自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

2021勳章

loved 發表於 20-9-25 16:32
非常認同,政府真係可以做好多措施以防漏入,但偏偏選擇最勞民傷財兼效益低嘅方法,好想知班廢官係咪日日只 ...

有時真是好唔明班高官,應該做但唔做,唔該做就特登去做 香港最大話事人係咪同香港人有仇? 想攬炒? 上年至今,一次又一次對政府失望 ,只有警隊和中央撐住香港咋

珍珠宮

2021勳章

zola 發表於 20-9-25 16:34
算啦,政府唔好再禁呢樣果樣,推d乜乜令啦,全乜野民檢疫呀?無用架!源頭唔做好,但就要全港市民同佢合作 ...

我諗要到換特首之日,香港先可能有新希望

大宅

2021勳章

無用的香港政府,無能又無腦又賴,只懂把納稅人的金錢奉獻給新移

珊瑚宮

2021勳章

回覆樓主:

果時包機 佢地唔番黎,而家又番黎,香港想零確診? 再冇輸入個案就可以。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

2021勳章

Ppeace 發表於 20-9-25 16:42
無用的香港政府,無能又無腦又賴,只懂把納稅人的金錢奉獻給新移

政府做嘅野簡直係到分化香港和內地人

珍珠宮

2021勳章

moonlight9198 發表於 20-9-25 16:43
果時包機 佢地唔番黎,而家又番黎,香港想零確診? 再冇輸入個案就可以。
...

當時政府包機(印巴)約預計有1萬人返,但香港7月開始爆第三波! 所以停左,而家香港疫情好返d..政府可能有意繼續放寬印巴返港呱

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

LokYauYau 發表於 20-9-25 16:18
家人選在酒店坐疫監,佢話一打開房門已有聲響警報woh.......但是否房卡一次閂完就再開不到就真係唔知,因 ...

我見之前有會員提及由美國返香港,住酒店可以自由出入,但如果好似你咁講就OK,我諗酒店都唔希望高風險住客喺間酒店裏邊四圍走㗎

禁止訪問

珊瑚宮

2021勳章

回覆樓主:

內地好多地方,市民已唔使帶口罩,
香港人人都帶口罩,熱到焗到抖下氣都辛苦,香港政府只識將香市民既錢,倒水咁倒,淨係果個銅芯口罩,睇下香港響街有幾多人帶?仲話派第2次。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

世事無常 發表於 20-9-25 15:16
有身分證唔洗錢,只係比住院費,冇身分證現在係要比錢嘅,早幾個月前不是已經立咗呢條例?不過有冇人走數 ...

即係睇新冠…宜家唔係香港人就要錢?
唔該晒

侯爵府

2021勳章

成日人道人道,香港人夠慘啦

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

emilylam 發表於 20-9-25 16:41
我諗要到換特首之日,香港先可能有新希望

唔好抱任何希望 , 一蟹不如一蟹 , 特區班底只有更差更縮骨 , 我識有個恨做問責官恨到發燒 , 成日 git 個海鮮出黎見報

大宅

2021勳章

唔好再爆發喇..

珍珠宮

2021勳章

mmpo 發表於 20-9-25 16:59
成日人道人道,香港人夠慘啦

政府只對外人人道,對香港本土人唔人道呢

男爵府

2021勳章

我寧願嚴謹啲,快啲恢復原來的生活。好過而家咁,唔拖唔水。唔好有豁免,高危地區要嚴謹把關,個個自費隔離14天,好似大陸,澳門咁,正常生活。

珍珠宮

2021勳章

moonlight9198 發表於 20-9-25 16:56
內地好多地方,市民已唔使帶口罩,
香港人人都帶口罩,熱到焗到抖下氣都辛苦,香港政府只識將香市民既錢, ...

好羨慕內地和澳門! 佢哋好多已經唔戴口罩了,國內周圍去旅遊添! 香港政府做得好差,每次見到希望之際,香港政府就會陰d陰d唔聲唔聲地冼我哋一鑊咁

珍珠宮

2021勳章

crazypaper 發表於 20-9-25 17:05
我寧願嚴謹啲,快啲恢復原來的生活。好過而家咁,唔拖唔水。唔好有豁免,高危地區要嚴謹把關,個個自費隔離 ...

家居隔離好錯! 香港唔應該有家居隔離,會傳染比家人再帶去社區傳播! 即是係機場驗左陰性都唔代表真是陰性啦! 點可以任由佢哋自己係社區搭車? 內地係有專車載佢哋去指定地方隔離14日架,邊似香港咁一d返屋企隔離,一d去酒店隔離,只有靠佢哋自律? 唔自律又無罰則喎! 唉…

男爵府

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 17:12
家居隔離好錯! 香港唔應該有家居隔離,會傳染比家人再帶去社區傳播! 即是係機場驗左陰性都唔代表真是陰性 ...
係呀,大陸好嚴謹架。出咗關,一班人一齊車去酒店隔離,三餐有人送,隔幾日就要驗一次有無事。的確做得很好。香港任啲人隔離都可以出街...有病既話,已經傳開哂出去。

珍珠宮

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 16:03
有新聞

有佢地個人資料,
可唔可以追返佢地國家

珍珠宮

2021勳章

emilylam 發表於 20-9-25 17:12
家居隔離好錯! 香港唔應該有家居隔離,會傳染比家人再帶去社區傳播! 即是係機場驗左陰性都唔代表真是陰性 ...

邊度隔離唔評論啦,度度都話反對。
唔自律既人無罰則真係好過份

首頁
23456...7

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊