時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

mameme 發表於 20-9-25 15:45
又未至於腦有問題啦 我睇法係…家聚出事查到源頭,遊行瀨嘢查唔到源頭,甚至唔認有遊行,咁都有大 ...

高手又在2樓

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

EstrellaDamm 發表於 20-9-25 15:37
有人講起今日新冠感染數字減少,即刻話10月1 有人遊行 感染數字一定因此上升。我提出話不如擔心長假期好多 ...

你可能冇留意新聞啫, 睇過啲遊行截圖 ,冇戴口罩嫁喎

下圖咪社民連7月1號遊行, 數下幾多人冇帶先

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

瑪瑙宮

2020勳章

回覆樓主:

2樣都有機會令到再爆!遊行咪係聚集囉…你覺得d人會乖乖4個人一組黎抗議咩!佢地又唔驗,都唔知係咪隱形患者呀!

大宅

大家都忍一忍, 愈少聚集就愈少傳播

男爵府

2020勳章

PacoMum 發表於 20-9-25 16:35
呢個遊行係非法嘅,就算有無因此感染都唔應該去,家庭聚會係合法,就算感染都有源頭。攞非法行為同合法行 ...

認同,犯法就是犯法,唔明典解講到唔支持就是認知有問題

伯爵府

2020勳章

其實都擔心好快又爆
難得剛復課

男爵府

2020勳章

EstrellaDamm 發表於 20-9-25 15:37
有人講起今日新冠感染數字減少,即刻話10月1 有人遊行 感染數字一定因此上升。我提出話不如擔心長假期好多 ...

問題係班人唔會乖乖地去遊行,行行下又會走去堵路放火,又要麻煩警察捉佢哋,一啲黃屍曱甴又喺度叫囂,咁多事情發生場面咁混亂,你係咪可以保證唔會交叉感染

大宅

認同,有個朋友成日fb講防疫又話人出街自私之類,佢自己個個星期呼朋喚友上豆潤咁細屋企聚餐,一係一個家族咁聚,影哂相post fb,真係好肉酸,神又係佢鬼又係佢

大宅

2020勳章

Loibabec 發表於 20-9-25 16:46
之前有資料顯示, bk 的註冊 IP, 接近一半, 都不在香港 ...
你懂的.

連登成個forum本身都唔係响香港註冊啦
你又懂唔懂

複式洋房

回覆樓主:

上次疫情係7.1遊行後1星期開始爆的,睇下10.1之後又有冇爆囉。1次就話咁啱得咁橋啫,2次都係嘅話,都咪話唔信邪。

珍珠宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

又未至於腦有問題啦 我睇法係…家聚出事查到源頭,遊行瀨嘢查唔到源頭,甚至唔認有遊行,咁都有大 ...

複式洋房

Apple011 發表於 20-9-25 17:17
問題係班人唔會乖乖地去遊行,行行下又會走去堵路放火,又要麻煩警察捉佢哋,一啲黃屍曱甴又喺度叫囂,咁 ...

仲有,遊行通常都遊幾個鐘,中間又4散去食飯,都咪話唔易交叉感染。

伯爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

你講得啱,呢度d人好敏感。 講真,我覺得遊行同行街被感染一樣風險,但聚餐要除口罩,所以風險一定大。 其實從來無講過話遊行啱,或叫人遊行,但呢度就係唔想你講任何遊行野,滅聲呀!

複式洋房

水晶宮

2020勳章

即係搵到源頭感染就當無事, 遊行無問題

珍珠宮

2020勳章

你說的有你的道理,無論聚餐同遊行集會都值得讓人擔心。希望大家切勿放鬆

男爵府

樓主, 我去睇番你指個post, 好似只係一個JM話你, 你就將件事又開一個post黎批判, 雖然你的家人聚會論點係對, 但你喺嗰post留言都有少少撩交嗌, 唔似你開依個post講得咁客氣, 嗱, 我都係以事論事
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23371631&extra=page%3D1&page=2

水晶宮

2020勳章

0q.cathy 發表於 20-9-25 17:28
你講得啱,呢度d人好敏感。 講真,我覺得遊行同行街被感染一樣風險,但聚餐要除口罩,所以風險一定大。 其 ...

滅聲?咁你寫緊係乜野?一堆廢話?
呢d叫不負責任,不顧其他人
呢類人人格都好有問題

伯爵府

2020勳章

專家都答你唔到親友聚會定遊行風險大
有時大家各持己見,話不投機就唔好再討論,唔洗咁上心嘅
Take it easy

首頁
12345...7

尾頁

跳至