港人已經十分心累! 比條生路比我哋啦!小朋友想返學,大人想返工,市民想重振本土經濟! 搞好本土經濟已經好好,唔好再大愛外人啦!對我哋香港人殘忍 因少失大呢個道理政府明唔明㗎?

伯爵府

2021勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

算啦,政府唔好再禁呢樣果樣,推d乜乜令啦,全乜野民檢疫呀?無用架!源頭唔做好,但就要全港市民同佢合作?
我淨係想知香港政府玩夠未?

子爵府

2021勳章

咁多印度人有港藉

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊